Leacuri de la cititori

Cititor Formula AS
- De la lume adunate și-napoi la lume date -

Leac pentru curățirea sângelui de toxine, pentru reumatism și chiar scăderea în greutate

Două linguri de varză crudă, 1 ceapă tăiată mărunt, 2 mere rase, 10-15 măceșe zdrobite (exclus metalul) se pun în clocotul a 3 l apă și se continuă fierberea 5 mi­nute, după care se adaugă tot în clocot un amestec din câte 2-3 frunze de țelină, urzică, păpădie, gutui, mentă și câte o linguriță de flori de coada-șoricelului, mătase de porumb și soc. Se ia vasul de pe foc și se ține aco­perit 5 minute, după care lichidul se strecoară în alt vas (nu de plastic). Se consumă cu înghițituri mici, într-o singură zi din săptămână, când nu se mai consumă ali­mente de niciun fel (de preferință într-o zi de post). Acest lichid hrănește, revitalizează și este su­per-efi­cient pentru cine aplică această rețetă două zile pe săptămână. Încercați!

Leac pentru a vindeca diareea

Patru-cinci rădăcini de cerențel se spală, se zdro­besc, se pun într-o sticlă (nu din plastic) și se acoperă cam de două degete deasupra cu țuică de casă. Se înfășoară apoi sti­cla cu o țesă­tură de culoare neagră și se ține la macerat o săptămână. Se iau 3 linguri înainte de fie­care masă principală. În perioada tratamen­tului, nu se consumă lactate, sosuri, prăjeli, gră­simi. Rădăcina de cerențel are cel mai ma­re conținut de tanin și poate avea un efect ra­pid după administrare în diaree, balonări, ar­suri la stomac. Această rețetă am folosit-o cu rezultate de vindecare în familia mea, unde e nelipsită.
VASILICA VLĂSCEANU - jud. Dâmbovița

Tratament natural pentru astm

Adunați frunze și flori de Podbal, spălați-le bine și puneți-le într-un borcan de 800 ml. Un rând de frunze, un rând de miere de albine. Se pregătesc în acest fel mai multe borcane (3-4). După ce s-au umplut se leagă frumos la gură cu celofan, bine strâns cu sfoară. Se sapă apoi o groapă de 70 cm în pământ și se bagă bor­ca­nele în ea, vreme de 28 de zile. Deasupra se pune o scândurică. Se acoperă cu pământ și se lasă să se mace­reze. După 28 de zile se scot borcanele, se stoarce bine conținutul și se pune în sticle de culoare închisă. Se înfășoară în hârtie de culoare neagră. Se țin la loc întu­ne­cos și rece. Se iau câte 3 linguri pe zi, înainte de masă.
GHEORGHE VRABIE - jud. Vrancea

Gripă și sinuzită

1. Gripă. Când se declanșează starea incipientă a bolii, cu frisoane și temperatură în creștere, se ia o ceapă de mărimea unei nuci, chiar puțin mai mare, cu tot cu foi, se fierbe într-un litru de apă, până ce lichidul devine gălbui. Fără a se mai adăuga ceva, se bea fierbinte. După circa 1/4 oră simpto­mele dispar.
2. Inflamarea sinusurilor. Prin anii '60, jucând fotbal, iarna, și după meci stând la taclale, mi s-au inflamat sinusurile. Doctorul mi-a spus să-mi fac puncție. Am refuzat, auzind că o inhalație cu aburi de sare face minuni. Am luat 100-120 g sare grunjoasă, din aceea pentru murături, și am pus-o într-o oală cu 3-4 litri de apă clocotită. Se acoperă capul cu un prosop și se inhalează 6-7 minute. De atunci nu am mai avut sinusurile inflamate.
TEODOR DOBRE - Turnu Severin

Lupus subacut

Recomandările care ur­mează l-au ajutat pe fra­tele meu să-și stăpânească boa­la. Se indică: pansa­men­te, băi locale, apitera­pie.
Rostopască: se a­mes­­tecă 30 g plantă pul­bere cu 15 g lanolină, 10 g vaselină și 10 picături de acid fenic. Se unge ra­na, iar pansa­mentul se ți­ne aplicat 3 zile. Se con­tinuă până la vin­decare.
Muguri de plop: in­fuzie din 20-30 g la litru din care se fac băi locale sau ca­taplasme, înainte de ungere cu propolis.
Apiterapie:
* Propolis, unguent 50% în strat gros, sub leuco­plast sau hârtie cerată, zilnic, până la vindecare.
* Propolis spray 20%. Să se pulve­rizeze locul afec­tat și apoi să se ungă cu alifia de propolis.
* Propoderm, soluție concentrată 50% în alcool de 96° (produs apicol). Se folosește prin tamponare și spălare, înainte de ungere cu alifie.
ECATERINA VÂLCEANU - Slatina-Olt

Tratament pentru gastrită și ulcer duodenal

Se pune într-o sticlă de un litru (cu gâtul larg), floare de sunătoare uscată, până unde începe gâtul sti­clei. Se toarnă deasupra ulei de măsline sau de floarea-soarelui. Se astupă sticla cu un dop de plută și se pune acum, iarna, lângă sobă, iar vara, la soare. Se lasă la ma­cerat timp de două-trei săptămâni. În fiecare zi se clatină sticla de două-trei ori, pentru a se amesteca mai bine. Preparatul e gata când uleiul devine galben în­chis, spre maroniu. Se strecoară prin tifon și se pune în sticle de jumătate de litru, de culoare închisă. Se ține la frigider. Se ia în fiecare zi câte o lingură cu ulei, cu o jumătate de oră înaintea meselor principale, după care se stă câte 10 minute cu fața în sus, 10 minute pe partea dreaptă, 10 minute cu fața în jos și 10 minute pe partea stângă. Se ține și regim alimentar. Nu se con­sumă acrituri, condimente, prăjeli, alcool, cafea. După câteva zile o să simțiți o amelio­rare. Dacă e cazul, repetați o dată tratamentul. Vă doresc multă sănătate și Dumnezeu să vă ajute!
JANETA MIHALACHE - Odobești

Remedii cu ceapă pentru combaterea tusei

1. Tusea poate fi combătută, în orice fază s-ar afla, cu un decoct de ceapă: se pun 2 cepe mijlocii în 300 ml apă clocotită și se fierb 5 minute, după care se filtrează lichidul obținut. Se bea acest decoct 5 zile consecutiv, călduț, cu sau fără miere, pe stomacul gol. Nu se mă­nâncă 2 ore după administrare. Din cauza gustului, remediul este neplăcut, dar eficiența este garantată în 90% din cazuri, inclusiv în tusea spastică și tusea con­vulsivă.
2. Alt remediu pe bază de ceapă: se taie 3-4 cepe mijlocii în felii mari și subțiri, se acoperă cu 8-10 linguri de miere și se lasă să macereze 24 ore, amestecând. Siropul obținut se fil­trează. Se iau 2-3 lingurițe pe zi, după mesele principale, și nu se bea, nu se mănâncă timp de 2 ore după administrare. Recipientul fo­losit să nu fie din metal, iar lingura pe care o vom folosi să fie din lemn. Dacă nu se bea în 7 zile, siropul se aruncă.
SAMOILĂ PĂDUREAN - Bacău

Alifie pentru escare, răni și arsuri

De curând am intrat în posesia unei rețete pentru escare. Cine are bolnavi la pat pentru o perioadă mai mare de timp sigur se con­fruntă cu această problemă, de care nu se sca­pă prea ușor, nu mai vorbim de cât de dureroase sunt. Eu am testat-o pe logodnicul meu, care este în stare vegetativă de aproape un an, și la el rănile s-au vindecat foarte repede. Am intrat în posesia ei de la o doamnă foarte credincioasă, care îngrijește câteva bă­trânele la un azil. Dumnezeu a lăsat în natură toate lea­curile pentru noi. M-am gândit să fac cunoscută rețeta și altor persoane care suferă de escare, în speranța că le va fi de folos. Iat-o:
Ingrediente: 3 kg seu de oaie, 1 l ulei de floarea-soarelui, ceară lumânări (de albine), 500 g miere de albine, 300 ml vin, foi de pergament.
Prepararea cremei: toate ingredientele se fierb 30 de minute. Se oprește focul și se toarnă vinul alb (ne­tratat), dar puțin câte puțin (cam 300 ml vin), se lasă să se răcească și se pune în vase de plastic.
Prepararea foii: o foaie de pergament se trece prin ceară curată, numai pe o față. Se taie în funcție de mărimea arsurii/escarei.
Mod de utilizare: se pune crema pe foaia de pergament trasă prin ceară (partea cerată) și se aplică pe rană. Rana se curăță doar de pielea moartă, nu se cu­răță cu nimic altceva, gen Betadină, apă oxigenată, ser fiziologic, se va da doar cu crema de mai sus. Foaia de pergament se schimbă de două ori pe zi, ea trage tot din rană și o vindecă. În prima fază, se face o pojghiță de culoare albă-gri, care în timp se transformă în piele. Vindecarea apare la câteva săptămâni.
GEANINA PERJU - tel. 0746/14.62.37