Răspuns pentru S. RAIN, F. AS nr. 1066 - "Sufăr de amețeli de 16 ani și nu le-am găsit leac"

Redactia
Dr. GHEORGHE SAVU - medic primar chirurg, cu competență în acupunctură și ecografie, Caracal, tel. 0722/66.52.82, e-mail: savughe@yahoo.com

În primul rând, vă felicit că doriți să aveți o viață cu cât mai puțină suferință. Ame­țelile se pot datora mai multor boli, dar în cazul dvs., în urma consulturilor și investigațiilor efectuate se pare că ea s-ar da­tora unei tulburări ischemice a cerebelului și, în special, a cen­trului echili­brului. Ce aveți de făcut când apare amețeala pen­tru a nu cădea și a vă feri de un eventual acci­dent:
* Stați liniștit și nu mișcați capul, până ce tensiunea arte­rială se stabilizează. Dacă ame­țeala per­sistă, vă așezați pe un scaun.
* Căutați un punct de spri­jin, punând degetele pe ceva din jur - un dulap, un scaun, o masă, o bibliotecă.
* Faceți mișcări cu picioarele, înainte de a vă ridica din poziția de stat pe pat sau pe scaun, pentru a redirecționa sângele spre cap.
* Ridicați-vă treptat din pat, la trezire, dimineața, eventual faceți câteva exerciții fizice la orizontală. Toate acestea duc la reglarea tensiunii arteriale și pre­vin amețeala.
* Mișcați-vă mereu, pentru a nu deveni sedentari, de teama apariției amețelii, pentru a vă conserva forța mușchilor și integritatea centrului echilibrului.
* Purtați încălțăminte cu talpă plată, pentru a ajuta creierul în procesarea informațiilor.
* Folosiți o lumină de serviciu, întunericul poate fi extrem de înșelător.
* Feriți-vă de covoare groase, amortizarea lor poate crea mari dificultăți corpului în a se orienta.
* Puneți bare de sprijin în încăperile de baie.
* Consumați suficientă apă.
* Diminuați consumul de sare.
* Când călătoriți, luați remedii contra răului de mișcare: ghimbir, lămâi, măsline.
* Diminuați stresul.
* Alcătuiți o listă cu medicamentele pe care le luați și verificați care au ca efect secundar ame­țeala.
* Evitați consumul de alcool. Pentru că nu cunosc ce medicamente ați luat până acum, vă recomand următoarele: purtați o șapcă cu turmalină; faceți o cură de deto­xifiere cu ganoderma și faceți 10 ședințe de acupunc­tură.

"Caut un leac pentru vindecarea bunicului meu, care are cancer la plămâni"
(Răspuns pentru SIMONA FRĂȚILĂ, F. AS nr. 1064)


Dacă principala cauză a bolii bunicului dvs. este fumatul, folosiți toate metodele de convingere pentru renunțarea la acest viciu (consiliere psihologică, pro­grame pe net, țigară electronică ș.a.m.d.). Localizarea tumorii permite operația. Prin rezecția ei, se înlătură o bază de lansare a celulelor canceroase, în schimb, extinderea ei duce la inoperabilitate. Vindecarea de­pinde de voința dumnealui. Dacă dorește cu adevărat să trăiască, această dorință îi declanșează procesul de autovindecare. Din experiența mea, cei care și-au prelungit viața au renunțat progresiv la alimentația de origine animală. Să consume toate legumele și fructele pe care le poftește. Fumătorii sunt mari consumatori de vitamina A și C, în consecință, aceste vitamine să le consume în exces, dar numai din legume și fructe.
Vă recomand ședințe de acupunctură și suplimente alimentare cu Zeolit (3 x 1 linguriță pe zi), Gano­derma, Cordyceps, Sitake, Maitake și Aloe. Aceasta fiind o boală complexă, informații suplimentare puteți primi la telefon 0722/66.52.82.
Multă sănătate!

VASILE STANCIU - fitoterapeut, București, tel. 0724/37.32.48, 0755/77.08.50

"Caut un remediu pentru sindromul Bing Horton"
(Răspuns pentru DORINA CHELARU - Arad, F. AS nr. 985)


Această boală rară, ce produce inflamația uneia sau ambelor artere temporale, cu manifestări dureroase de cap (cefalee) și crize localizate aproape fără excepție la o tâmplă sau bila­teral, este cauzată, se pare, de anomalii ale mecanismelor de apărare ale organismului, care se întorc împotriva propriilor țesuturi.
Cu toate că boala afectează mai ales fe­meile, nici bărbații nu sunt ocoliți. Pe lângă oboseală accentuată și febră redusă, scăderea impor­tantă a acuității vizuale și durerea de cap severă, la jumătate din cazuri se asociază cu o boală reumatică - arterită temporală, arterită cu celule gigante sau pseudo-poliarterită rizomelică.
Atenție! În lipsa tratamentului, această boală auto­imună poate duce la orbire. Inflamația se evidențiază ca fiind cronică, dacă viteza de sedimentare a hema­tiilor depășește 100 mm/oră. Regresia completă se ob­ține dacă diagnosticul și tratamentul este precoce, cu doze mari de corticoizi la început, apoi progresiv des­cres­cător, timp de un an. Întrucât medicamentul "Imi­gran", în cazul dvs., nu mai poate ameliora simptomele migrenoase (de fapt, el nu previne și nici nu scade numărul episoadelor), discu­tați cu medicul pentru înlo­cuirea lui cu Xibimer, ce con­ține Sumatriptan, care acti­vează receptorul 5-HT, cau­zând vasoconstricție și dimi­nuarea dure­rilor. În paralel, folosiți: Neuro­optimizer, Q-Absorb, Tre-en-en, 5-HTP. Înfășurați în jurul capului, la început zilnic, apoi mai rar, o bucată de pânză înmuiată în oțet de mere natural, obținut în casă. Tamponați fruntea și tâmplele zilnic cu ulei de mentă. O dată pe săptămână, puneți o mână de boabe de muștar în apă fierbinte și țineți în ea picioarele 30 de minute. Pentru a reduce trans­misia impulsurilor ner­voa­se purtă­toare de semnale dureroase, ames­tecați câte­va picături de ulei de levănțică (5), cu 1 lingură ulei de măsline și frecționați locurile afec­tate. În cazul când durerile de cap se ameliorează dacă aplicați pe frunte comprese calde cu coada-calului sau arnică, luați legătura cu un medic homeopat, care adminis­trează Arsenicum Album. Timp de 6 luni, consumați Aloe Vera Polymax.
Multă sănătate!

"Mama a fost diagnosticată cu leucoencefalopatie multifocală progresivă"
(Răspuns pentru LAURA ROMAN, F. AS nr. 986)


Afecțiune cerebrală caracterizată în plan anatomo­patologic prin pierderea tecii de mielină ce înconjoară nervii, leucoencefalopatia face parte dintr-un grup de boli cronice și persistente, ale "SNC", fiind deter­minată de reactivarea unui virus rămas în organism, în stare latentă, la nivelul rinichilor, sub denumirea de Papovavirus JC.
Apare în general la pacienții imunodepresivi, cu boli mieloproliferative și boli cronice infecțioase, manifestându-se prin tulburări vizuale și paralizii, tulburări mentale progresive (confuzie, demență) și modificări de personalitate. Leziunile cerebrale sunt evidențiate prin tomografie computerizată, examen IRM și localizate în regiunea periventriculară, parie­to­occipitală și cerebel. La peste 80% din bolnavi, în 10 ani apare deficit motor. Tratamentele alopate încer­cate până în prezent au fost ineficiente asupra leziu­nilor demielinizante. Tratamentul naturist vizează refa­cerea și menținerea tecii de mielină (țesut conjunctiv care acoperă nervii) și asigurarea propagării influxului nervos. Schema cuprinde, pe durată nedeterminată: Neurooptimizer, White Germ Oil, Alpha Lipoic Sustain 300, Colostrum Prime Life, Carotenoid Com­plex, Păstură, Lăptișor de matcă crud, miere polifloră cu cătină, Promiod, ceai de năpraznic și urzică, Gel Aloe Vera Polymax. Multă sănătate!