ESSIAC(R) - Cancerul nu este întotdeauna un capăt de drum

Delia Hanzelik
- Essiac(R) este un produs natural de vindecare, utilizat încă din 1922, de către asistenta medicală Rene Caisse, pentru tratarea pacienților bolnavi de cancer și alte boli grave. Produsul a contribuit la însănătoșirea a zeci de mii de oameni. Au fost dovedite eficiența și siguranța administrării, inclusiv în asociere cu tratamentele alopate. Acest remarcabil remediu natural are la bază o rețetă folosită de sute de ani de către comunitatea indienilor Ojibway, ce trăiesc pe teritoriul Canadei -

"Băutura sfântă"

În anul 1922, Rene Caisse, în vârstă de 33 de ani, asistentă șefă a unui spital din Ontario, Canada, a întâl­nit o pacientă care avea la unul dintre sâni o cicatrice ne­obiș­nuită. Pacienta i-a dezvăluit asis­tentei o poveste veche, de peste 20 de ani, când a descoperit la sân un nodul dur. Fiind prietenă cu un bătrân indian, acesta i-a adus o "băutură sfântă" a cărei rețetă îi fusese transmisă din strămoși și care avea rolul să "purifice organismul și să îl readucă în echilibru cu Marele Spirit", spunea indianul. Inițial, femeia și soțul acesteia au refu­zat trata­mentul, deoarece, chiar și în acea vreme, Canada era bântuită de un număr considerabil de falși vindecă­tori. Au ales să ceară sfatul medicilor, care au confir­mat temerile: era vor­ba de CANCER! Singura indicație de tratament pentru posibilitățile medicale de atunci era o intervenție foarte riscantă, de excizie totală a sânului. Temându-se de riscurile operației, pacienta a ales, în final, trata­mentul adus de bătrânul indian și, 20 de ani mai târziu, era în viață, gata să își spună povestea!
Rene Caisse a notat rețeta indiană și a folosit-o doi ani mai târziu, când mătușa sa preferată a fost diag­nosticată cu cancer de stomac, cu metastaze hepatice în stadiul terminal. Medicul curant, dr. Fischer, a fost de acord să încerce remediul natural doar pentru că, în situația pacientei, tratamentul clasic nu mai aducea niciun beneficiu. După două luni, starea bolnavei s-a îmbunătățit vizibil, și ea a trăit încă aproape 20 de ani.
Rene și Dr. Fisher au fost surprinși de rezultatul obținut și au decis să administreze tratamentul unui număr mai mare de pacienți aflați în stadii terminale. Succesul nu a întârziat: cei mai mulți dintre ei au avut rezultate foarte bune. Cum era de așteptat, lumea medi­cală a vremii s-a opus tratamentului. Deși susținerea din partea pacienților era în creștere, medicii refuzau să recunoască tratamentul ca fiind eficient, și încercau să exagereze orice eșec, ignorând succesul, chiar dacă, în multe situații, medicina clasică era neputincioasă. Pe măsură ce popularitatea produsului s-a extins, au existat și oferte de cumpărare a rețetei pentru a o comercializa, dar Rene a refuzat să divulge secretul pregătirii plan­telor. În timp, băutura miraculoasă a căpătat și un nume: Essiac(R), adică numele lui Rene Caisse scris invers.
Ajutată de donațiile pacienților săi, Rene a deschis o clinică unde putea să primească și să trateze bolnavii. Era ajutată în această nobilă misiune doar de către vo­luntari, medici și asistente, ce credeau în eficiența tra­tamentului.

Primele cercetări

Primele studii clinice au fost realizate la Chicago, în 1937, sub îndrumarea unui prestigios medic al vre­mii, Dr. John Wolfer. La scurtă vreme după publicarea rezul­ta­telor studiului, guvernul canadian a fost asaltat de scrisori ale pacienților care cereau recunoașterea le­gală a tratamentului. Această bătălie, pe care Rene a pur­tat-o până la finalul vieții, a culminat cu strângerea a 55.000 de semnături de susținere publică. Se cerea lega­lizarea folosirii tratamentului și în alte cazuri decât cele declarate ca fiind în stadiul terminal. De-a lungul ani­lor, Rene a fost supusă la numeroase controale și in­specții din partea Comisiei Regale de Cancer a Cana­dei, dar, în ciuda mărturiilor pacienților care afirmau efi­ciența tratamentului, recunoașterea oficială a întâr­ziat să apară.
La aproape 70 de ani, Rene avea să înceapă una din­tre cele mai importante etape din dezvoltarea pro­du­su­lui Essiac(R). În anul 1959, alături de Dr. Charles Brusch, considerat una dintre marile minți ale timpului, începe cercetarea produsului la Cam­bridge. Ultimii ani din viață și-i petrece în clinica sa, tratând pacienții cu ace­lași devotament și aceeași dragoste ca întotdeauna. La vârsta de 89 de ani, re­vista Homemakers din Canada îi publica povestea vieții, ca un omagiu adus din partea miilor de pacienți care fuseseră vindecați.
Pe 26 decembrie 1978, Rene moare, în urma unor com­plicații ale operației de fractură de șold. La fune­raliile sale au participat sute de oameni, nu doar din Canada, ci din întreaga lume.
Dr. Brusch a continuat eforturile de a patenta produ­sul Essiac(R) și a început colaborarea cu firme mari, din domeniul botanicii, pentru a obține cea mai pură mate­rie primă. Produsul este comercializat pe scară largă, la nivel mondial. După aproape o sută de ani compoziția Essiac(R) este aceeași cu cea din 1922, când Rene a fo­losit-o pentru prima dată. "Băutura sfântă" a rezistat probei timpului, dove­dindu-și valoarea incontestabilă. Astăzi, plantele incluse în Essiac(R) sunt cultivate special pentru produ­cătorul produsului, Essiac(R) Canada Inter­national. Ele sunt supuse analizelor calitative prin cro­ma­tografie lichidă de înaltă performanță, prin spectro­me­trie în infraroșu, analize mi­crobiologice și de metale grele; nu se folosesc pesticide, plan­tele nu sunt iradiate.
Prepararea produsului se face respectând toate regu­lile de bună practică de fabricare (BPF echivalent GMP).
Plantele sunt culese în mo­mentul în care ating matu­ritatea, astfel încât concentrația substan­țelor active este maxi­mă.

Virtuți medicale

Formula originală Essiac con­ți­ne 4 plante: Brusture (Arctium lappa), Măcrișul oii (Rumex acetosella), Ulm alb (Ulmus fulva) și Revent indian/ Ru­barbă indiană (Rheum offi­ci­na­le), sub formă lichidă, pentru ab­sorbție optimă. Forma lichidă este cu 18 - 22% mai eficientă decât pulberea.
Essiac(R) contribuie la activarea funcțiilor de deto­xifiere ale sângelui, limfei, ficatului, plămâ­ni­lor, pielii, rinichilor. Reduce acumularea de to­xine, inclusiv metale grele, cum sunt cadmiul, arse­nicul, plumbul, mercurul etc. Prin rolul său puternic antioxidant crește oxigenarea celulară și protejează celulele de acțiunea nocivă a radicalilor liberi implicați în apariția a peste 100 de boli gra­ve, inclusiv cancerul. Drenează fluidele acumulate în cavi­tățile corpului, fiind util pacienților care prezintă ascită, hidrotorax, hidropericard sau edeme. Susține producția globulelor roșii de către măduva osoasă. Îmbunătățește activitatea sistemului hormonal prin suportul oferit glandelor: tiroidă, pancreas, splină, ficat. Reduce infla­mațiile și, aplicat local, la nivelul rănilor, previne in­fecția și ajută la cicatrizarea acestora.
Dar cea mai frecventă administrare a Essiac(R)-ului este, în continuare, în cancer. Diagnosticul acesta su­pune la grea încercare psihicul pacientului și al familiei. Essiac(R) are rolul de a stimula imunitatea celulară (care activează mecanismele de apărare direcționate împo­triva celulelor tumorale). Aceste celule, anormale, cu ritm de creștere mult mai rapid și cu structura diferită de a celor sănătoase, prezintă o capacitate nelimitată de dezvoltare. În absența unor mecanisme de control in­terne, celulele tumorale se pot răspândi în tot organis­mul, într-un timp foarte scurt. Imunitatea celulară, re­prezentată de genele oncosupresoare, limfocitele T, limfocitele NK (natural killer), interferonul gamma etc., toate aceste componente identifică celulele canceroase, le limitează creșterea și chiar le distrug. În plus, prin stimularea funcțiilor de detoxifiere și a funcției anti­oxidante, Essiac(R) reduce factorii care au contribuit la apariția celulelor tumorale și scade riscul reapariției acestora.
Foarte mulți pacienți, mai ales în stadiile avansate ale bolii neoplazice, se confruntă cu trecerea lichidului în afara vasului de sânge și acumularea în abdomen (ascită), în pleură (hidrotorax), în pericard (hidro­pe­ricard), în mușchi (edeme), mergând uneori până la ede­me generalizate. Essiac(R) ajută și acești pacienți, dre­nând o parte a lichidului și încetinind refacerea lui.

ESSIAC(R) - o marcă celebră și multe falsuri

Eficiența produsului și recunoașterea sa în plan mondial a dus la apariția multor falsuri. Și pe piața românească există numeroși comercianți care păcălesc pacienții, vânzând, sub denumiri similare, plante dife­rite de compoziția produsului original.
Firma Essiac(R) Canada International deține toate drepturile asupra formulei preparatului Essiac(R) și îl exportă în întreaga lume. În România, firma SECOM(R) este unicul importator și distribuitor autorizat de Gu­vernul Canadei pentru produsul Essiac(R). Dând dovadă de responsabilitate și corectitudine față de cei bolnavi, Rene Caisse mărturisea: "Niciodată nu am pretins că tratamentul meu vindecă cancerul. Deși mulți dintre pacienți și medicii cu care am lucrat susțin că o face, sco­pul meu a fost de con­trol al cancerului și alinarea durerii". De-a lungul celor peste șapte ani de utilizare în Centrul de Consultanță Secom (fost Energy Plus), un număr foarte mare de pacienți au folosit produsul Essiac(R) pentru diverse afec­țiuni. Pe baza consultanței naturopate, medicii Centrului au asociat pro­dusul Essiac(R) cu tratamentele alo­pate și cu alte produse naturale, pentru cazul concret al fiecărui pacient, ceea ce a contribuit la prelungirea și îmbunătățirea cali­tății vieții bolnavilor.
Pentru a lua o decizie corectă cu privire la utilizarea Essiac(R), dar și a altor produse naturale, și pentru a beneficia de protocoale de tratament eficiente, Secom vă pune la dispoziție un serviciu de consultanță naturopată. În cadrul unei consultanțe naturopate se face o evaluare holistică (globală) a stării de sănătate, pe baza istori­cului medical, dar și a testării EIS (electroscanare inter­sti­țială). Această analiză evaluează starea de func­țio­nare a organelor interne și identifică riscurile de apa­riție a unor afecțiuni chiar înainte de apariția simpto­melor bolii.
Cu o experiență de peste 11 ani în domeniul fito­tera­piei științifice și zeci de mii de pacienți cu rezultate bune sub tratamentele recomandate, având la dispoziție peste 170 de produse naturale de calitate, rea­li­zate pe ba­za unor tehnologii avansate, medicii Cen­trului de Con­sultanță Naturopată SECOM vă pot reco­manda pro­grame de tratament natural personalizate, care ac­țio­nează asupra cauzelor, nu numai asupra efectelor bolii.

Date de contact:
Centrul de Consultanță Naturopată SECOM - Str. Știrbei Vodă nr. 150, sector 1, București, tel: 021/316.43.92; 0733/35.40.00, consultanta@secom.ro, www.secom.ro