Decolteul și gâtul

Iulia Vlad
A venit primăvara, iar hainele dezvăluie privirilor mai mult din trupul nostru.

Mai ales gâtul și decolteul unei femei nu trec niciodată neobservate. Din nefericire, sunt și pri­mele zone unde apar semne de îmbă­trânire, pentru că pielea este mai fină, subțire și uscată, mai expusă efectelor distructive ale soarelui și adesea uitată, neglijată, în ritualul nostru de înfrumu­sețare. Însă, după doar trei săptămâni de îngrijire intensă, orice femeie își poate arăta liniștită gâtul și decolteul.
* Evitați să folosiți săpun. În fie­care dimineață și seară curățați zona de­colteului și a gâtului cu un dema­chiant delicat.
* Aplicați apoi o cremă specială pen­tru gât și decolteu sau o cremă nu­tri­tivă.
* Utilizați o cremă cu factor de pro­tecție solară, atunci când mergeți afară.
* Pentru a îndepărta celulele moar­te și a stimula regenerarea pielii, săptă­mânal faceți un gomaj ușor, cu griș amestecat cu miere sau tă­râțe de grâu cu lapte.
* Încercați să vă men­ți­neți greutatea corpului, în­grășatul și slăbitul repetat de­teriorează pielea sensibilă a gâtului și decolteului.
* Pentru a tonifia pielea și a-i reda fermitatea, aplicați săptămânal tratamente natu­rale:
Masați zilnic gâtul și decolteul cu un cub de gheață, timp de 2-3 minute - astfel activați circulația sanguină și stimulați producția de colagen, cu rol im­portant în fermitatea și susținerea pielii.

Câteva rețete ușor de preparat

Ulei pentru tonifierea decolteului
Ingrediente: 2 linguri de ulei de germeni de grâu, 2 linguri de ulei de semințe de mărar presat la rece, 2 linguri de ulei de migdale (se găsesc la magazine naturiste sau Plafaruri).
Mod de preparare și folosire: a­mes­tecați ingredientele și, vreme de cel puțin 3 săptămâni, de 2 ori pe zi, apli­cați amestecul adânc pe decolteu. Tur­nați puțin ulei în palmă și masați sânii cu mișcări circulare foarte ușoare către interior și exterior, apoi de la baza de­colteului spre gât. Surplusul se șterge cu un șervețel. Are un efect excep­țio­nal de redare a elasticității și fermității, previne și tratează îmbătrânirea pielii, o restructurează și o regenerează.

Mască cu miere, ulei de măsline și banană
Amestecați 2 linguri de miere, 1 lingură de ulei de măsline și o banană pasată. Întindeți pasta pe decolteu și gât și lăsați să acționeze 20-25 de minute. Clătiți cu apă călduță, apoi cu apă rece. Este o mască hidra­tantă, revitalizantă, tonifiantă, lasă pie­lea luminoasă și suplă.

Mască cu iaurt, făină de ovăz și gălbenuș
Amestecați 4 linguri de făină de ovăz (sau fulgi de ovăz dați prin râș­niță) cu 2 linguri de iaurt și un găl­benuș și întindeți pe gât, decolteu și sâni. După o jumătate de oră spălați. Este o mască hrănitoare care previne și tratează pielea ofilită și ridată.