De la lume adunate și-napoi la lume date

Cititor Formula AS
Pentru urcior la ochi

Tratamentul este în gura dvs. Vă spălați bine pe mâini și, cu degetul arătător, luați din gură multă salivă și puneți pe urcior, de 2-3 ori pe zi. Ați scăpat!

Pentru bube dulci

Prăjiți fasole până la ardere (precum cafeaua), pu­neți-o în mașina pentru râșnit cafea și faceți-o pudră. Amestecați-o cu smântână dulce (groșcior) și ungeți bu­bițele. Efect garantat.

Pentru herpes, chiar și vaginal

Luați un fruct de avocado și tăiați-l în două. Cură­țați de coajă doar o jumătate, tăiați-l feliuțe și puneți-l pe o felie de pâine. Deasupra puneți o felie de salam, de telemea sau de roșie, ce vă convine. Apoi - altă felie de pâine. Mân­cați sandviciul.
Cealaltă jumătate de avocado, vârâți-o într-o pun­gu­ță și puneți-o la frigider. O consumați seara. Puteți re­peta rețeta și a doua, și a treia zi. Sănătate tuturor!
LIDIA AVIESIȚEI - București

Arsuri la stomac

Anul trecut am avut arsuri groaznice la stomac, care se urcau și pe esofag și care îmi dădeau și dureri în capul pieptului. Atunci, mi-am făcut 2 l de infuzie de sunătoare și gălbenele, pe care am băut-o într-o zi, în loc de apă. A doua zi, stomacul meu era ca nou. Infuzia se prepară în felul următor: în 2 l apă clocotită se pun 7 lingurițe gălbenele și 5 linguri sunătoare. Se lasă să se mai răcească și se bea pe parcursul unei zile. Reco­mand ca mâncarea, în astfel de cazuri, să fie alcătuită din ceva ușor de digerat, pentru ca stomacul să nu fie suprasolicitat. De asemenea, nu este bine să amestecăm mai multe feluri de mâncare (cu grade diferite de dige­rabilitate) pentru că stomacul nu mai știe cât suc gastric să folosească (mai mult sau mai puțin) și atunci apar problemele.

Furuncule

Într-un an, mi-a ieșit pe picior, aproape de gleznă, un fel de coș care s-a extins, dar nu umflându-se, ci formând un cerc, în mijlocul căruia pielea era cu­rată și normală. Văzând că nu trece și se tot întinde, mama mea a făcut un fel de alifie, mai puțin obișnuită, cu care mi-am dat până a trecut. Se ia o foaie de ziar și se arde pe o farfurie. Pe suprafața ei se lasă o substanță gălbuie și lipicioasă, care se folosește ca alifie.

Dureri de urechi

Se folosește tinctura de cimbru. Într-un borcan de circa 100 ml se introduce cimbru până rămâne 1 deget până la gură. Peste cimbru se toarnă țuică de 40 de grade. Se pune capacul (de preferință cu filet) și se lasă la cald, timp de 2 săptămâni. În această tinctură se înmoaie un tampon de vată, se stoarce ca să nu curgă și se introduce în urechea dureroasă. Cel mai bine se folosește noaptea, când se doarme pe acea ureche.

Albeață

Se ia o frunză proaspătă de rostopască și se picură seva galbenă de la codiță în colțul ochiului. Ustură foar­te tare, dar se observă ameliorări la scurt timp. De asemenea, această metodă este bună și pentru albeață la ochi. Am avut un câine și o pisică pe care le-am vinde­cat de albeață, după ce s-au înțepat în ochi cu crengi și sârme din curte.

Mirosul neplăcut al picioarelor

Se fac băi de picioare în care s-a di­zolvat 1 pliculeț de bicarbonat de amo­niu. Apa tre­buie să fie cât mai fierbinte. Se poartă numai șosete din materiale naturale, care lasă pielea să respire (încălțate doar o zi).
Astea sunt rețetele folosite de mine cel mai frecvent. Vă asigur de respectul, admirația și dragostea mea pentru tot ce faceți și pentru oamenii care fac posibile aceste lucruri.
DORINA NIȚĂ - Fetești-Gară

Alifie pentru orice rană, bube sau arsuri

Ingrediente necesare: 500 ml ulei sau untură topită, 300 g ceară de albine curată, 5 bucăți de rădăcină de tătăneasă (lungi cât degetul al treilea de la mână și groase tot așa), o mână de gălbenele (flori), 5 bețe de soc (lungi de 50 cm și mai groa­se decât un creion), 1/2 linguriță (sau 1 pipetă plină) cu tinctură de propolis.
Procedeul:
* Ceara se taie în bucăți și se pune într-un vas cu apă curată, pe foc, la fiert, unde se ames­tecă mereu până la completa topire și se dă la rece pentru a se întări.
* Rădăcina de tătăneasă se spală, se curăță de partea neagră și se taie în bucăți foarte mici sau se dă pe răzătoare.
* Bețele de soc se curăță de pielița de culoare bej-cenușie, care este foarte subțire. Apoi, cu un cuțit, se răzuiește foarte bine stratul rămas între lemn și coajă. Va rezulta un talaj verzui, pe care-l vom pune pe o coală de hârtie pe masa de la bucătărie.
Într-o cratiță bine curățită și cu smalțul complet, se pune la foc uleiul și, când este încins, se adaugă rădă­cina de tătăneasă mărunțită, talajul rezultat din cele 5 bețe de soc, florile de gălbenele și se ține nu mai mult de 5 mi­nute. Se ia compoziția deoparte, la rece, acoperită. A doua zi se pune din nou pe foc cratița, cu tot conținutul (uleiul, tătăneasa, socul și gălbenelele) până ce se topesc și se înmoaie. Se ia un tifon foarte curat prin care se strecoară totul într-un alt vas, tot emailat și curat. Acest vas se pune pe marginea plitei și se adaugă în el ceara, care acum este spălată și curată, și tinctura de propolis. Se amestecă până ce se omogeni­zează, apoi se pune în cutiuțe de cremă sau în borcănele bine astupate. Când se folosește la arsuri, se spală rana cu Rivanol, apoi se pune pe un tifon steril crema și se aplică pe rană. Procedeul se repetă de mai multe ori pe zi. Atenție! La prepararea acestei creme, se va amesteca numai cu bețele de la soc sau cu o paletă din lemn, NU cu lingură din metal. Pe cât este de costi­sitoare, pe atât este de bună și dă rezultate foarte rapide, la orice fel de rană și bube, chiar și la varice.
Întregului colectiv al revistei "Formula AS", multă putere de muncă și realizarea tuturor dorințelor. Dum­nezeu să vă ajute! Am colecția "Formula AS"!
CATRINA MARIA - com. Mosoaia-Pitești, Argeș

Te dor picioarele? Te ajută izma, nucul și salcâmul

Baie tonifiantă din plante și miere
Ai nevoie de: frunze de izmă, frunze de nuc și miere de salcâm.
Cum procedezi: Într-un recipient potrivit (lighean, căldare, ciubăr) pui 100 g frunze de izmă și 100 g frunze de nuc, peste care torni 3 litri de apă fiartă. Amesteci și lași să se răcească, până când are o tem­peratură suportabilă pentru corp. Adaugi 100 g miere de salcâm și amesteci bine până la omogenizare. Te speli pe picioare sau pe mâini, după ce ai venit de la serviciu sau ai mers pe jos mai mult, cu apă călduță și săpun, după care introduci membrele în această baie călduță (la tempe­ratura corpului) și rămâi astfel cel puțin 30 de minute. Poți repeta tra­tamentul, de câte ori ai nevoie. Este un remediu naturist care ajută la re­facerea circulației sanguine în mem­bre. Persoanele alergice la aceste plante (izmă, nuc) nu vor utiliza acest tratament.
ILCA LAZĂR - Brașov

Plăgi, distonii neurovegetative, dureri articulare

Am 65 de ani și sunt abonată la "Formula AS" de când am des­coperit-o, de la primul număr. Toate rubricile îmi sunt dragi, cei ale căror articole le publicați sunt oameni de elită. Ca fostă asistentă medicală, lucrând cu bolnavii și cu inima pentru bolnavi, am ieșit la pensie după 39 de ani în serviciul de urgență. Mult mi-am iubit meseria și cu drag am îngrijit de bolnavi!
Din experiența mea medicală, aș putea ajuta cu câteva sfaturi pe cei ce sunt în nevoi și care caută sprijin de sănătate.
* Plăgile (rănile) care se vindecă greu vor fi dezin­fectate și spălate cu apă oxigenată și pulverizate cu Germostop Cicatrizant (pulbere), pe care îl cumpărați (atenție!) de la farmaciile veterinare. Vindecarea este sigură!
* Pentru distonii neurovegetative (palpitații, ten­siune oscilantă, atacuri de panică, neliniște), se iau tabletele Leo­nurus Cardiaca (de la Plafar), care au în compo­ziție păducel și talpa-gâștii. Se iau ca suplimente naturiste. Eu luam înainte Distonocalm, dar de când am descoperit aceste tablete, mi s-a schim­bat viața.
* Durerile articulare se vor di­minua dacă se iau 3 tablete pe zi de Salix alba (coajă de salcie) - de la far­maciile naturiste sau de la Plafar, iar locurile dureroase se vor unge cu Os­teocicatrat gel de la farmaciile vete­rinare. Articulațiile bolnave vor spune mulțumesc!
Doresc multă sănătate tuturor citi­to­rilor, inclusiv întregului colectiv al "For­mulei AS".
Cu respect,
SOLTANA BUCUROIU - Galați