Călin Gîrlea: "Un complex de minerale și plante, cu efect maxim"
Sistemul osos nu este un cofraj
- Deși se tem de numele ei, puține femei știu exact ce este osteoporoza, iar ignoranța le duce, adeseori, la cuțit...
- Înainte de a vă răspunde la întrebare, aș dori să conștientizăm cu toții importanța sistemului osos. Acesta nu este un cofraj pe care este construit corpul nostru, ci este un sistem complex, format din peste 200 de oase, legate între ele prin articulații. El asigură cavitățile de protecție pentru organele interne (suportul părților moi) dar este și un depozit de săruri minerale (osul reprezintă principala rezervă de calciu a organismului, element al cărui nivel constant în sânge este indispensabil pentru numeroase funcții fiziologice). Osul este un țesut dinamic, în continuă remodelare, pe tot parcursul vieții. Prin arhitectura sa, el este adaptat funcției de a rezista la presiune și tracțiune. Osul este acoperit de un strat protector, străbătut de numeroase vase sangvine, cu rol important în hrănirea și creșterea lui: periostul. Interiorul osului este alcătuit din măduva osoasă, cu rol important în producerea componentelor sângelui. În ce privește osteoporoza, o afecțiune caracterizată prin prezența demineralizării osoase (a scăderii principalelor minerale) ea deține un loc de vârf nedorit, în topul afecțiunilor oaselor. Prezentă preponderent la femei, în perioada de menopauză, ea apare și la bărbații mari consumatori de alcool, fumători, sau ca o determinare secundară a unor boli mai grave, cum ar fi bolile sistemice (poliartrita, lupus sistemic, spondilita anchilozantă etc.). Oasele devin din ce în ce mai subțiri, cu interiorul moale și poros, de unde și numele bolii. Alte afecțiuni temute ale oaselor sunt rahitismul (cauza apariției acestuia este prezența deficitară în organism, fie a vitaminei D, fie a calciului sau fosforului), osteogeneza imperfectă (boala oaselor fragile - o maladie care cauzează o anomalie în producția unei proteine numită colagen), boala Paget (afectează persoanele mai în vârstă și cauzează deformarea scheletului și fracturi).
Ușurel, cu carnea și laptele
- De ce apare osteoporoza?
- Cauzele osteoporozei nu sunt încă pe deplin elucidate, însă e clar că boala este rezultatul unui dezechilibru: organismul pierde mai multă masă osoasă decât poate să producă. Acest dezechilibru este dat (sau accentuat) de deficitul de estrogen la femei. Pierderea de masă osoasă se accelerează după menopauză, atunci când femeile au o scădere rapidă în estrogen. Cu cât timpul trece, riscul de osteoporoză și de fracturi crește, deoarece femeile mai în vârstă pierd mai multă masă osoasă decât pot înlocui. Există risc de osteoporoză și la femeile mai tinere, care nu mai au menstruație (sportive de performanță, de exemplu) sau în cazul îndepărtării chirurgicale a ovarelor.
Există, de asemenea, o corelație între pierderea de masă osoasă și dietă. Într-o ediție a Jurnalului American de Nutriție Clinică din luna ianuarie, 2011, s-a publicat un studiu care a examinat dietele a 1.035 de femei, concentrându-se în special pe aportul de proteine din produsele de origine animală și vegetală. În acest studiu, Deborah Sellmeyer, doctor în medicină, a constatat că un aport ridicat de proteine animale a prezentat o rată crescută în pierderea de masă osoasă, la nivelul colului femural. Un raport ridicat de proteine animale a fost, de asemenea, asociat cu un risc crescut de fracturi de șold. Nici chiar consumul de produse lactate nu este lipsit de pericole. Industria produselor lactate promovează (greșit!) produsele lactate drept tratament, iar aici trebuie subliniate niște aspecte. În scopul de a absorbi calciul, organismul are nevoie de valori comparabile de magneziu. Laptele și produsele lactate conțin doar cantități mici de magneziu. Fără prezența magneziului, organismul absoarbe doar 25% din conținutul disponibil de calciu din lactate, iar excesul de calciu este utilizat de organism în moduri patologice (transformat în pietre la rinichi și crearea osteofitelor (ciocurilor), apariția artritei, crearea de plăci aterosclerotice etc). De asemenea, proteinele din lapte accentuează eliminarea calciului din oase, din cauza acidității pe care o produc în procesul de digestie. S-a observat faptul că masa osoasă nu mai crește după 35 de ani. Cercetătorii de la Universitatea Texas au publicat rezultatele unui experiment realizat în anul 1994, care indică faptul că suplimentarea cu calciu din lactate este ineficientă în prevenirea pierderii osoase. După 5 ani de la debutul inițial al menopauzei, există un ritm accelerat de pierdere de os, în special de la nivelul coloanei vertebrale. În timpul acestei perioade de timp, substituția cu estrogeni și calciu organic absorbabil este cel mai eficient mod de prevenire a pierderii rapide a densității osoase. Estrogenii sunt hormoni multifuncționali, iar una dintre funcțiile lor implică sănătatea oaselor. Au un rol important în circulația calciului din sânge în oase și invers. Estrogenii controlează acest sistem, minimizând distrugerea osoasă.
Calciu organic și plante estrogenice
- Ce aduce nou produsul OSTEONAT în prevenția și stoparea osteoporozei?
- Pentru a veni în ajutorul femeilor care se confruntă cu osteoporoza, "Dacia Plant" a creat un produs revoluționar, care combină mineralele cu plantele estrogenice. Astfel, OSTEONAT pulbere conține, pe lângă calciu organic și vitamina D, plante estrogenice: soia (Glycine hispida) și shatavari (Asparagus racemosus), care echilibrează nivelurile hormonale, fără efectele secundare aferente estrogenilor chimici de sinteză.
Recapitulând: 1. OSTEONAT este diferit față de alte produse de pe piață, din două motive principale: conține calciu organic, ușor de absorbit de organism, și are în compoziție plante estrogenice, pentru a corecta deficiența de estrogen, resimțită mai ales de femeile aflate la menopauză.
2. OSTEONAT conține minerale organice provenite din complexul Aquamin, un produs obținut din alge marine calcaroase, aparținând speciei Lithothamnion, bogat în săruri solubile de calciu, magneziu precum și în alte 74 de oligoelemente (printre care magneziu, fosfor, potasiu, sulf, fier, bor, sodiu, mangan, cobalt, cupru, zinc, seleniu).
Un frate vitreg: calciul de sinteză
- Care este, până la urmă, secretul produsului dvs.?
- După cum am mai spus, principalul său atu este dat de combinația originală dintre calciul organic și plantele estrogenice. Aici aș insista puțin asupra mineralelor provenite din surse organice. Foarte multe plante și viețuitoare marine conțin calciu în formă organică, asociat cu diverse vitamine și minerale (mai ales magneziu și fosfor), în proporțiile lăsate de natură. S-a demonstrat prin studii științifice că acest calciu organic este cel mai ușor asimilat de organism și, mai mult decât atât, el este și singurul care poate ameliora rapid bolile produse de deficitul său. De exemplu, în cazul osteoporozei, afecțiune caracterizată de demineralizarea și fragilizarea oaselor, calciul de sinteză nu are niciun efect. În schimb, cel organic, obținut din algele calcaroase, stopează procesele de demineralizare și, mai mult decât atât, produce chiar o echilibrare hormonală, foarte necesară pentru ameliorarea acestei afecțiuni. În cazul sugarilor, s-a observat superioritatea calciului organic din laptele de mamă, unde este asociat cu alți nutrienți necesari asimilației, față de același mineral de sinteză, chiar dacă acest element sintetic este combinat în cele mai savante formule de lapte praf.
Un alt avantaj major este adus de forma de pulbere în care este realizat OSTEONAT, a cărei rată de absorbabilitate este mult superioară, în comparație cu comprimatele pe bază de calciu (chiar și cele care conțin calciu organic). În plus, datorită solubilității mărite, produsul Aquamin soluble nu prezintă riscul depunerii de calciu la nivelul rinichilor, bilei sau sub formă de osteofite (ciocuri).
Mai putem enumera câteva avantaje ale acestui produs redutabil: este 100% natural, fără adaos de excipienți; complexul Aquamin prezintă cea mai bună absorbție intestinală dintre toate formele de calciu existente pe piață, la momentul actual; administrarea produsului Osteonat reduce necesitatea utilizării antiinflamatoarelor nesteroidiene, în proporție de 50%; conform studiilor realizate pe produsul Aquamin; durerile osoase cedează mult mai ușor. Nu în ultimul rând, produsul OSTEONAT este lipsit de efecte secundare negative.
- Care este modul de administrare al OSTEONAT-ului?
- El este înscris în prospectul medicamentului. O linguriță dozatoare de Osteonat pulbere conține 500 mg Ca, 60 mg Mg și 5 mcg de vitamina D3. Precum vedeți, este un complex de minerale și plante care are un efect maxim în prevenirea și ameliorarea osteoporozei!
- Vă mulțumim.