Mărțișoare muzicale

Dana Ene
- Dacă de 1 Martie vreți să le oferiți iubitelor dvs., mai mult decât gingașul buchet de ghiocei, organizatorii de concerte vă vin în ajutor cu daruri muzicale bogate, pentru toate gusturile și buzunarele -

Nicu Alifantis Mozaic Tour

Aflat în topul celor mai îndrăgiți interpreți de folk de la noi, Nicu Alifantis își continuă anul acesta tur­neul dedicat celui mai recent material discografic al său, "Mozaic". "Este cel mai proaspăt album și-l iu­besc ca pe un nou-născut. Ce părinte nu-i poate dori odraslei sale decât tot ce-i mai bun? Vreau să-i pun lumea la picioare, să-l fac cunoscut, iubit, râvnit, cău­tat, lăudat, pentru că-i al meu și sunt mândru de el", declară artistul.
"Mozaic" (CD + carte) a fost lansat anul trecut și con­ține un amalgam de ritmuri și stiluri muzicale, de in­stru­mente clasice și exotice, de sonorități neaș­tep­tate, în total 14 cântece dedicate femeii, dragostei și prieteniei - fiecare cu istoria sa.
Puteți să descoperiți aceste povești muzicale astfel: pe 1 Martie la Casa de Cultură a Sindicatelor din Pitești, pe 2 Martie la Teatrul "Pastia" din Focșani, pe 3 Martie la Teatrul "Fani Tardini" din Galați, pe 4 Mar­tie la Casa de Cultură a Sindicatelor din Con­stanța, pe 5 Martie la Teatrul "Jean Bart" din Tul­cea, pe 6 Martie la Sala Consiliului Județean Buzău, pe 7 Martie la Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploiești, pe 8 Martie la Cinema Patria din Brașov, pe 12 Martie la Casa de Cultură a Sindicatelor din Piatra Neamț și pe 13 Martie la Casa de Cultură a Sindi­catelor din Suceava.
Mai puteți găsi bilete online pe bilete.ro sau la casele de bilete din localitățile menționate.

Virgil Ianțu - "Ieri și Azi"

Virgil Ianțu reapare și el pe scenele muzicale româ­nești, în paralel cu revenirea la timona emisiunii care l-a făcut celebru, "Vrei să fii mi­lionar". Dar până să ne taie res­pirația pe micul ecran, el o va face - nicăieri în altă parte decât acasă, la Timi­șoa­ra - într-un con­cert spe­cial, oferit chiar pe 1 Martie, la Sala Capitol a Fi­larmo­ni­cii Banatul. Concer­tul va da startul turneului național pe care artistul îl va susține pen­tru promovarea ultimului său al­bum, "Ieri și Azi".
Alcătuit din melodii ro­mâ­nești îndrăgite, mai vechi și mai noi, reorchestrate pe ritmuri de swing, "Ieri și Azi" e un album aparte, des­pre care Ianțu spunea: "...este o mică istorie a mu­zicii românești, o colecție frumoasă, care sper să pla­că. Nu are un public țintă. Este dedicat celor care iubesc mu­zica românească bună și poate fi ascultat și de către cei care preferă trupa SIMPLU, dar și de cei care îl ascultau cu ani în urmă pe Nicu Alifantis".
Tot în luna Martie, Virgil Ianțu poate fi ascultat pe scena Teatrului de Vară "Radu Beligan" din Bacău (pe 22), la Casa de Cultură a Sindicatelor din Iași (pe 23), la Filarmonica Brașov, Sala Patria din Brașov (pe 28), la Casa de Cultură a Studenților din Cluj (pe 29) și la Filarmonica Sibiu, Sala Thalia din Sibiu (pe 30).
(Biletele pentru concerte le puteți cumpăra online pe myticket.ro.)

Ștefan Bănică - "Love Songs"

Alt personaj îndrăgit al scenei muzicale românești, Ștefan Bănică Jr., susține pentru al patrulea an conse­cutiv concerte cu parfum de iubire, dedicate în mod spe­cial fanelor lui, pe care nu le-a dezamăgit nicio­dată, la Circ & Variete Globus, pe 7 și 8 Martie, de la ora 19.30.
"Este un alt tip de spectacol față de cele care m-au consa­crat. Acest gen se bazează în pri­mul rând pe emoție, pe acu­ratețe... Anul acesta am să încep să promovez în concertele mele și tinere talente, care merită atenția publicului", afirma ar­tistul.
(Biletele la concertul lui au prețuri cuprinse între 80 și 150 lei și pot fi procurate din rețeaua Eventim sau de la Circ & Variete Glo­bus.)

Jazz și tango la ARCUB

Primăvara vine însoțită de muzică și la Sala ARCUB (Centrul Cultural al Municipiului București) unde în agenda evenimentelor de weekend vor fi introduse noi concerte de jazz. Publicul bucureștean va avea astfel prilejul de a se întâlni de două ori pe lună, sâmbăta, cu artiști de renume, atât din țară, cât și din străinătate.
Seria concertelor debutează pe 8 Martie, de la ora 20, cu un recital intitulat "Naufragii de martie" sus­ținut de Maria Răducanu (voce) și Krister Jonsson (chitară).
Maria Răducanu este una dintre cele mai apreciate voci ale jazz-ului românesc. Timbrul ei cald și inge­nio­zitatea improvizațiilor au făcut-o cunoscută și apre­ciată în întreaga lume. Maria abordează cu lejeritate și eleganță orice gen muzical, de la doina românească la blues, jazz avangardist sau fado. Pe 8 Martie, o puteți asculta în acompaniamentul chitaristului și compozitorului suedez Krister Jonsson, un muzician cu o notorietate aparte în rândul publicului de gen. Harul interpretativ și creativitatea sa l-au propulsat pe suedez în elita creatorilor de jazz și muzică impro­vizată. Cei doi muzicieni s-au întâlnit pentru prima oară în anul 2009 și, de atunci, colaborările lor au avut un succes impresionant.
Tot la ARCUB, pe 9 Martie, "Institutul Cervantes" din București, cu sprijinul Ambasadei Argentinei în România, organizează (de la ora 20) o incursiune muzicală în istoria tangoului, printr-un recital de pian și chitară, susținut de renumitul muzician argentinian Mariano Castro, membru al trupei Narcotango, nominalizată de două ori la Premiile Grammy, pentru cel mai bun disc.
(Biletele pentru aceste concerte pot fi achiziționate de la Casa de Bilete ARCUB (str. Batiște nr. 14) și online pe bilete.arcub.ro, și au prețuri cuprinse între 45 și 35 lei pentru seara de jazz, și 35 și 25 lei pentru seara de tango. Elevii și studenții care se prezintă la Casa de Bilete cu legitimațiile pot achiziționa bilete la preț redus.)