SĂPTĂMÂNA 11-17 APRILIE

Tana Rosca
Două evenimente marchează această săptă­mâ­nă și ele se întâmplă în aceeași zi: marți.

Este vorba despre eclipsa de Lună din Balanță și de intrarea în mișcare retrogradă a lui Pluton. Eclipsa de Lună poate aduce la suprafață supărări existente în relațiile de cuplu sau de asociere, care pot izbucni cu foc, din pricina faptului că este implicat și răz­boinicul Marte, retrograd, în același semn al Balan­ței. La un nivel mai mare se prefigurează discordii în­tre diversele puteri statale. Din fericire, și cei doi be­nefici, Jupiter și Venus, au un cuvânt de spus, iar im­plicarea lor lasă loc pentru soluții pașnice. Pluton re­trograd vine cu nevoia de a ne uita atent la moti­ve­le emoționale care ne determină să acționăm. Ne mo­tivează totodată să ne reevaluăm resursele mate­ria­le sau de altă natură pe care le gestionăm împre­ună cu alte persoane. "Cireașa de pe tort" o constituie opo­­ziția dintre Mercur și Pluton, exactă tot marți, ca­re predispune la accidente.

Semnele cardinale:

Berbecii încep să simtă tot mai puternic tensiunile care se adună în viața personală, începând de duminică. Acestea pot erupe marți, cu con­secințe neplăcute. Tot acum vă puteți prinde că cineva vă ponegrește în fața șefilor.
Racii pot fi afectați de eclipsă unde-i doare mai tare: pe frontul familiei. Vă vine tot mai greu să ac­ceptați deciziile luate de ceilalți în numele dvs. Iar marți, când nici partenerul nu vă mai ține partea, s-ar putea să vă pierdeți cu totul răbdarea.
Balanțele, care oricum stăpâneau cu greu ener­giile lui Marte retrograd în semnul lor, pot avea in­clusiv reacții fizice în preajma zilei de marți, când eclipsa de Lună se petrece în semnul lor. Aveți grijă de stomac și de ri­nichi.
Capricornii ar trebui să evite orice decizie impul­si­vă legată de carieră. O decizie pripită, luată în preaj­ma zilei de marți, poate fi determinată nu doar de eclipsa de Lună, dar și de re­sen­ti­men­tele scoase la lumină de Pluton retro­grad.

Semnele fixe:

Taurii ar trebui să-și îngrijească pre­ven­tiv sănă­tatea, înainte de eclipsa de marți, res­pectiv să reducă drastic sarea și să mă­nân­ce ușor. Călă­to­riile, lungi sau scurte, ar trebui de asemenea evitate. Neîn­țelegerile în comunicare pot avea consecițe nebănuite.
Leii ar trebui să evite drumurile, pre­cum și con­flictele cu cei din anturajul apro­piat ori prietenii din străinătate, fiindcă în oricare dintre aceste direcții se pot stârni incidente urmate de complicații. S-ar putea să trebu­iască să reveniți asupra unei afaceri.
Scorpionii se pot simți persecutați, iar instinctul nu îi înșeală. Eclipsa de Lună îi stârnește pe cei care uneltesc împotriva dvs. din umbră. E bine să aveți grijă și de sănătate. Sunt posibile stări bruște de amețeală și dureri de cap.
Vărsătorii ar face de asemenea bine să nu călăto­reas­că în perioada eclipsei și să se ferească de altercații cu amicii, deoarece acestea pot degenera, ceea ce ar afecta contextul vieții dvs. de zi cu zi. Probabil va trebui să strân­geți cureaua.

Semnele mutabile:

Gemenii care plănuiau o călătorie în stră­inătate s-ar putea să trebuiască să o scur­­teze, din lipsă de bani. Eclipsa vă afec­tează viața amoroasă și, din nefericire, nici prietenii nu vă sunt alături. Dar în carieră puteți face pro­gre­se.
Fecioarele riscă să facă niște calcule bă­­nești greșite, influențate de energia eclip­sei, luând decizii care s-ar putea repercuta și asupra economiilor personale. În timp ce cuplurilor le merge bine, poveștile de iubire se pot solda cu dezamăgiri crunte.
Săgetătorii pot comite gafe costisitoare în cercul lor social, ca urmare a energiei eclipsei. Lăsați-i pe alții să vorbească, pen­tru că stri­carea unor prietenii poate duce și la pier­de­rea unei surse de câștig. Gura de aer proas­păt o găsiți în familie.
Peștii ar trebui să se ferească de orice ac­tivități legate de bani. Asta pentru că eclip­sa vă afectează afacerile sau econo­mii­le. Iar contractele ce se discută s-ar pu­tea să nu se finalizeze. Și relațiile de prietenie devin vulnerabile.