PUTEREA RUGĂCIUNII

Cititor Formula AS
Raza mea de lumină: Sfântul Efrem cel Nou

Vă salut cu drag și admirație, vă doresc numai bine! Sunt vreo 12 ani de când citesc această minu­na­tă revistă. Parcurg toate articolele, dar rubrica "Spi­ritualitate" mă fascinează. Recunosc că încep cu "Puterea rugăciunii", pe care adeseori am simțit-o în momente dificile din viața mea.
Bineînțeles că nu pot trece peste ajutorul primit de la Maica Domnului, Sfânta Cuvioasă Paraschiva, Sfântul Nectarie, Sfânta Matrona, Sfântul Ioan Rusul și, în mod deosebit, Sfântul Efrem cel Nou, care este sufletul meu, bucuria de a trăi, a spera și a merge mai departe, raza de lumină...
Nu voi putea să îi mulțumesc niciodată pentru mi­nu­nile și dragostea Sa, pentru milă, ocrotire, pen­tru blân­dețe și, nu în ultimul rând, pentru răbdarea pe care o are cu mine. A aprins în mine flacăra cre­dinței și nu pot des­crie în cuvinte ceea ce simt.
Într-o zi, am cumpărat întâmplă­tor Acatistul Sfân­tului Efrem cel Nou, la îndemnul unei doamne care zicea că este folositor pentru a nu-ți pierde ser­viciul. Eu oricum nu lu­cram atunci, nici acum nu lu­crez, dar m-a atras în special poza de pe copertă. Eram la slujbă, la moaș­tele Sfântului Nectarie, care se săvâr­șeș­te în fiecare duminică la Biserica Sfân­tului Andrei din Ga­lați. Aveam mari pro­bleme de să­nă­tate, tocmai descoperisem că am diabet cu o glice­mie de 300, care îmi afectase dantura. De ase­menea, aveam datorii, o rată cu ipo­tecă, 300 euro pe lună, care depășeau cu mult singurul salariu, de 700 lei, al soțului. Aveam doi copii la liceu... situația era gravă.
Dar cel mai mult mă afecta faptul că fetița mea, în vârstă de 16 ani, avea probleme de sănătate de la 2 ani și nu avea un diagnostic exact. Avea probleme renale, pier­dea hematii și proteine prin urină. Am fost la 3 spitale renumite din țară și, de fiecare dată, mi s-a propus biopsia renală, pe care am refuzat-o. Dar m-am dus prea de­parte și am uitat să spun că din ziua când am cumpărat Acatis­tul, a stat mai bine de o lună neatins, până când, într-o zi, băiatul meu, în vârstă de 14 ani, a citit și mi-a zis că Sfân­tul Efrem cel Nou vin­decă dia­betul. Nici nu mai știu cum am pus mâna pe carte și am citit despre viața și minunile sa­le, i-am căutat icoa­na și am găsit-o. L-am adus în casa mea cu drag, apoi am cum­părat toate cărțile despre El. Am în­ceput să citesc, să-i vorbesc, să îl rog să mă ajute, să facă și pentru mine o mi­nu­ne, pe care să o pot spune tuturor. Uneori am citit Acatistul, alteori Paraclisul, altă dată l-am rugat să mă ierte că nu citesc, dar să nu mă părăsească! Am nădăjduit și nu m-a lăsat...
E foarte mult de scris... Cei care îl cunosc pe Sfânt știu despre ce vorbesc, iar celorlalți le reco­mand a-l cunoaște cât mai repede. Nu vor regreta! M-a ajutat din prima clipă, numai cât mă gândeam... dar acum vreau să relatez minunea cea mare, pe care i-am promis Sfântului Efrem cel Nou că o voi face publică. Am plecat în București, la un alt spital, cu fata, cu cartea "Mărturii ale minunilor săvârșite în zilele noastre" și cu o icoană a Sfântului, pe care să o dăruiesc unei persoane care ar avea nevoie. Am fă­cut investigațiile necesare două zile și MINUNEA a avut loc: s-a confirmat diagnosticul, dar fără biopsie, care necesită un tratament de protecție și control în clinică la 6 luni. Sfântul a fost cu mine la spital, am vorbit tot timpul cu el și l-am rugat. Nu l-am văzut, dar i-am simțit mireasma și răspunsul prin fapte. E de o bunătate fără margini.
Vreau să menționez că este prăznuit pe 5 mai, în Mânăstirea Bunei Vestiri de la Nea Makri din Gre­cia.
Îi mulțumesc acestui mare Sfânt pentru tot. Vă rog să citiți și dvs. despre faptele lui și nu veți re­gre­ta! Dumnezeu îl iubește, dacă îi dă atâta putere de-a ajuta.
LILI - Galați