V-ați gândit vreodată serios la pământul de sub tălpi? Probabil că nu. Atunci, aflați că a sosit momentul s-o faceți. Fiindcă dvs. călcați zi de zi pe izvoarele unei energii ce se revarsă în valuri și poate fi un ajutor imens pentru starea dvs. de sănătate. Afirmația pare hazardată, însă există argumente în sprijinul ei. Se știe că noi, oamenii, suntem încărcați electric din creștet până la călcâie. Fiecare din cele 70 miliarde de celule care ne alcătuiesc corpul este o uzină în miniatură. Fie că e vorba de bătăile inimii, respirație sau reglarea temperaturii corporale - toate informațiile de însemnătate vitală se propagă de la o celulă la alta prin transfer energetic. Astfel privind lucrurile, noi ne asemănăm unor aparate ce nu se decuplează de la priză nici o secundă, iar cosmosul este un tezaur inepuizabil de energie naturală.
Un loc aparte în această configurație îl ocupă suprafața planetei pe care trăim. Ea e străbătută de o rețea de curenți electrici, ale căror vibrații concordă cu cele ale corpului nostru, ba chiar mai mult, par să le dicteze ritmul. Și încă un fapt, extrem de important: ne furnizează electroni. Aceștia sunt mereu cedați în exterior, dar contactul direct cu pământul ne permite să-i preluăm în organismul nostru.
Particulele invizibile, cunoscute sub denumirea de electroni, îndeplinesc în corp o funcție esențială: ei neutralizează radicalii liberi. Acei compuși instabili și agresivi ai oxigenului ne grăbesc îmbătrânirea, provoacă inflamații cronice și pot declanșa boli grave, inclusiv cancerul.
Din nefericire, comentează Clinton Ober, autorul cărții intitulate "Earthing - Pământul tămăduitor", oamenii s-au izolat de multă vreme de scoarța terestră, purtând încălțăminte cu tălpi din cauciuc sau materiale plastice și trăind în spații lipsite de contact direct cu pământul. După părerea lui, aceasta este o evoluție nefastă pentru sănătatea noastră.
Restabilind contactul cu energia vindecătoare a Terrei, am putea preveni apariția bolilor, afirmă Ober. Într-un mod cât se poate de simplu: mergând desculți pe o pajiște umezită de rouă sau jucându-ne cu degetele în nisipul de pe plajă. El ne recomandă chiar să dormim noaptea pe o saltea conectată cu pământul, prin intermediul unui fir ce intră în priza din perete. Ca răspuns la dubiile scepticilor, Clinton Ober citează relatări referitoare la rezultatele neașteptat de bune, obținute cu metoda americană "Earthing", la turul ciclist al Franței. La edițiile din anii 2003, 2005 și 2007, sportivii de performanță s-au relaxat după traseul parcurs zilnic cu bicicleta, umblând desculți. După aceea, au avut cu toții un somn mai bun, numărul inflamațiilor de tendon, uzuale la cicliști, s-a redus și eventualele răniri accidentale s-au vindecat mai repede.
Desigur că și noi, indivizii normali, putem profita de aprovizionarea cu electroni din sol: nivelul stresului scade, tensiunea arterială se stabilizează, durerile de cap dispar, simptomele neplăcute, premergătoare ciclului menstrual, se ameliorează. Pentru un succes de durată și în scop preventiv, terapia "Earthing" (de contact cu pământul) ar trebui să devină o prezență permanentă în programul nostru zilnic, atrage atenția Clinton Ober.
Apoi adaugă precizarea prudentă că metoda nu trebuie văzută ca un panaceu, căruia nu i-ar rezista nicio boală. Însă ea ajută organismul să-și redobândească starea energetică primoridală. Numai astfel pot funcționa corect inima, creierul, nervii și sistemul imunitar, numai astfel ne vom însănătoși. Este de presupus că nu toată lumea va înțelege și va accepta imediat faptul că acest scop poate fi atins prin contact epidermic direct, respectiv mergând sau alergând cu picioarele goale. Clinton Ober are și pentru aceasta o explicație: cei mai mulți dintre semenii noștri nu știu nimic despre natura lor bioelectrică și despre comunicarea energetică dintre ei și scoarța Terrei. În consecință, nu sunt conștienți de pierderea contactului cu energia tămăduitoare a pământului și de aceea nici nu ajung la concluzia că multe din suferințele lor provin de aici.
Sfatul nostru: Chiar dacă dvs. nu sunteți dispuși să vedeți în gazonul de sub tălpile dvs. mai mult decât o suprafață acoperită cu iarbă, iar pe plajă nimic altceva decât nisip, încercați, totuși, noua metodă terapeutică. Căci măcar un lucru a fost dovedit științific până acum: este ultrasănătos să umblăm desculți. Astfel vă veți antrena musculatura picioarelor, vă întăriți tendoanele și ligamentele, veți constata că vă simțiți mai bine în pielea dvs. și vă veți căli, devenind mai rezistenți la răceli - indiferent dacă veți crede sau nu în conexiunile cu biofizica.