Dieta cu lapte bătut

Iulia Vlad
(Se slăbesc 5 kilograme în 2 săptămâni)

Dacă v-ați pricopsit cu câteva kilo­grame în plus și vreți să scăpați repede de ele, încercați dieta cu lapte bătut, care "spală” kilogramele și totodată vă ajută să țineți sub control senzația de foame. Este sărac în calorii, dar bogat în substanțe nutritive ne­cesare pentru sănătatea or­ganis­mului: proteine, calciu, fosfor și bacterii lactice. Deși se gă­sește și în comerț, cel mai efi­cient este laptele acru preparat în casă. Într-un castron se pune lapte nefiert, acoperit cu tifon, în apropiere de o sursă de căl­dură. După una-două zile este gata. Se îndepărtează smântâna cu o lingură, apoi se bate bine cu bătătorul. Se consumă 2 felii subțiri de pâine prăjită și 1 litru și jumătate de lapte bătut pe zi, timp de cinci zile pe săptămână. Aveți voie și cafea, ceaiuri neîndulcite și apă. În celelalte două zile se mănâncă normal, dar porții mici, și se evită făinoasele și dulciurile.
Se ține timp de 2 săptămâni, la sfâr­șitul cărora veți cântări cu 5 - 6 kg mai puțin.

Dieta cu zer

(Se slăbesc 4 kilograme într-o lună)


Dacă vreți să scăpați de câteva kilo­grame acumulate, zerul este un mare ajutor. El conține un adevărat arsenal de substanțe utile în lupta cu grăsimea, printre care proteine de înaltă calitate, aminoacizi care cresc țesutul muscular, in­tensifică arde­rile și scad țesutul gras. De ase­me­nea, nivelul ridi­cat de calciu fa­vorizea­ză arde­rea grăsimilor și duce la scăderea în gre­u­tate. Se folo­sește zerul proas­păt, nefiert. Pu­neți să se scurgă printr-un tifon pus în patru lapte bătut într-un cas­tron la temperatura camerei, timp de 12-24 de ore. Se poate păstra la frigider 2-3 zile.
Timp de trei zile pe săptămână, beți exclusiv 2-3 litri de zer pe zi. Aveți voie cafea neîndulcită, apă și ceaiuri de plante. În celelalte zile, beți trei căni de zer pe zi, cu 30 de minute înainte de masă.
Dieta se ține timp de o lună, iar la capătul ei veți avea cu 4-5 kg mai puțin.