Remedii rapide pentru diverse boli

Elena Josan
* Vindecarea rănilor.

Se decupează o bucată de scoarță de mesteacăn și se aplică pe rană, cu partea interioară spre piele.

* Hemoroizi.

Se fierbe o sticlă (500 ml) de ulei de floarea-soarelui, de preferat nerafinat, cu 5 flori de crin alb. După primul clocot, uleiul se ține pe foc mic un minut, se răcește și se strecoară. Se îmbibă un tampon cu ulei și se introduce în anus, înainte de culcare, timp de o săptămână. În timpul curei, se bea de 3-4 ori pe zi câte o linguriță de suc de ceapă, după care se mănâncă repede o bucățică de pâine de secară sau de mămăligă.

* Tuse, dureri în gât.

O lingură de gălbenele se aduce până la punctul de fierbere, într-un pahar cu apă (250 ml), apoi se infu­zează până la răcire. Un sfert din lichid se bea călduț, cu restul se face gargară. Se repetă de 3-4 ori pe zi.

* Hepatita C.

Pentru o cură, este ne­voie de aproximativ 250 de flori de crăițe (vâzdoagă). Se taie cu foarfeca 10 flori de gălbenele, o floare de crăiță, o crenguță de peliniță (o plantă de mărime mică, de 10-12 cm înălțime, de culoare argintie și un miros plăcut de pelin), de preferat cu flo­ricele, o linguriță de rostopască (flori cu frunze) și o lingură de mentă. Se pune pe foc un vas emailat, cu un litru de apă rece și cu amestecul de plante. Când dă în primul clocot, se pune capacul, se micșo­rea­ză focul și se mai lasă 2 minute. Se strecoară li­chidul călduț. Se bea primul pahar dimineața, pe nemâncate, după aceea nu se mănâncă timp de 2 ore (obligatoriu). Lichidul rămas se bea în timpul zilei, după masă sau între mese. Se poate îndulci cu miere de albine. Se prepară zilnic. Se bea în cure de 10 zile, cu pauze între cure, de 3 zile. În pauză, se bea ceai din lăstari sau crenguțe de prun. În primele 3 luni, analizele devin mai bune, dar e bine ca trata­mentul să nu se întrerupă. Durata ideală este de 7 luni.

* Pietre la rinichi.

Pentru o cură, este nevoie de 15 lămâi și 15 ouă de găină. Dimineața, pe ne­mân­cate, se amestecă bine sucul stors dintr-o lămâie cu albuș crud dintr-un ou și se bea imediat. Timp de 30 de minute, nu se bea și nu se mănâncă nimic. O cură durează 15 zile. Pietrele se elimină fără dureri. Din meniu se scoate categoric alcoolul, mâncarea grasă și sărată, dar se beau ceaiurile care ajută la eliminarea pietrelor.

* Mâini crăpate.

Dacă pielea mâinilor se usucă și crapă, formează "solzi", în timpul spălării, mâinile se săpunesc cu săpun și o bucățică de zahăr, apoi se clătesc cu apă caldă.

* Dureri de dinți.

1. O lingură de rădăcină de stânjenel se opărește cu 200 ml de apă și se ține pe foc mic, timp de 10 minute. Se ține decoctul în gură, atât de fierbinte cât puteți rezista.
2. Un con confec­ționat dintr-o coală de hârtie albă se pune pe o farfurie curată și se aprinde. Cenușa se aruncă, iar cu mâzga neagră ce rămâne pe farfurie se unge gingia de lângă dintele bolnav.