Silueta subțire cu... muștar se ține

Iulia Vlad
Cunoscut drept "condimentul re­gilor", de mii de ani muștarul a fost folosit în aproape toate colțurile lumii, adăugat în diverse pre­parate cu­linare, dar și apreciat pentru calitățile sale vindecătoare.

În urma unor studii recente, cercetători în domeniul nutri­ției au arătat că dacă adăugați puțin muștar la orice masă, câteva ore mai târziu, arderea grăsi­mi­lor va crește cu 25%. In­clus în mesele de zi cu zi, el poate stimula metabolismul pe ter­men mai lung.

Rețetă
De 3 ori pe zi, în timpul me­sei, se ia câte o jumătate de lin­guriță de făină de muștar alb, amestecată cu puțină apă, cât să se transforme într-o pastă. Pen­tru un gust mai bun, adăugați câ­teva picături de suc de lămâie proas­păt. Tratamentul du­rează 30 de zile. Se poate relua după o pauză de două săp­tă­mâni. Puteți creș­te eficiența mușta­ru­lui în lupta cu kilogramele, dacă aveți și un regim să­nătos, care se ba­zea­ză pe multe legu­me, fructe, brânze­turi degresate și pește.
Făina de muștar se găsește gata pre­­parată la magazinele na­turiste și Pla­faruri sau o puteți pregăti acasă. Mă­cinați boabe de muștar alb cu râș­nița de cafea sau zdrobiți-le în piuă până se transformă în pulbere. Depozitați-o într-un recipient de sticlă și păstrați-l la rece, nu mai mult de două săptămâni.
Dacă aveți afecțiuni gas­tro-intestinale, cardiace sau urinare, nu se recomandă dieta cu muștar.