Leacuri de la cititori

Cititor Formula AS
Sirop de conuri de brad pentru boli de plămâni

Aș dori, prin intermediul revistei dvs., să aduc la cu­noștință persoanelor care suferă de afecțiuni ale plă­mânilor și chiar de cancer pulmonar, o rețetă de sirop din conuri de brad, care ajută atât la curățarea căilor respiratorii, cât și la regenerarea plămânilor.
Rețetă: se iau 30-40 conuri de brad (molid, nu brad argintiu), se pun într-o cratiță și se toarnă 8-10 l apă (în funcție de mărimea conurilor). Se fierb la foc mic 2 ore, după care se strecoară și lichidul astfel obținut se mai fierbe, până rămân circa 1,5 l de lichid. Înainte de a-l pune iarăși pe foc, se adaugă 1 kg zahăr brun. Se pune în recipient de sticlă și se consumă 100 ml, de trei ori pe zi, cu 15 minute înainte de masă.
După terminarea curei, se face pauză 1-2 săptă­mâni, și se repetă. Rezultatele apar în funcție de gravitatea bolii, sunt necesare aproximativ 4-5 cure. Tra­tamentul i-a fost administrat unei persoane diagnos­ticate cu cancer pulmonar faza 4 și după trei ani de la diagnosticare încă mai trăiește. Merită încercat!
GHEORGHE IONESCU - Hunedoara

Mâncărimi pe piele

M-am confruntat multă vreme cu mâncărimi insu­portabile pe mâini și picioare. Mă mâncau picioarele, de la genunchi până la glezne, în special când mă spă­lam cu apă caldă, și mă scărpinam până îmi amorțeau buricele degetelor și picioarele se făceau roșii. Am urmat tratament cu Calciu lactic și Vitaminele A+D2, după fiecare masă câte două pastile din fiecare, iar în lunile reci, octombrie-martie, făceam câte o injecție cu D2 în fiecare lună. Cu acest tratament, m-am vindecat. Îl recomand tuturor celor ce suferă de mâncărimi.
Dumnezeu să vă ajute!
VASILICA LEVESEU - Galați

Parodontoză

În cazul acestei boli, pe lângă ajutorul acordat de specialist, există și anumite tratamente naturiste ajută­toare.
* De foarte mare ajutor este o plantă numită scaiul vânăt (sau spânul vânăt). Se face decoct din 10 g plantă mărunțită la 200 ml apă rece. Se pune la fiert, apoi, după ce a dat în clocot, se fierbe la foc mic încă 20-30 minute. Se iau 3-4 linguri pe zi. Se bea îndulcit cu miere.
* Masaj al gingiilor cu felii de măr, felii de lămâie și se ia neapărat tinctură de propolis, 20-30 picături, de trei ori pe zi.
* Dacă se inflamează gingiile, se bea de mai multe ori pe zi câte o înghițitură de suc de afine, pe care îl plimbați printre dinți, sau infuzie de salvie și cuișoare. Această infuzie are un rezultat spectaculos în parodon­toză. Se toarnă o ceașcă de apă clocotită peste o lingură de frunze de salvie și două cuișoare. Se infuzează 10 minute, se strecoară și se clătește gura de două ori pe zi, dimineața și seara.
* Dacă sângerează gingiile, mestecați încet o bu­cățică de coajă de portocală sau o bucățică de ghimbir cu zahăr. Dacă veți urma sfaturile mele, veți avea re­zultate, dar numai împreună cu un tratament reco­man­dat de un medic specialist. Sănătate tuturor!
ANGELA STRECHE - Brăila

Rețete pentru gingivită

După fiecare masă, gura se clă­tește cu infuzii preparate din plante, cu efect antiseptic.
* Se aduc până la punctul de fier­bere 500 ml de apă, se pun 4 linguri de salvie și se lasă pe un foc foarte slab 20 minute, cu vasul acoperit cu capac, pentru păstrarea uleiurilor ete­rice. Se infuzează timp de 40 de mi­nute, se strecoară și se folosește în cure de 3-4 săptămâni.
* Infuzia din ace de pin este un remediu antimicrobian, vitaminizant și înlătură mirosul neplăcut din gură. Două linguri de ace tinere tocate mă­runt se infuzează timp de o oră, în 500 ml de apă clocotită. Lichidul se strecoară și se beau câte 75 de ml de trei ori pe zi, după masă, iar cu soluția rămasă se clătește gura.
* Se pisează 100 g de usturoi, se lasă la macerat în 500 ml de țuică sau alcool dublu rafinat, diluat cu apă, ca să aibă 45 de grade. Se ține la întuneric timp de 20 de zile. Timp de 5-7 săptămâni, se folosește dimineața și seara, după masă, pentru clătirea cavi­tății bucale.
* După clătirea gurii, pe locurile afectate se aplică de 2-3 ori pe zi un unguent preparat din cim­bru, făcând o frecție ușoară. Planta uscată se râșnește și se cerne prin sită. Pulberea fină se amestecă în părți egale cu vaselină farmaceutică sau cu untură de gâscă. Amestecul se pune pe foc și se aduce până la fierbere, apoi se răcește. Se pune din nou pe foc și se repetă procedura de încă două ori. Preparatul se păs­trează la frigider.
VENERA BASARAB - Huși

Remedii pentru negi, răni, bătături

* Negi - Prima zeamă de la fasolea fiartă o scurgi, se răcește și te speli cu ea.
* Răni și bătături - 2 litri apă călduță și o lingură de bicarbonat de sodiu; te speli sau ții picioarele în apă, 15-20 de minute.
* Tuse - Faci un ceai din 5-6 nuci, cu coajă cu tot, și 5-6 cepe mici, care se fierb 20 minute.
* Reumatism - 1/2 l spirt me­dicinal, 2 sticluțe Carmol, 10 aspirine netamponate, 50 ml gaz lampant, 50 ml oțet, puse toate la macerat 10 zile. Se frecționează ușor locul dureros.
* Dureri de călcâie - se face baie cu 2 litri apă caldă și o lin­gură bicarbonat, timp de două săp­tămâni, o seară da, una, nu.
* Ten curat - Pentru dis­pariția pistruilor, coșurilor, ecze­melor și diferitelor leziuni: o lin­gură de miere de albine, o lămâie stoarsă și un gălbenuș de ou proas­păt, se pun la macerat 10-15 zile, agitându-se în fiecare zi. Dați pe față un strat subțire, seara.
ION IONIȚĂ - Brăila

Câteva leacuri fără greș

Precizez de la început că remediile naturiste pe care vi le propun au fost experimentate pe propria persoană, cu rezultate excelente. Mă numesc Jenica Nichel, lo­cuiesc în București. Sunt de profesie inginer, am vârsta de 75 ani, cu doi copii. Soțul meu s-a prăpădit în 1995. De-a lungul anilor, am avut multe diagnostice greșite, ceea ce m-a determinat să caut singură remedii natu­riste.
Am suferit de constipație cronică, pe care am vin­decat-o cu decoct (fiertură) de mentă. Aceasta acționa prin creșterea secreției biliare, care a ușurat digestia și implicit evacuarea. Am făcut timp de circa o lună - o lună și jumătate câte un ceai dimineața, pe care l-am băut pe stomacul gol, neîndulcit, iar micul dejun l-am luat după două ore.
Pentru vindecarea diareei se pot lua 3 sâmburi de măslină (aceștia sunt dizolvați în stomac de acidul clorhidric din sucul gastric) sau pulbere de roșcove. Există și un medica­ment - "Arobon" (franțuzesc), tot cu pulbere de roșcove. Dar cel mai eficace "medicament" naturist este pulberea făcută din pielița de la pipota de pasăre. Se ia cu apă rece, cât unghia de la degetul mic. Se mai vindecă diareea cu o lingură de oțet, un vârf de linguriță de amidon și mere rase pe răzătoarea de sticlă.
* Am suferit ani de zile de infecție urinară cu E-coli. Am citit mult și-am remarcat că atunci când se consumă carne - sângele și urina sunt acide și distrug microbii, iar când se con­sumă vegetale, acestea sunt alcaline și E-coli se înmulțesc, iar trecerea bruscă între mediul acid și cel alcalin (postul alimentar) le distruge în totalitate.
* Mă aflam la fiul meu, în Toronto, Canada, acum 3 ani. După o răceală severă, am simțit dureri mari în articulația șoldului stâng, având mare greutate la mers. M-a dus fiul meu la o doctoriță, care m-a examinat și mi-a prescris o radiografie. Consultația a costat 75 dolari, iar radiografia 207 dolari. Rezultatul s-a co­municat prin calculator și nu s-a constatat nimic rău. Atunci am cerut copiilor să-mi cumpere de la maga­zinul românesc ceai de coada-calului. Am făcut 4 zile ceai (1 lingură coada-calului și 1 lingură teci de fasole). Le-am fiert 25 minute, după care am strecurat plantele printr-un tifon și le-am aplicat pe locul dureros. Ceaiul l-am băut fierbinte, neîndulcit, și am luat micul dejun după 2 ore. După 4 zile, cu numai un singur ceai pe zi, n-am mai avut nimic, și acum mă simt foarte bine.
* La testul DEXA, de anul trecut, am avut osteoporoză, iar la cel de anul acesta, nu am mai avut nimic. Doctorul s-a mirat. Și în cazul acesta mă vindeca­sem cu coada-calului, care conține săruri de potasiu și magneziu și, în special, siliciu. Ceaiul de coada-calului este mi­nu­nea minunilor. Le recomand tuturor suferinzilor cu dureri în articulații să încerce exemplul meu. Ceaiul scade și tensiunea.
* Mare greșeală fac gospodinele noas­tre că schimbă apa la fasole. Prima apă (care în mod greșit se aruncă) este aur pentru rinichi, care sunt ajutați să fil­treze bine sângele și să elimine toxinele.
Vă doresc succes în activitate.
JENICA NICHEL - București, tel. 0743/32.22.66, 021/667.79.14