Slăbiți cu lămâie

Iulia Vlad
Dieta cu suc de lămâie este ex­trem de lejeră și se bazează pe un plan de ali­mentație sănătoasă, cu câ­teva principii ușor de urmat.

După câ­teva zile ar trebui să ve­deți deja re­zultatele, iar după 3 săptămâni să aveți cu 4-5 kg mai puțin. În cazul în care aveți pro­bleme renale sau diges­tive, nu urmați această dietă.
Cum acționează sucul de lămâie? Acidul citric care se gă­sește în cantitate mare în lămâi stimulează di­gestia și este puternic detoxifiant. Astfel, me­ta­­bolismul este accele­rat, iar nivelul de zahăr din sânge rămâne con­stant. De asemenea, su­cul de lămâie este una din­tre sursele alimentare cele mai bo­gate în vitamina C, care nu doar că în­­tă­rește sistemul imunitar, dar ajută și la pier­derea kilogramelor în plus. Stu­dii re­cente au arătat că persoanele care con­­sumă fructe și legume bogate în vita­mina C slăbesc mai ușor și sistemul lor digestiv este mai sănătos. În plus, sucul lămâilor ajută organismul să asi­mileze mai bine calciul, care accele­rează arderea grăsimilor.
* Începeți ziua cu sucul unei lămâi proas­păt stoarse amestecat cu 2 paha­re de apă la temperatura camerei. Fo­losiți doar recipiente de sticlă sau de porțelan, niciodată de plastic sau meta­lice. De asemenea, pentru că poate fi ușor corozivă pentru smalțul dinților, apa cu lămâie poate fi băută cu ajutorul unui pai.
* Adăugați suc de lămâie proaspăt la salate, supe, ciorbe, mâncăruri gă­tite.
* Coaja de lămâie (bine spălată) trans­­formată într-un piure, din care luați 1-2 lingurițe între mese, poate avea un rol important în procesul de slăbire. Pectina din coaja de lămâie este o sursă excelentă de fibre, care oprește organis­mul să absoarbă zahărul din ali­mente și ajută la scăderea poftei de mâncare.
Pentru a crește eficiența lămâii, în paralel luați și câteva măsuri simple în obiceiurile alimentare de zi cu zi: creș­teți consumul de legume, cereale inte­grale, alimente bogate în proteine (ouă, lactate și carne cu conținut scăzut de gră­sime); reduceți consumul de pâine albă, paste, cartofi, alimente cu zahăr; păstrați intervale regulate între mese (3-4 ore), cu porții moderate.