6 reguli pentru a slăbi repede

Redactia
- Scopul: limitarea la maximum a retenției de apă, drenajul limfatic și o alimentație corectă -

1. Mai puțină carne, mai multe proteine vegetale

Reduceți carnea pe cât posibil și înlocuiți-o cât de des puteți cu proteine vegetale: tofu, linte, ma­zăre, fasole, cereale complete.
Două combinații reușite:
* Cereale + legume uscate (orez natural + mazăre verde + cuș­cuș)
* Cereale + olea­gi­noase (pâine de se­cară cu semințe de floarea-soa­relui + orez + măs­line).

2. Infuzii pentru eliminarea apei

* La capătul meselor, beți un ceai de mentă.
* Peste zi, beți 500 ml in­fuzie de mătase de porumb, codițe de cireșe și osul-iepu­relui. Face bine și la rinichi.

3. Supravegheați lactatele

Vreme de 15 zile, limitați pre­­paratele din lapte. Mai ales cele grase se digeră greu. Cele slabe pot provoca fermentații datorită lactozei. Anumite per­soane nu pot digera lactoza și se balo­nează. Alegeți iaurturile din soia și laptele vegetal! În cazul brânzeturilor, preferați-le pe cele de capră, nu mai mult de 30 grame.

4.Sarea - atenție la excese!

În cantitate prea mare, favorizează retenția de apă la nivelul picioarelor și al ab­domenului, mai ales la capătul ci­clu­lui menstrual. Renunțați la ali­mentele preparate industrial, sără­țele, biscuiți, saleuri, stixuri etc. Li­mitați consumul de pâine. Renunțați la muștar și la sosurile pe bază de soia. Și nu uitați: sarea stimulează apetitul.

5. Fructe pentru tranzit și diureză

În cantitate moderată (de două ori pe zi) fruc­te­le ne ajută să reducem ex­cesul de zahăr și să eli­minăm mai repede li­chi­dele. Fierte, se digeră mai ușor. Și nu uitați: și fructele îngrașă! Consumați-le moderat!

6. Mâncați supe!

Supa este un remediu redutabil contra obe­zității și ajută în regimurile de slăbit. Pre­­parată din legume proaspete și pu­țin sărate, rehidratează, hrănește și eli­mină toxinele. De două ori pe săp­tă­mână, fixați-vă zile în care să mân­cați numai supă de câte ori vi se face foame. Celebre pentru efec­tul lor de slă­­bit sunt: supa de roșii cu multe legume și supa "albă", preparată din crucifere anticanceri­gene: conopidă, gulie, broccoli. Are și-un gust divin.