Răspuns pentru LIVIU SIMIONESCU - București, F. AS nr. 1109 - "Caut tratament pentru o formațiune tumorală pe peretele vezicii urinare"

Redactia
Dr. MIRCEA PEIA - specialist medicină complementară și reflexoterapie - Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: mirceapeia@yahoo.com

În primul rând, trebuie spus că, din punct de ve­dere histologic, tumorile vezicii urina­re sunt, în general, tumori uroteliale, mergând de la forme bine diferențiate (tip papilom benign) până la forme nediferențiate și care, în peste 50% din cazuri, se dezvoltă la nivelul trigonului vezical. Tratamentul formațiunilor tu­mo­rale localizate la vezica urinară va­ria­ză în funcție de extensia lor. Astfel, în cazul formațiunilor tumorale superficiale (benigne și de grad histologic scăzut), tratamentul constă doar în extirparea tumorii, proce­dura care presupune înde­părtarea prin intermediul unui cistoscop de rezecție introdus în vezică, în timp ce bolnavul este aneste­ziat. Chiar și așa, în urma rezecției unei tumori super­ficiale, este necesară evaluarea cistoscopică, la fie­care 3-6 luni, timp îndelungat, pentru a verifica o po­sibilă recurență tumo­rală. Și în cazul în care se pro­duc re­cu­­rențe (pot apărea tumori noi în apro­ximativ 60% din cazuri), dar ele apar doar superficial, tumo­rile pot fi extirpate tot prin cistoscopie, cu spe­cificația că, de data aceasta, vezica va trebui spălată cu medi­camente an­titumorale (bacil Cal­mette-Guerin), pen­tru a scădea șan­sa apa­riției altor tumori. Dacă, în schimb, vor­bim des­pre tumorile infil­trative ce ating mus­culoasa și țesutul grăsos al vezicii, dar nu s-au răspândit la organele în­ve­cinate, cea mai comu­nă formă de tratament este cistectomia (scoaterea vezi­cii), cel mai des, de tip prostaocistectomie totală, cu înlocuirea vezicală (ve­zica ileală) sau derivația cuta­nată a urinii prin inter­ven­ție Bricker și urete­rostomie. În sfârșit, pentru si­tua­țiile în care tumorile vezicale au metasta­zat în alte organe, chimioterapia poate fi utilă în oprirea sau încetinirea evoluției și ameliorarea senza­ției dureroa­se, chiar dacă beneficiul nu este, de obicei, perma­nent.
Ținând cont de faptul că evoluția tu­morilor vezi­cale comportă întotdeauna riscul unei recidive locale, uneori, la mo­dul infiltrativ sau chiar la distanță (me­ta­staze ganglionare sau viscerale), iar chi­mio și radio­terapia sunt forme de trata­ment paliative, este de luat în calcul și po­sibilitatea unei abordări terapeutice naturiste, bineînțeles complementară pro­tocoalelor convenționale. În acest scop, se pot utiliza remedii pe termen lung, cum ar fi: Zeolitul, Cartilajul de rechin, Gheara-mâței, Spânzul sau maceratul de Vâsc, în asociere cu coenzima Q10, Res­veratrol, Schizandra, Cordyceps și doze mari de Se­leniu orga­nic, amigdalina (vitamina B17 din sâmburi de caise) și clorofilă pentru alcalinizarea pH-ului san­guin (este cunoscut faptul că celulele tumorale nu se pot dezvolta în mediu alcalin).
Totodată, pentru tratamentul tumorilor vezicale, este foarte util ceaiul de Pufuliță cu flori mici. Acest ceai se prepară prin macerare (4 lingurițe pulbere de plantă la 1/2 litru apă, de seara până dimineața) și apoi infuzare (planta rămasă după filtrare se opărește cu încă jumătate de litru de apă clocotită, apoi se lasă la răcit). Se amestecă cele două extracte și se beau câte 3 căni pe zi, pe stomacul gol, timp îndelungat.
Să auzim numai de bine!

Dr. DACIAN HULBER - medic specialist medicină generală și acupunctură, Policlinica "Sănătatea ta", tel. 0726/25.36.00

"Îmi trosnesc și mă dor încheieturile de la mâini, picioare și coloană"
(Răspuns pentru GINA - Tecuci, F. AS nr. 1062)


Stimată doamnă, deformarea arti­cu­lațiilor de la mâini și picioare semna­lează o deficiență majoră în organismul dvs. și este posibil să ajungeți la pier­derea totală a mobilității membrelor, așa cum anticipați și dvs. În plus, extir­pa­rea tiroidei și histerectomia totală duc la instalarea forțată a menopauzei, cu toate con­se­cințele ei negative. Chiar dacă viața v-a încercat atât de greu, nu fiți deznădăjduită. Puteți urma un tratament pentru menținerea densității osoase și a mobilității articulațiilor, stoparea sau prevenirea reu­matismului articular și a osteoporozei, a spon­dilozei cervicale sau lombare, echilibrare hormonală și ener­getică. Vă recomand cu căldură unul din cele mai bune remedii naturale, cu rezultate verificate: LYPRINOL - ex­tract uleios din scoica cu cochilie ver­de, despre care s-a scris în "Formula AS". Am avut ocazia să-i verific efi­ciența în cazuri grave de boli reumatis­male și diverse deficiențe ale sistemu­lui imunitar, cardio-vascular, gastro-intestinal, cere­bral, pulmonar. Este de câteva sute de ori mai puter­nic decât alte antiinflamatoare și nu are efectele se­cun­­dare ale acestora. Degeaba urmați alte tipuri de tratamente, dacă nu începeți prin stingerea focarelor de inflamație existente în organism, care stau la baza suferințelor dvs. Ideal ar fi fost să folosiți Lyprinol, înainte de-a fi supusă intervențiilor chirurgicale mu­tilante amintite (cu siguranță nu ați fi ajuns în situația actuală!). Puteți comanda produsul pe inter­net (www. lyprinol.ro) sau la tel. 0722/19.57.20, 0752/30.45.25, 031/807.74.77. Pentru lubrifierea arti­cu­lațiilor, con­su­mați suficientă apă - cel puțin 6-8 pahare pe zi. Reduceți consumul de sare, folosind în schimb pul­beri de plante aromatice, precum cim­bru, oregano, sal­vie, tarhon, busuioc, mărar, pătrunjel (uscate și mărunțite cu o râșniță). Se pot folosi și semințele acestor plante. De asemenea, ar fi bine să luați fructo­borat de calciu - 1 capsulă pe zi, vitamina K2 (Mena Q7) - 1 capsulă pe zi, vitamina D3 (pre­ferabil ule­ioasă) - 2000 u.i. zilnic și suplimente cu magneziu și zinc (opresc pierderea de calciu din oase și contribuie la păs­trarea mobilității articulațiilor). Este foarte importantă și detoxifierea orga­nismului. Puteți face o cură internă cu argilă ALGO, timp de 30 de zile. Pen­tru restabilirea fluxului energetic la nivelul sistemelor osos și circulator, vă recomand o cură de 10 zile de acu­punctură, de 1-2 ori pe an. Cu sigu­ran­ță v-ar reduce durerile și, posibil, v-ar diminua doza zilnică de Euthy­rox, v-ar elimina blocajele energetice și v-ar revitaliza organismul. Multă sănătate!


Ing. chim. MIRCEA BOCAN - Alba Iulia, tel. 0258/86.56.77, 0788/23.38.73

"Soțul meu suferă de insuficiență cardiacă și renală, mai nou și de ciroză"
(Răspuns pentru CONSTANȚA DRAGOMIRESCU, F. AS nr. 1109)


Stimată doamnă, medicina alopată consideră aceste boli ca fiind cronice, fără soluții de tratament, cu excepția dializei ori a transplantului de rinichi sau ficat. Dacă urmăriți cu atenție arhiva revistei "For­mu­la AS", veți găsi interviul cu d-l Ciprian Ungurea­nu din Sibiu, a cărui mamă s-a vindecat complet, având o insuficiență renală foarte gravă (mai precis, i-a fost montată fistula pentru dializă, având creati­nina 6,6!). După două luni de cură cu argilă, creati­nina a ajuns la 0,7 și medicii, timp de un an de zile, au refuzat să-i scoată fistula, neputând să accepte că cineva s-a vinde­cat de insufi­ciență renală în­tr-un timp atât de scurt. De asemenea, redac­torul Flo­rentin Popa a realizat un interv­iu cu d-l Gheorghe Buta, care era într-o fază finală de ciroză cu varice esofa­gie­ne (medicii i-au spus că mai trăieș­te între 2 și 3 luni). După o jumătate de an, starea lui s-a îmbunătățit de așa manieră, încât și-a cumpărat un buldo-excavator și lucrează pe acest utilaj pro­gram zilnic prelungit. Problemele soțului dvs. se re­zol­vă numai dacă începe un tratament cu argila "ALGO" - o doză de șoc, timp de circa două luni de zile. Toate detaliile despre trata­ment le primiți la nu­mărul unde se comandă argila terapeutică: tel. 0258/86.56.77. Pentru alte precizări, mă puteți contacta la tel. 0788/23.38.73.