Dacă v-ați pricopsit cu câteva kilograme în plus și vreți să scăpați repede de ele, încercați dieta cu lapte bătut, care "spală” kilogramele și totodată vă ajută să țineți sub control senzația de foame. Este sărac în calorii, dar bogat în substanțe nutritive necesare pentru sănătatea organismului: proteine, calciu, fosfor și bacterii lactice. Deși se găsește și în comerț, cel mai eficient este laptele acru preparat în casă. Într-un castron se pune lapte nefiert, acoperit cu tifon, în apropiere de o sursă de căldură. După una-două zile este gata. Se îndepărtează smântâna cu o lingură, apoi se bate bine cu bătătorul. Se consumă 2 felii subțiri de pâine prăjită și 1 litru și jumătate de lapte bătut pe zi, timp de cinci zile pe săptămână. Aveți voie și cafea, ceaiuri neîndulcite și apă. În celelalte două zile se mănâncă normal, dar porții mici, și se evită făinoasele și dulciurile.
Se ține timp de 2 săptămâni, la sfârșitul cărora veți cântări cu 5 - 6 kg mai puțin.
Dieta cu zer
(Se slăbesc 4 kilograme într-o lună)
Dacă vreți să scăpați de câteva kilograme acumulate, zerul este un mare ajutor. El conține un adevărat arsenal de substanțe utile în lupta cu grăsimea, printre care proteine de înaltă calitate, aminoacizi care cresc țesutul muscular, intensifică arderile și scad țesutul gras. De asemenea, nivelul ridicat de calciu favorizează arderea grăsimilor și duce la scăderea în greutate. Se folosește zerul proaspăt, nefiert. Puneți să se scurgă printr-un tifon pus în patru lapte bătut într-un castron la temperatura camerei, timp de 12-24 de ore. Se poate păstra la frigider 2-3 zile.
Timp de trei zile pe săptămână, beți exclusiv 2-3 litri de zer pe zi. Aveți voie cafea neîndulcită, apă și ceaiuri de plante. În celelalte zile, beți trei căni de zer pe zi, cu 30 de minute înainte de masă.
Dieta se ține timp de o lună, iar la capătul ei veți avea cu 4-5 kg mai puțin.