Noi produse românești pe piața medicamentelor naturiste: ARTICULAR PROTECT

Florentin Popa
- Realizare a Laboratoarelor "Bionatura Plus", asigură refacerea și protecția articulațiilor -

Odată cu înaintarea în vârstă, durerile articu­lare devin din ce în ce mai greu de suportat. Schimbările bruște de temperatură, seden­tarismul, efortul fizic prelungit sau alimentația necores­punzătoare sunt cei mai importanți factori în declan­șarea unor afecțiuni care ne obligă să ne schimbăm obiceiurile și stilul de viață. Pentru a preveni și ame­liora problemele provocate de bolile articulare, spe­cialiștii de la Bionatura Plus au creat Articular Protect - un produs natural născut în urma unor cercetări ela­borate, cu rezultate promițătoare în combaterea boli­lor reumatismale.
D-na dr. Mihaela Olaru, medic de medicină generală cu competențe în terapii com­plementare și o bogată expe­riență în tratamentele natu­rale, ne prezintă proprietățile acestui produs, precum și afec­țiunile care pot fi tratate cu ajutorul lui.

- Piața medicamentelor e plină de produse dedicate du­­­rerilor articulare. Ce pro­mite în plus Articular Pro­tect?

- Articular Protect este fo­losit în tratamentul afecțiu­nilor articulare degenerative, în special al reumatis­mului cronic și al artrozelor generalizate (gonartroze, coxartroze etc.). Aceste afecțiuni ne fac tot mai multe probleme, pe măsură ce înaintăm în vârstă, iar medica­mentele folosite în medicina alopată nu dau un randa­ment corespunzător, deoarece nu rezolvă cauza apari­ției bolilor. Sistemul articular este o parte importantă a organismului nostru, supus schimbărilor și - din nefe­ricire - deteriorărilor de tot felul. Laboratoarele Bio­natura Plus au creat acest tratament ca un remediu natural pentru afecțiunile articulare, dar și ca adjuvant în ameliorarea durerilor provocate de diferite trauma­tisme. Calitatea lui este confirmată de numeroasele scrisori în care pacienții noștri ne scriu părerile lor despre acest produs, relatând despre modul în care problemele lor de sănătate au fost rezolvate.

- Ce ne puteți spune despre compoziția acestui produs?

- Compoziția produsului este relativ simplă. Arti­cular Protect conține glucozamină, metilsulfonilmetan (MSM) și gheara-diavolului. Individual, toate cele trei elemente terapeutice și-au demonstrat eficiența în tra­tarea articulațiilor dureroase, oferind o protecție sporită cartilajelor. Glucozamina, parte integrantă a cartila­jului, are ca principal efect reconstrucția acestuia, oprind în același timp erodarea sa. Acest element con­stituie un excelent adjuvant în bolile reumatice dege­nerative, precum artrita, osteo­artrita, artroza, coxar­troza etc. Metilsulfonilmetanul (MSM) este o sulfură nemetalică, foarte răspândită în natură, cu rol important în procesele de regenerare articulară. Gheara-diavo­lului are efecte miraculoase în afecțiunile articulare. Fiind un antiinflamator de excepție, are acțiune rapidă asupra inflamațiilor articulare și reduce durerile. Per­soa­nele care au luat Articular Protect au remarcat și redu­cerea durerilor de sciatică, spondiloză sau dis­copatii lombare și au scăzut considerabil dozele cal­mantelor de sinteză pe care le luau în trecut.

- Recomandați folosirea Articular Protect îm­preună cu alte produse?

- Întotdeauna, o schemă de tratament urmărește atingerea celor mai bune rezultate, în funcție de starea generală de sănătate a pacientului și de afecțiunile sale. În curele pe care le recomandăm, pot fi folosite con­comitent mai multe produse naturale, astfel încât să ușurăm efortul organismului în asimilarea substanțelor din produsele noastre sau să-l detoxifiem eficient, înainte de tratament, astfel încât să fie pregătit pentru vindecare. De exemplu, Articular Protect poate fi luat împreună cu Activ Protect Zeolit, un produs care eli­mină toxinele (sporind rezistența organismului la infecții) și acidul uric - principalul responsabil pentru deteriorarea articulațiilor. Pentru a reface articulația afectată de acidul uric, putem administra Biostem, care multiplică celulele sănătoase din corp, ajutând la refacerea structurii articulare. În funcție de cele­lalte probleme de sănătate ale pacientului, re­co­man­dăm diverse rețete de ceaiuri, macerate sau decoc­turi din plante medicinale, pentru tratarea simultană a bolilor cronice de care suferă. Medicina naturistă abordează individul ca un întreg și în­cearcă să-i corecteze toate disfuncțiile, astfel încât beneficiile unui tratament să se reflecte în starea lui generală de sănătate! Se știe că degeaba încercăm să vinde­căm un organ, dacă celelalte nu funcționează co­respun­zător! Așadar, toate eforturile noastre tera­peu­tice, prin rețete individualizate și preparate naturale care acțio­nează la nivelul întregului organism, au o acțiune siner­gică, prevenind și tratând numeroase boli. În plus, tre­buie să reținem că orice afecțiune poate fi tratată cu succes numai dacă avem un stil de viață echi­librat, o dietă sănătoasă, o hidratare corespunzătoare și folosim cele mai bune tratamente. Din acest punct de vedere, Articular Protect sporește șansele de vin­de­care, fiind un produs natural, în acord cu buna func­ționare a întregului organism.

- Cât durează un tratament cu acest produs, pentru ameliorarea sau vindecarea unei afecțiuni a sistemului articular?

- Efectele cele mai bune se văd după pri­mele șase luni, pe­rioadă necesară asimi­lării glucozaminei în articulații. Odată cu refacerea parțială a arti­culației afectate, or­ganismul începe să producă pe cale natu­rală această substanță, ceea ce duce la con­solidarea în timp a structurii. Dacă se uti­lizează și Biostem, re­fa­ce­rea structurii arti­culare este mai rapidă. Din ob­ser­vațiile făcute pe pacienți, o articu­lație afec­tată este total refă­cută după circa un an de tra­ta­ment cu Articular Pro­tect. Pentru a nu se face con­fuzii, specific faptul că glu­coza­mina nu are nicio legă­tură cu glucoza, deci trata­mentul are aceleași efecte be­nefice și la pacienții dia­betici!

- Recomandați și alte tratamente, în paralel cu acest produs?

- Ca adjuvante, reco­mand să se bea zilnic 1,5 litri de ceai preparat dintr-un ames­tec în părți egale de coada-calului, brusture, co­di­ța-șoricelului, roiniță și bu­suioc. Se pun 5 linguri de amestec la 1,5 litri de apă în clocot și se infuzează timp de 15 minute. Ceaiul obținut se bea pe parcursul zilei, cu înghițituri mici, cel mai bine înainte de mesele prin­cipale.
În paralel, pentru eliminarea rapidă a acidului uric din organism, din dietă trebuie să fie excluse proteinele animale. În acest sens, postul Crăciunului este o ocazie foarte bună pentru a urma acest tratament. Plimbările în aer liber, mișcarea moderată, gândirea pozitivă și - de ce nu? - rugăciunea, pot ajuta la accelerarea proce­sului vindecător.

OPINII

"Durerile s-au transformat în amintiri"

Durerile de oase și articulațiile mi-au făcut multe probleme în ultimii ani. Am fost diagnosticată cu osteo­poroză și artroză - boli degenerative foarte dureroase. Am urmat cu strictețe indicațiile medicului și am luat tratamentele prescrise, cu speranța că aceste dureri vor înceta treptat. Din păcate, rezultatele n-au fost cele pe care mi le doream. Am încercat diverse creme și ungu­en­te, dar durerile parcă se accentuau. Mă simțeam nepu­tincioasă, oboseam repede, nu puteam să merg mult pe jos, să mă ocup de gospodărie, de treburile din curte, de nepoți. Chiar și cele mai ușoare activități casnice deve­niseră o povară. Toate acestea mi se întâmplau din pri­cina durerilor care nu-mi dădeau pace o clipă. La re­co­mandarea unei vecine, am comandat Articular Pro­tect și Activ Protect Zeolit. După două-trei luni de trata­ment, mă simțeam deja alt om. Puteam să merg, să mă mișc mai cu viață, să mă ocup de treburile din gospodă­rie. Mă bucur enorm că am reușit să elimin durerile cu aju­to­rul acestor produse naturale, care mi-au îmbunătă­țit și circulația sângelui. Nu mai simt fri­gul atunci când ies din casă și sunt mai rezistentă pe zi ce trece!
LAURA PÂRVU (63 ani) - Reșița

"Nu mai știu ce înseamnă reumatism!"

Am lucrat ca mecanic mai bine de 30 de ani. Deși mi-am practicat meseria cu drag, munca fizică in­tensă și-a spus cuvântul, odată cu înaintarea în vârstă. Oasele mă du­reau dacă ridicam greutăți, uneori rămâneam imobilizat, iar picioarele și mâinile mi se umflau foarte des. Într-o dimineață, n-am mai reușit să mă dau jos din pat. Mă dureau toate articulațiile și oasele, nu știam ce să mă fac. Am pus totul pe seama su­prasolicitării de la serviciu, dar am consultat și un medic. Mi-a făcut ana­lize și am aflat că sufăr de reumatism. Mi-a prescris mai multe tratamente, dar fără să simt vreun efect extraor­di­nar. Evoluția stării mele de sănătate nu era deloc opti­mistă. Îmi făceam treburile cu mare greutate, iar la ser­viciu nu mai dădeam randament. M-am internat în spital și am rămas în concediu medical mai mult de două luni. Un coleg mi-a spus să încerc produsul naturist Articular Protect. Eram neîncrezător, până atunci nu acordasem prea mul­tă încredere leacurilor de acest fel. Cum dure­rile deve­niseră insuportabile, m-am hotărât să-l încerc. Am simțit ameliorarea durerilor după 2-3 săptămâni de tratament și o lejeritate mai mare în mișcări. Treptat, mâi­nile și picioarele s-au dezumflat și peste două luni am putut să mă întorc la serviciu. Am repetat analizele, iar acidul uric era în limite normale. În momentul de față, încă urmez tratamentul, țin regim alimentar, iar crizele du­reroase au dispărut complet! Nu mai știu ce înseamnă reumatism! Articular Protect m-a ajutat foarte mult în lupta cu boala!
MIRCEA MORARU (53 ani) - București

ARTICULAR PROTECT poate fi comandat la BIONATURA PLUS, tel. 0752/15.29.70, 0752/15.29.71, e-mail: contact@bionaturaplus.com,
www.bionaturaplus.com


Ofertă specială de sărbători:
la un flacon cu 250 capsule primiți un flacon cu 60 capsule gratuit!