Copiii indigo - O nouă rasă umană?

Natasa Galche
- S-au născut cu abilitatea de a vindeca prin puterea minții boli la care medicina modernă nu a găsit încă leacuri. Sunt capabili de a vedea viitorul limpede și cunosc trecutul omenirii și al Pământului, fără ca cineva să le fi vorbit vreodată despre asta. Sunt extraordinar de talentați, cu un IQ aproape de genialitate. Scriu, citesc, pictează, cântă din fragedă pruncie. Înțeleg adevăruri pe care adulții nu reușesc să le deslușească, sunt capabili de a lua cele mai înțelepte decizii, judecă matur, cântărind atent fiecare situație. Ei știu că în această viață au o misiune crucială: aceea de a schimba lumea. Despre ei se spune că sunt reprezentanții noii rase umane. Ei sunt copiii viitorului, copiii mileniului... copiii indigo! -

Fiul îngerilor

"Portalul pe care l-am văzut avea o formă circu­lară. Arăta ca o intrare monumentală, încadrată de o bordură din piatră bogat împodobită. Știam că visez, dar totul părea aievea. Ușa rotundă s-a deschis și prin ea au apărut doi îngeri. «Tu poți să îți salvezi tatăl», mi-au spus îngerii. «Tu ai darul vindecării!«. «Cum pot să fac asta?», i-am întrebat. «Prin rugăciune!». Și apoi m-au învățat totul, rugăciunea și întreg ritualul tămă­duirii". Băiatul se închină evlavios în fața icoanei Sfântului Nicolae, făcătorul de minuni și, cu voce gravă, începe să rostească cuvinte într-un grai ne­cu­noscut. Deși par de neîn­țe­les, copilul susține că acestea apar­țin unei limbi străvechi, lim­ba pe care o vorbesc și îngerii.
Numele său este Igor Ionin, are 13 ani și fost hărăzit cu un dar deosebit: acela al vindecării fără atingere, prin masaj ener­ge­tic. Așa se face că zilnic, în lo­cu­ința de pe strada Ivan Kons­tantinovici Aivazovski, din Mos­cova, unde locuiește, se pe­rindă valuri de oa­meni care îi so­licită ajutorul. Iar Igor, "fiul în­ge­ri­lor", așa cum este numit, se stră­duiește din răsputeri să îi ajute pe toți. Nu primește de la ni­meni niciun ban, nu­trind con­vin­gerea că, dacă ar primi, pute­rile tămă­duitoare i-ar dispărea pentru totdeauna.
Se pare că abilitățile sale te­ra­peutice au început să se ma­ni­feste înainte de-a se fi născut. Tatiana An­dreevna, ma­ma lui Igor, suferea de ulcer duodenal. La scurt timp du­pă ce a rămas însărcinată cu Igor, a în­ceput să se sim­tă mai bine și, în luna a cincea a sarcinii, spre ulu­i­rea medicilor, leziunile profunde de la nivelul mu­coa­sei duodenului erau complet vindecate. Au tre­cut luni, apoi ani, și simptomele nu s-au mai ma­nifestat, cu toate că, în celelalte cazuri, boala are o evo­luție recurentă. Ta­tiana a mulțumit Cerului, fiind con­vinsă că vinde­ca­rea ei a venit printr-o minune a Prea­bu­nului Dumnezeu, însă nu s-a gândit nicio clipă că bi­ne­făcătorul ei era tocmai pruncul pe care-l purta în pân­tece.
"Am realizat că Igor este un copil cu totul special, de îndată ce s-a născut. Chiar din primele clipe de la ve­nirea pe lume, a început să-și rotească capul, de par­că urmărea cu privirea tot ce se petrecea în jurul său", povestește Marina Panova, medic obstetrician al Ma­ternității din Serpuhov, acolo unde Igor a văzut lumina zilei. "Când avea două luni, l-am auzit cu urechile mele cum a rostit, clar, cuvântul «tata». Și nu o dată, ci de mai multe ori. Este cunoscut faptul că fătul este ca­pabil să asimileze informații încă din timpul vieții in­trauterine. Dacă mama se ocu­pă intens de el, citin­du-i, vorbindu-i, ca și cum acesta deja s-ar fi născut, atunci copilul va fi la naștere foarte talentat. Se spune că acum, pe Pământ, viața este într-un proces complex de transformări. Omul, ca parte a naturii, este obligat să se adapteze acestor noi condiții. Tocmai de aceea, în lume au început să se nască tot mai des copii cu puteri neobișnuite, paranormale. Sunt co­piii viito­rului, copiii care la începutul anilor '90 erau numiți «copiii indigo». Eu sunt convinsă că Igor Ionin este un astfel de copil".
Probabil că, nu întâmplător, primul cuvânt rostit de Igor a fost "tata". Oleg Ionin, tatăl lui Igor, suferea de ani de zile de o maladie gravă: tuberculoză osteoarti­culară, o boală ce poate duce la in­va­liditate. Când băiețelul avea nouă ani, boa­la tatălui s-a agravat atât de mult, încât căzuse la pat și, mai bine de un an de zile, a rămas aproa­pe imo­bi­li­zat, neputând să se mai ridice, nici­de­cum să se de­pla­seze. Chiar dacă unica soluție era intervenția chi­rurgicală, nimeni nu-i putea garanta bolnavului că va scă­pa cu viață. Ope­rația s-a încheiat cu succes, medicii de­venind opti­miști în privința vindecării sale, dar brusc, după câteva zile, starea sănătății pacientului s-a înrău­tățit foarte mult și Oleg a intrat în comă. Me­di­cii i-au anunțat de îndată familia, afirmând că șan­sele sale de supraviețuire sunt aproape nule. Dar în mo­men­tul în care Oleg a fost transferat în sala de reani­mare, în viața lui și a fa­mi­liei sale s-a produs un mi­racol. Un miracol săvârșit de Bunul Dumnezeu prin intermediul fiului său, Igor.
"Pe parcursul interven­ției chirurgicale, am fost absolut convins că tata nu va muri", povestea mai târ­ziu Igor. "Parcă cineva de Sus îmi dădea putere și în­credere. Însă când am aflat că a intrat în comă, starea mea sufletească s-a schim­bat. Am plâns ore în șir, până la epuizare, neve­nin­du-mi a crede. Mă simțeam ca și cum aș fi fost înșelat și abandonat. Într-un târziu, am adormit. Către diminea­ță, am avut un vis. Mă aflam într-un loc minunat, un loc în care mă simțeam în de­plină pace, împăcare și siguranță. Frica și du­re­rea dispăruseră. Deodată, am văzut o ușă circulară, fru­mos împodobită. M-am dus către ea și, deschi­zând-o, am întâlnit doi în­geri cu aripi albe. M-au mân­­gâiat pe creștet cu o dra­goste pe care nu am simțit-o nici măcar din par­tea mamei mele. Ei m-au în­vățat ce să fac pentru a-l salva pe tata".
Trezindu-se din somn, fără să stea nicio clipă pe gânduri, Igor a urmat întru totul sfaturile îngerilor. A luat fotografia tatălui său și icoana Sfântului Nicolae, a așezat în fața lor o cruce, a aprins o lumânare și... a în­­ceput să se roage. A început să se roage din tot su­fletul său, cu toată inima și toată credința. Rostea iar și iar aceleași cuvinte, pe care îngerii i le spuseseră, fără pic de șovăială, parcă simțind cum fiecare celulă din tru­pul vlăguit al tatălui se reaprinde, se vindecă. Către sea­ră, mama sa a intrat în fugă în camera de unde Igor nu se clintise. Vestea era neașteptată: Oleg ieșise din co­mă și se simțea bine. Medicii erau de-a dreptul uluiți, nereușind să găsească o explicație pentru reve­nirea bruscă la viață a pacientului. Din acel moment, starea sa de sănătate a început să se îmbunătățească și, în nici o lună de zile, bărbatul, care nu fusese capabil timp de aproape un an să se ridice din pat, a început să meargă, iar două luni mai târziu, a fost externat.
Cum s-a înfăptuit minunea tămăduirii lui Oleg niciun savant nu poate explica. Familia și apropiații lui sunt convinși că Igor, "fiul îngerilor", este cel care a reușit să-și vindece tatăl. Un băiețel cu puteri mira­culoase. Un copil ce s-a născut pentru a schimba soarta propriului său tată și, probabil, a mai multor oameni. Căci de atunci, Igor a început să-i vindece pe toți sufe­rinzii care îi cer ajutorul. "Îngerii m-au învățat cum să-mi folosesc darul ce stătea ferecat în mine. De atunci, am început să văd aura fiecărui om și, în func­ție de culoarea și consistența ei, îmi dau seama de afec­­țiunea fiecăruia. Prin pasele energetice pe care le exercit asupra suferindului, preiau asupra mea boala pe care o alung apoi, spălându-mi trupul cu apă sfin­țită".

Culoarea viitorului

Capacitățile deosebite ale lui Igor Ionin au fost atent studiate de mai mulți savanți din Rusia, medici, psi­hologi, fizicieni, specialiști în parapsihologie. Bă­iatul-vraci a fost invitat la multe emisiuni televizate, la conferințe și manifestări științifice. Despre el s-au scris zeci de articole și s-au realizat mai multe filme docu­mentare. Așa a aflat despre abilitățile lui Igor și Galina Baghirova, expert în psihologia copilului, cea care de ani de zile studiază fenomenul copiilor indigo. Ea în­săși renumită în Rusia pentru capacitățile sale extra­sen­zoriale, Galina Baghirova a lansat, în urmă cu câți­va ani, campania de educare și conștientizare a părin­ților "Copilul meu are un al șaselea simț". Prin inter­me­diul cursurilor, conferințelor și al unor show-uri tele­vi­zate, psihologul Baghirova îi invită pe părinții copiilor cu proprietăți extrasenzoriale să își împărtă­șească ex­perien­țele, încercând astfel să con­știentizeze și sen­sibilizeze opinia publică în legătură cu faptul că acești copii nu sunt niște "ciudățenii" ale naturii, ci re­pre­zentanții noii rase umane.
Renumita specialistă în parapsihologie a pus bazele unei școli speciale la Moscova, unde copiii indigo în­vață cum să-și descopere și înțeleagă puterile cu care au fost înzestrați, să și le dezvolte și să le valorifice. Aici sunt înscriși zeci de copii cu diferite abilități, unii prevăd viitorul, alții comunică cu spiritele, alții sunt capabili să pună diagnosticul unei afecțiuni prin simpla atingere ș.a.m.d. Igor Ionin este unul dintre cei mai activi cursanți ai săi. Căci, în cadrul școlii, se țin și diferite conferințe demonstrative, prin intermediul că­ro­ra Galina Baghirova încearcă să dovedească pu­blicului că înzestrările acestor copii sunt cât se poate de reale. Cel mai des utilizat experiment este cel prin care se dovedește că subiecții sunt capabili de a vedea ceea ce oamenii obișnuiți nu văd. Recent, în capitala rusă a avut loc o astfel de demonstrație. La experiment au luat parte cinci copii indigo.

Experimentul "al șaselea simț"

Subiect: Nikita Sivan. Vârsta: 10 ani. Abilități: își poate dirija cu ușurință energiile, poate găsi, cu ajutorul minții, obiecte ascunse. Poate citi informațiile finan­ciare confidențiale de pe un card bancar, doar printr-o simplă atingere.
Subiect: Elizaveta Ciumakova. Vârsta: 10 ani. Abi­lități: Prin simpla atingere a unui obiect, poate spune cui aparține și ce fel de persoană este posesorul.
Subiect: Litvinenko Mihail. Vârsta: 14 ani. Abilități: Clarviziune. Poate "citi" cu mâinile, legat la ochi. Pre­ve­de acțiunile viitoare, de exemplu, cine va veni în casă sau cine va telefona.
Subiect: Ana Ivanova. Vârsta: 15 ani. Abilități: Clar­­viziune. Este capabilă să vorbească despre viața unei persoane doar prin atingerea acesteia sau chiar printr-o discuție telefonică. Citește gândurile.
Subiect: Galia Taganova. Vârsta: 11 ani. Abilități: Vede spiritele oamenilor morți și comunică cu ele.
Experimentul s-a desfășurat astfel: Galina Baghi­rova a invitat pe rând copiii într-o cameră goală și i-a rugat să se așeze pe scaun. Apoi, au fost legați la ochi și Baghirova a început să le "acordeze" așa-numitul "ecran interior". Ea susține că toți acești copii dețin un astfel de mecanism, denumit "ecran interior", prin in­termediul căruia pot vedea lumea înconjurătoare legați la ochi și pot extrage din imaginile care li se pro­iectează date exacte despre lucrurile pe care le văd.
"Imaginează-ți că te afli pe malul mării și descrie-mi sentimentele pe care le trăiești!" - se aude vocea gravă a Galinei Baghirova. "Văd o mulțime de peș­tișori care înoată prin apa limpede. Mă simt gro­zav!" - spune subiectul.
După o serie de astfel de întrebări, se trece la etapa a doua. În spatele copilului legat la ochi, pe perete, cu ajutorul unui dispozitiv, se proiectează diferite imagini. Una din ele reprezintă o pereche de tineri îndrăgostiți. Copilul indigo pune mâna în dreptul inimii: "Bărbatul se află în stânga, iar fe­meia în dreapta. Simt că între ei există o le­gătură puternică." "Sunt frate și soră?", în­tre­rupe Baghirova. "Legătura dintre ei nu este de sân­ge, ci de suflet!".
În ultima fotografie este înfățișată o tânără, îm­bră­cată într-o rochie roșie, stând pe un scaun. După ce copilul descrie întru totul imaginea pe care o vede pe propriul său ecran interior, adaugă că fata nu poate merge. Imediat, pe scenă apare, în scaun cu rotile, fata din fotografie. "Este uimitor! Deși în imagine sunt eu, fără cărucior cu rotile, copilul a știut, a văzut cu ochii minții că nu pot merge!" - confirmă tânăra. Experimentul a fost un adevărat succes. Toți copiii indigo au reușit să-și activeze "ecranul inte­rior", al treilea ochi, ochiul cu care pot vedea lu­cruri pe care oamenii obișnuiți nici nu și le ima­ginează. Aproape toți copiii dețin asemenea abi­lități, însă acestea nu sunt activate. "Cu câteva de­cenii în urmă, cu un asemenea dar era înzestrat un copil dintr-o mie. Abilită­țile se dez­voltau la unul dintr-un milion. Iar ge­niu, cu adevărat, nu era decât unul din zece mi­lioane. Această sta­tis­tică însă nu mai este va­la­bilă. Ea aparține tre­cutului, căci astăzi asistăm la apariția pe lume a unui număr impresionant de copii cu un intelect cu adevărat neobișnuit".

Este copilul dumneavoastră unul indigo?

Despre fenomenul copiilor indigo s-a vorbit încă din anii '70 ai secolului trecut. Ideea a fost pen­tru prima dată formulată de specialista ame­ricană în parapsihologie Nancy Ann Tappe, care susținea că acești copii, care se disting prin aura lor de culoare albastră-violet, dețin capacități extrasen­zo­riale, telepatice și de clarviziune, au un IQ foarte mare, sunt foarte talentați și extrem de sensibili. Astăzi, specialiști precum Galina Baghirova încearcă să atragă atenția opiniei publice asupra faptului că acești copii se nasc în număr tot mai mare și că ei trebuie educați și formați într-un anume spirit, în școli speciale, acolo unde își pot dezvolta și exersa abilitățile. "Ei reprezintă viitorul omenirii, de aceea tre­buie să le acordăm o atenție deo­sebită!", afir­mă Galina Baghirova. "Sunt mulți părinți care se întreabă cum își pot da seama dacă copilul lor este unul indigo". Iată testul pe care psiho­logul rus îl pro­pune părinților, pentru a verifica acest lucru.
1. Are copilul dvs. o sensibilitate excep­țională, afla­tă la granița cu supranaturalul? De exemplu, deține abi­litatea de precogniție, de anticipare a eveni­men­telor?
2. Se simte mai bine când este singur, în natură sau în preajma animalelor?
3. Deține capacitatea uluitoare de a detecta, cu exac­titate, o minciună? Știe fără să dea greș când ci­neva minte?
4. Are sau a avut tulburări de concentrare și atenție?
5. Și-a exprimat copilul dvs. ideea potrivit căreia s-a născut pe Pământ cu o misiune extrem de impor­tantă? (chiar dacă încă nu știe ce fel de misiune).
6. Vorbește copilul dvs. despre culorile și despre lu­minile care îi în­conjoară pe oameni?
7. Ați observat la copilul dvs. senti­mentul furiei, atunci când se discută des­pre problemele glo­bale, cum ar fi po­luarea mediului, să­ră­cia și foametea, co­rupția guvernelor sau războaiele?
8. Copilul dvs. știe exact ce trebuie să facă atunci când vine vorba despre ac­tivități ce se des­fășoară acasă sau la școală?
9. Are dificultăți de acceptare a ideii de autoritate absolută?
10. Se diferențiază de ceilalți copii printr-un puternic sentiment al importanței sale, un sentiment că "merită să fie aici"?
11. A menționat vreodată, măcar în treacăt, despre un eveniment care nu se petrecuse, că urmează să se întâmple?
Dacă ați răspuns cu "da" la cel puțin cinci întrebări din test, atunci probabilitatea ca pruncul dvs. să fie considerat un copil indigo este foarte ridicată.
Iată și princi­pa­lele trăsături ale co­pilului indigo:
* Emisfera dreap­tă a creierului este mult mai dez­voltată și, cel mai adesea, acești copii sunt stân­gaci. Emis­fera dreaptă este centrul percepțiilor, intui­ții­lor, în­țelegerii in­tu­itive, nonverbale, es­te partea care ges­tio­nează ritmul, mu­zi­ca, imaginația, cu­loa­rea, visarea.
* Interesele și hobby-urile lor sunt extrem de va­riate, uneori la poluri opuse. De exemplu, pot fi pa­sionați, în același timp, de matematică și istorie, de lite­ratură și informatică.
* Dețin supercapacități în tehnologie, de multe ori au sentimentul de unitate, de armonie între ei și dife­ritele dispozitive electronice. Au o viteză operațională fantastică, de cele mai multe ori reușind să "bată" cu ușurință un computer.
* Le place să-și asume riscuri, sunt foarte pasionați de sporturile ex­tre­me (schi, snow­boarding, ciclism montan, alpinism etc.).
* In­tui­ția și capa­ci­tatea de a anticipa evenimente sunt extrem de dez­vol­tate. Dețin un sen­zor puternic de de­tectare a perico­lului.
* Au un interes aparte pentru mis­ticism, de la astro­logie până la tex­tele Scripturii. De multe ori dețin cu­noștințe nebănuite, sunt depozitari de informații, acu­mu­late nu se știe de unde. De exemplu, cunosc tainele acu­punc­turii, ale masajului energetic, fără un studiu prealabil.
În religiile și culturile tuturor popoarelor există pro­feția despre sfârșitul lumii. Dar oare acest final va însemna dispariția completă a rasei umane sau poate doar omul contemporan va fi înlocuit cu "omul nou"? Mulți savanți de renume mondial recunosc faptul că pe Pământ apare o nouă rasă umană. Acest om al vii­to­rului va deține ca­pa­cități fenome­nale ale creierului, va fi capabil să an­ti­ci­peze viitorul, va avea puterea de a tămădui orice boa­lă și va putea că­lători în patru di­­men­siuni. Ase­me­nea oameni au în­ceput deja să se nas­­că pe Pământ. Ei sunt "copiii in­di­go".