Festivalul trifoiului la Muscel
În satul Muscel, din județul Dâmbovița, are loc anul acesta, între 16 și 18 august, cea de-a V-a ediție a Festivalului trifoiului (Muscel cLover Fest) și anume, ediția "de grădină". Este un festival mai puțin mediatizat, în jurul căruia nu s-a făcut încă multă vâlvă și, pentru că nu e încă "la modă", aveți mai multe șanse să întâlniți doar oameni cu adevărat pasionați de muzică și natură. Timp de trei zile, în satul Muscel puteți asculta concerte live ale unor trupe care s-au încumetat să prelucreze în stil propriu piese ce au făcut istorie. Pe scenă vor urca atât artiști cunoscuți, cât și formații aflate la începutul carierei, iar organizatorii îi încurajează pe amatori să urce și ei pe scenă, în cea de-a treia zi de festival.
În primele două seri ale festivalului, îi puteți asculta pe: Rareș Totu - Midnight Sun, Loungerie II, Soul Serenade, The Brad Pits, We Singing Colors și Izolier Band, iar în cea de-a treia seară puteți fi chiar voi vedetele scenei.
Tot la acest festival puteți vedea proiecții de filme cehești și o expoziție de colaje și fotografie pe lemn, ai cărei autori sunt Daniel Loagăr și Andrei Cornea. Va exista și o librărie "piraterească" Ancora, ce aduce în cufăr cărți pentru toți cei care nu se pot dezice de lectură nici o clipă.
Locul de campare este asigurat în curțile de pe "Strada principală". Nu vă veți pârjoli de sete și nu veți muri de foame, chiar dacă veniți cu rucsacul mai gol, căci organizatorii au avut grijă să aducă atât licori răcoroase, cât și ceaune strunite de bucătari neîntrecuți.
Porțile festivalului se deschid vineri, 16 august, începând cu ora 17, iar brățările de acces se pot procura la intrare. Prețul unic pentru întreg festivalul este de 35 lei.
(Date suplimentare legate de campare, traseul pe care trebuie să-l parcurgeți până în sat, parcare etc. găsiți pe cloverfest.com.)
Chemarea Transilvaniei
Nici iubitorii muzicii electronice (extrem de numeroși, în special în rândurile tinerilor) nu au fost uitați. Ei sunt așteptați pentru a VII-a oară la Râșnov, la Transylvania Calling, în perioada 19-26 august, ca să-și asculte idolii, în aer liber. Pe cele două scene ale evenimentului vor urca, pe parcursul celor șapte zile, artiști reprezentativi din zona muzicii electronice și nu numai. Printre aceștia se numără: Atma, Braincell, Dark Whisper, Haraburda, Hellquist, Kalumet și mulți alții.
Vor exista și workshop-uri de yoga, meditație, cultură africană etc.
Abonamentele pentru eveniment pot fi achiziționate în avans, de pe site-ul oficial, la prețul de 120 de euro. La intrare, un abonament va costa 150 de euro.
(Informații suplimentare despre posibilitățile de cazare, campare și programul complet puteți găsi pe transylvania-calling.com.)
Jazz la Castelul Bran
În perioada 30 august - 1 septembrie a.c., la Castelul Bran are loc prima ediție a festivalului "Jazz at Bran Castle". Melomanii sunt invitați timp de trei zile să asculte jazz european, muzică contemporană și barocă, într-un decor de poveste.
Pentru această ediție-pilot, organizatorii - JAZZ.RO, în parteneriat cu Compania de Administrare a Domeniului Bran - au invitat pe scena festivalului artiști consacrați de jazz, atât din țara noastră, cât și din Marea Britanie, Franța, Suedia, Norvegia, Italia, Grecia, Ungaria.
Concertele se vor desfășura în fiecare seară a festivalului, începând cu ora 20, în curtea interioară a Castelului Bran. Printre invitații acestei ediții se numără: Alexander Bălănescu, Katie Wilkinson, Marco Ambrosini, Benjamin Waghorn, Vassilis Tsabropoulos, Dave Stapleton, Vincent Courtois, Paolo Vinaccia, Bendik Hofseth, Bobo Stenson, Anders Jormin, Jon Fält etc.
Va exista și o excepție: un recital de orgă, susținut de tânărul muzician britanic Dave Stapleton, la Biserica Evanghelică din Râșnov, ce va avea loc duminică, 1 septembrie, ora 13.
Dave Stapleton este considerat "O adevărată revelație în lumea jazz-ului din Marea Britanie... o poveste de succes" (conform "The Guardian"). Absolvent, în 2002, al Colegiului Regal de Muzică și Teatru din Țara Galilor, la secțiunea pian clasic, Dave a reușit să-și creeze relativ repede un renume de talie mondială. După absolvirea facultății, a cântat în mai multe ansambluri, pentru ca în 2004 să-și creeze propriul cvintet - DSQ (Dave Stapleton Quintet). Compozitor, producător și pianist, a înregistrat până acum șase albume și a primit critici favorabile. "Este unul dintre cei mai tonici, sofisticați și inteligenți tineri jazz-iști și compozitori din zilele noastre. Mulțumită lui, viitorul jazz-ului britanic este pe mâini bune", scria "The Western Mail".
(Prețul unui bilet este de 150 de lei pe seară sau 400 de lei abonamentul pentru cele 3 seri. Biletele și abonamentele sunt disponibile online pe eventim.ro, în rețelele magazinelor Germanos, Orange, Vodafone, Domo, în librăriile Humanitas și Cărturești, precum și la magazinul ANDANTE Music.)