Leacuri de la cititori

Cititor Formula AS
- De la lume adunate și-napoi la lume date -

Bube în cap

Deseori, cititorii iubitei noastre reviste "Formula AS" au scris și au solicitat remedii și sfaturi cum să scape de așa-zisele bube în cap, care generează mâncă­rimi, dureri și usturimi greu de suportat. O prietenă bună, la un moment dat, a început să se plângă și să-mi arate ce dezastru are ea pe scalp, bube sângerânde, care o usturau foarte tare. După multe încercări, s-a vindecat în cele din urmă cu vopseaua de păr Henna, care este un produs vegetal natural, ce provine din frunzele uscate ale copacului de Henna, aduse din Iran. A citit pros­pectul și a început să folosească această vopsea de păr cu care se obține o culoare roșcată spre blond. Se găsește în toate magazinele naturiste. Planta are pro­prietăți antibacteriene și antifungice, fiind foarte utilă și pentru tratarea eczemelor de orice fel. După tra­tamentul cu vopsea, respectiv pudra de Henna, fericire mare!, în final nu mai are niciun fel de problemă de boală de scalp. Personal, de ani de zile o folosesc și eu pentru vopsit natural, nu-mi cade părul, se regenerează mereu, chiar dacă am ajuns la vârsta a treia.
Atenție însă! Între două vopsiri cu pudra Henna, se spală capul cu urmă­toarea compoziție: un gălbenuș de ou, 25 ml ulei de măsline, 25 ml șampon de urzică (natu­ral) și 25 ml șampon pentru copii, Dalin. Se ames­tecă totul, se face o cremă ca o maioneză, se aplică pe cap, se masează puternic cam 7-8 minute, apoi se aco­peră capul cu o pungă de plastic sau ceva impermeabil, se lasă să stea două ore. În final se spală capul cu apă călduță.
Cui dorește să se apuce de acest remediu sigur îi ofer toate amănun­tele sunând la tel. 021/424.85.24.
MARIA BALAJ - București

Eczemă atopică

Dragă "Formula AS",
Doresc să transmit prin revista dvs. un tratament eficient pentru eczema atopică (sau piele atopică) care în ultimii ani se manifestă mai des la bebeluși. Dacă ei ar fi alăptați de mame o perioadă mai lungă, aceas­tă pro­blemă nu ar apărea. Oda­tă cu introducerea laptelui praf, în­cep și eczemele să se înmulțească.
Pentru alergie la lapte există un produs numit Nu­tramigen, iar pentru eczeme, picături Zyrtic - picături anti-alergie, care se dau sub această schemă:
* Prima săptămână, zilnic, 1 picătură dimineața și seara. * A doua săptămână, zilnic - 2 picături dimineața și seara. * A treia săptămână, zilnic - 3 picături dimi­neața și seara. * A patra săptămână, zilnic - 4 picături dimineața și seara. * A cincea săptămână, zilnic - 5 picături dimineața și seara. * După a cincea săptămână, timp de o lună, zilnic - 5 picături dimineața și seara.
E bine să se facă testul alergic copilului. E bine de mers la mare, apa sărată și aerosolii sunt eficienți. În plus, băi cu plante medicinale - frunze de nuc și ceai foarte bun din cimbrișor sau sunătoare.
Doresc tuturor cititorilor revistei "Formula AS" multă sănătate, pace, iubire, armonie și credință.
Binecuvântare și multă iubire transmit doamnei Sânziana Pop și întregii echipe, Dumnezeu să vă dea sănătate și putere de muncă, iar iubirea noastră să vă dea energie. Cu respect,
VIORICA BOCȘE - București

Gălbenelele pot reda vederea

Extractul de gălbenele poate reda vederea persoa­nelor care suferă de o boală oculară ce apare odată cu îmbătrânirea, numită degenerescență maculară senilă. Așa susține opticianul Harry Marsland din Marea Bri­tanie, care a testat pe propria piele efectul u­nui astfel de trata­ment. După luni de zile în ca­re a luat ex­tract de găl­be­nele, a­cesta și-a re­câș­tigat în proporție de 95% ve­derea la ochiul drept, afectat de dege­neres­cență ma­culară. A­ceas­tă afecțiune este cea mai frec­ventă cau­ză a orbirii ce afectea­ză persoanele trecute de 60 de ani.
COSTINA IAMANDEI - Focșani

Hemoroizi

Vă propun câteva tratamente mai puțin cunoscute:
* Ceai de mușețel. Se infuzează 50 g plantă la 1 l de apă fiartă. Se fac băi de șezut.
* Ceai de stejar - se folosesc frunzele și scoarța, deoa­­rece au acțiune astringentă, hemostatică și antisep­tică. Se face un decoct din 50 g plantă la un litru de apă. Se fac 1-2 băi de șezut pe zi, dintre care una seara, înainte de culcare. Baia durează 10-15 minute.
* Ceaiul de mărar se folosește atât intern, cât și ex­tern. Se beau 2 căni pe zi, dintr-o infuzie cu 1-2 lingu­rițe de plantă la o cană de apă. Pentru băi, se pun 4-5 linguri la 250 ml apă. După ce dă în clocot, se toarnă în băile de șezut.
* La Plafar se găsește un ceai laxativ antihemo­roidal, special pentru combaterea constipației și hemo­roizilor. Se beau 2-3 căni pe zi.
* Tătăneasa se folosește în băile de șezut sau se pun comprese. Au efect imediat.
* Local, se folosește unguent de pro­polis (20%) de două ori pe zi sau o alifie preparată din coada-șorice­lului și frunze de zmeur.
ANA COȘA - Sibiu

Candidoză, herpes genital, răni pe colul uterin

Dragă redacție,
Sunt o cititoare a revistei "For­mula AS", pe care am îndrăgit-o nespus. Să vă scriu că sunteți niște oa­meni minunați? V-au scris alții, înaintea mea, și vă vor mai scrie și de acum încolo, așa că eu vă spun doar că vă respect și vă iubesc pentru tot ce este scris în revista dvs.
Văzând câte suferințe au fost alinate și câte lucruri bune se pot face atunci când oamenii își dau întâlnire în scris, vă rog să mă primiți și pe mine, alături de cei ce știm câte ceva despre tratarea unor suferințe. Sfaturi care nu costă mult, ci doar puținul efort de a le prepara și de a le folosi corect.

Pentru candidoză
* Spălături cu irigatorul, din 1 l apă caldă și 100 ml oțet alimentar.
* În farmacie se prepară un medicament care se nu­mește Protargol. Este o soluție cu care se impreg­nează un tampon de vată răsucită pe degetul cu unghia tăiată foarte scurt. Pe timpul nopții, se lasă în vagin un alt tampon îmbibat cu puțin Protargol. Seara, înainte de culcare, se fac spălături cu ceai de flori de salcâm, cât mai concentrat posibil. Tratamentul durează 30 de zile neîntrerupt.

Pentru herpes genital
* Infuzie de busuioc. Într-o cană se introduce un mă­nunchi de busuioc cu semințe cu tot. Se lasă toată ziua, iar seara se pun comprese pe herpes. Se picură pe ele lichid și sub compresă se pun câteva frunze de busuioc.
* Injecții cu Rodilemid. Se respectă indicațiile întoc­mai și rezultatele se văd încă de la prima serie de in­jecții.
Eu am crezut că n-o să mă vindec niciodată de aces­te boli, dar m-am însănătoșit urmând aceste tratamente.

Rană pe colul uterin
Pentru cervicită se fac ceaiuri supraconcentrate de pelin. Pelinul este una dintre cele mai cicatrizante plan­te. În 2 l apă fiartă se pune un mănunchi mare de pelin verde sau uscat, cu tot cu semințe, se clocotește 10 minute, se acoperă imediat, apoi se fac spălături vagi­nale cu irigatorul, seară de seară.
Vindecarea este spontană, fără recidivă. Trata­men­tul durează 45 de zile, vă trebuie pe­lin, cu cât va fi cea­iul mai concen­trat, cu atât va avea efectul mai rapid. Nu trebuie să mai spun că dacă este proaspăt culeasă, înainte de fierbere, planta tre­buie spălată și scursă bine.
MARIA UNGUREANU - jud. Teleorman