"2014: An bun"

Parasca Fat
Anul 2014 este un an bun, pentru că 2+1+4=7, cifra lui Dumnezeu, cifra odihnei și mulțumirii Lui; că a făcut lumea în șase zile, iar în a șaptea s-a odihnit, contemplându-și creația.

Despre 14 știm că este numărul opririlor pe care le-a făcut Iisus pe drumul Golgotei, spre crucificarea ce-a adus mântuire neamului omenesc. Prin cruce, Iisus a sfărâmat porțile iadului și a biruit moartea. "În acest semn vei birui", i-a spus îngerul și împăratului Constantin. În acest semn (dacă vrea) poate birui tot omul. "Credința ta te-a vindecat, mergi în pace", le spune Mântuitorul celor pe care-i vindecă. Credința în Binele pe care ni-l poate da Dumnezeu este esențială și salvatoare, numai că, pentru aceasta, voia noastră ar trebui să fie asemenea voii Sale, așa încât cele două să se poată întâlni.
În 2014, mulți se vor apropia de voia Lui, pentru că 14 îl conține pe 7 de două ori. Prin urmare, anul are de fapt trei de șapte: Sfânta Treime. Și atunci, de ce ne-am mai teme? Este chiar momentul să ne amintim de prorocii mincinoși, asupra cărora Iisus Mântuitorul ne-a avertizat prin ucenicii săi. Și prorocii mincinoși mint și ne îngrozesc și ne sperie, pentru că dau ceea ce n-au, ca să ne prindă în imperiul neputinței și groazei. Vor să ne ia puterea pe care ne-a dat-o Dumnezeu-Tatăl prin Fiul: "Credința ta te-a vindecat".
An Nou Fericit,
Și-ntru mulți ani să trăiți!