Leacuri de la cititori

Cititor Formula AS
- De la lume adunate și-napoi la lume date -

Terapia cu apă

Această uimitoare formă de terapie provine din In­dia. Se spune că era utilizată în ashramuri (unde ve­neau oameni din toate colțurile Indiei la vraci renumiți, pentru a se vindeca de diferite afecțiuni), și era numită în trecut Usha Paana Chikitsa.
Deși pare greu de crezut că apa are atâtea valențe te­rapeutice, merită să încercați pentru a simți efectele sale benefice. Nu trebuie decât să faceți un efort de voin­ță. Consumând 1,5 litri de apă zilnic, puteți evita îm­bolnăvirile și cheltuielile cu doctorii, medicamentele etc.

Cum se procedează
Beți 1,5 litri apă în fiecare dimineață, imediat după ce v-ați sculat din pat (chiar înainte de a vă spăla pe dinți). Vă puteți face toaleta matinală după aceea. Foarte important este faptul că nu trebuie consumat nimic, nici alimente, nici băuturi) cu o oră înainte și o oră după ce toată apa este băută. De asemenea, în tim­pul terapiei nu trebuie consumat alcool seara, înainte de culcare. Se recomandă utilizarea apei de la robinet, fiartă și filtrată printr-un filtru de cafea.
Poate vi se va părea dificil să beți 1,5 litri de apă oda­tă, dar treptat vă veți obișnui. La început, pentru a vă pregăti, puteți bea patru pahare de apă, iar după o pauză de două minute, celelalte două pahare. Veți simți nevoia să urinați de două-trei ori pe oră, dar după câtva timp va deveni ceva normal.
Indicații terapeutice: tusea leucemică, ast­mul, bronșita, tuberculoza pulmonară, meningita, pietrele la rinichi, afecțiunile uro-genitale, hiper­aci­ditatea, dizenteria, gastroenterita, cancerul uterin, constipația, afecțiunile rectale, diabetul, afecțiunile oculare, laringita, durerile de cap, men­struația neregulată, hemoragia oculară, can­cerul la sân - iată numai câteva boli despre care se spune că pot fi vindecate prin această metodă.
Persoanelor care suferă de artrită sau reuma­tism li se recomandă practicarea terapiei cu apă de trei ori pe zi (dimineața, la prânz și seara), cu o oră înaintea meselor, timp de o săptămână, și de două ori pe săptămână ulterior, până când afecțiunea dispare.
Terapia cu apă aduce beneficii și persoanelor care nu au probleme majore de sănătate, aceasta putând fi considerată o "cură de viață lungă". Dacă ar fi să le dăm crezare indienilor, terapia cu apă, urmată un timp îndelungat, prelungește durata de viață cu atâția ani cât a fost urmată.

Observații în cercetări și din experiențe internaționale
S-a observat că terapia cu apă tratează următoarele afecțiuni, în perioadele de timp indicate: constipația - 1 zi; aciditatea - 2 zile; diabetul - 7 zile; cancerul - 4 săp­tămâni; TBC-ul pulmonar - 3 luni; hipertensiunea arterială - 4 săptămâni. O condiție esențială: în timpul terapiei se va consuma numai hrană vie (vegetale proas­pete, netrecute prin foc), se vor evita cafeaua, tutunul și alcoolul.

Cum acționează apa pură
Corpul omenesc se purifică dacă se consumă su­ficientă apă plată potabilă, după metoda corectă. Colo­nul devine mai eficient, creând sânge proaspăt, proces cunoscut sub termenul medical de hema­to­poieză. Este de necontestat faptul că pliurile mucoa­se ale colonului sunt activate prin această metodă, precum și teoria conform căreia sângele proaspăt este produs de pliurile mucoase. Colonul odată pu­ri­ficat, substanțele hrănitoare din alimente sunt ab­sorbite și, prin acțiunea pliurilor mucoase, sunt transportate în sânge. Sângele are o importanță ma­joră în tratarea afecțiunilor și în refacerea sănătății, dar pentru aceasta apa trebuie consumată regulat.
NELU PARASCHIV - Cugir, jud. Alba

Uleiul de ricin contra hemoroizilor

Propria-mi experiență în ce privește tratarea afecțiunilor hemoroidale mă obligă a nu agrea conceptul potrivit căruia aceste afecțiuni "sunt fără leac". Greșit! Hemoroizii netratați generează, in­dubitabil, excrescențe (muguri externi), ulcerații, fistule anale, și în final - cancer de colon! De-a lungul anilor, m-am confruntat cu astfel de sechele pentru a căror eradicare am respectat rețetele medicului, dar fără rezultatele așteptate. Vorbesc la timpul trecut, pen­tru că în prezent am rămas doar cu amintiri. În conse­cință, renunțând la aceste re­țete, am aplicat pe cont pro­priu, o medicație natu­ris­tă, care în final s-a dovedit a fi benefică, în sensul că se­che­lele respective au fost era­dicate. Concret: am utili­zat uleiul de ricin cu care am fricționat zonele afectate (du­reroase). Menționez că fric­țio­narea am efectuat-o (deși dezagreabil) cu degetul mij­lociu al uneia din mâini, în ședințe de 4-6 minute, dimineața și sea­ra, după o igienă preala­bilă a șe­zutului. Aplicând cu per­severență această mane­vră, mi-au dispărut ca prin minune; după câteva luni, mugurii anali, ulcerațiile, inclusiv fistula (depis­tată colonoscopic a fi de natură cancerigenă, prin cica­tri­zare). În prezent, ca prevenție, efectuez zilnic astfel de masaje, pentru a evita recidiva.
GRIGORE COCOȘ, economist pensionar - Brăila

Curățarea organismului cu sfeclă

Avem nevoie de 1 kg de sfeclă de mărime medie, de culoare bordo închis, și fără ață albă în interior. Sfecla spălată și curățată se pune într-o oală mai mare. În oală se toarnă 1 l apă și se face un semn la nivelul la care a ajuns apa. Se mai adaugă încă 2 l apă. Se ține pe foc aproximativ 2 ore, până ce apa scade până la semnul făcut. Se scoate sfecla din oală, se răcește puțin, se dă pe răzătoare și se pune în apa în care a fiert. Se ames­tecă bine și se fierbe încă 20 minute, la foc slab, după care se strecoară lichidul, iar sfecla se stoarce bine, pentru a rezulta cât mai mult lichid. Decoctul se îm­parte în 4 doze. Se beau câte 250 ml, din 4 în 4 ore. După fiecare pahar băut, vă culcați în pat și puneți o sursă de căldură în zona ficatului. În afară de decoct, puteți mânca mere, legume fierte sau înăbușite, salate ușoare cu ulei nerafinat. Dacă vreți un efect mai pu­ternic, puteți micșora intervalele dintre doze, la 2-3 ore. Dacă alegeți intervale de 3 ore, efectul va fi puternic, iar la 2 ore foarte puternic. Se recomandă, totuși, ca prima curățare să fie făcută la intervale de 3-4 ore. Nu vă grăbiți, să nu faceți rău organismului! În nici un caz nu se bea tot decoctul odată. Decoctul produce uneori efect diuretic și atunci curățarea merge prin rinichi. Cel mai bine e ca decoctul să fie făcut seara, și să se bea a doua zi, la intervalele respective. Cura se face de 2-3 ori pe an.
ZINCA TOADER - Vulcana Băi, Dâmbovița