Cojile de banană (I)

Elena Josan
- După ce consumați fructele, nu aruncați cojile de banane. Au o mulțime de întrebuințări -

Pentru sănătate

• Scoaterea așchiilor. Aplicați pe locul afectat o bu­ca­tă de coajă de banană cu partea interioară în jos, lipiți-o cu un plasture 24 de ore. Enzimele fructului trag așchia la suprafața pielii, unde puteți să o scoateți cu ușurință.

• Vindecarea zgârieturilor. Aplicați o felie de bana­nă sau o bucățică de coajă pe locul afectat sau, pur și simplu, frecați-l cu banană. Repetați această procedură de cel puțin 2 ori pe zi, până când rana se vindecă.

•  Eliminarea negilor. Coaja de banană este un reme­diu străvechi pentru îndepărtarea negilor. Înainte de culcare, fixați cu plasture o bucată de coajă pe negi și lăsați-o peste noapte. Repetați până la dispariția negi­lor. O cură poate dura de la o săptămână până la o lună.

• Tratament pentru psoriazis și acnee. Frecați cu banana zonele afectate, pentru ameliorarea simpto­melor de psoriazis, cum ar fi durerea și uscăciunea. În caz de acnee, faceți aceiași pași. Veți observa o îmbunătățire, după câteva aplicații.


• Albirea dinților. Periați dinții, ca de obicei, folo­sind pasta de dinți, apoi frecați-le suprafața cu partea interioară a cojii de banană, timp de două minute. Re­petați de 2 ori pe zi, pentru a albi dinții.

• Întinerirea pielii. Ștergeți pe­riodic, cu partea interioară a cojii de banană, fața, gâtul și decolteul. Pie­lea va beneficia de hidratare, va în­târzia și apariția ridurilor.