Radu Tudor zice, Victor Ponta îi răspunde. Crin Antonescu declară, Dana Grecu zice, Victor Ponta se hotărăște. Traian Băsescu zice, Daniel Morar contrazice, Victor Ponta se răzgândește. Victor Ponta se mai răzgândește o dată, burtierele televiziunilor iau foc, carele de reportaj gonesc spre sediul PNL, Crin Antonescu se delimitează, Dan Voiculescu solicită, Viorel Hrebenciuc comentează. Isteria legată de numirile noilor șefi la conducerile Departamentului Național Anticorupție (DNA) și la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) e doar încă un episod din eternul război al tuturor împotriva tuturor. O procedură care trebuia închisă de multă vreme, dacă exista voință politică, devine temă de tărăboi generalizat, între diversele tabere interesate de controlul Justiției. Miza (pentru unii) e atât de mare, încât Uniunea Social Liberală (USL) e cât pe ce să plesnească!
În tot acest timp, în birourile managerilor din România, televizoarele merg în gol, pe modul "silențios". Bunul mers al Justiției e o temă serioasă, dar știrile care contează cu adevărat, știrile momentului, vin din domeniul bancar. Într-o mișcare fără precedent în ultimii ani pe piața românească, "Bank of Cyprus" a decis închiderea tuturor filialelor din țară, până la găsirea unui cumpărător. În joc sunt depozitele românilor care au peste 100.000 de euro la această bancă. Dacă nu se găsește rapid un cumpărător (se vorbește, totuși, despre o ofertă a Băncii Transilvania), ei riscă să fie taxați la sânge, conform ultimelor decizii din Cipru. Nu stă pe roze nici "Marfin Bank", al cărei acționar majoritar, Laiki Bank, a fost închis în urma crizei din Cipru. Între timp, surse din Banca Națională a României vorbesc despre faptul că nicio bancă-mamă din străinătate (adică 90% din piață) nu mai garantează creditarea filialelor din România, singurii bani din piață riscând să rămână doar cei ai populației și ai firmelor.
La un an de la instalarea Guvernului Ponta 1 și la 100 de zile de la numirea Guvernului Ponta 2, mediul de afaceri nu a simțit nicio schimbare în bine, nicio măsură de natură să permită o relansare economică. În loc să guverneze și să caute soluții, Victor Ponta face un dans pe sârmă politicianist, părând mult mai preocupat să împace asperitățile apărute în relația cu UE și cu partenerii de coaliție. Companiile au blocat investițiile în așteptarea unor mesaje coerente din partea noii coaliții, care coaliție a blocat ea însăși investițiile pentru a masca, cât se mai poate masca, derapajul creat de lipsa capitalului străin și de incapacitatea de atragere a fondurilor europene. Dacă nu iese rapid la atac, cu măsuri economice inspirate și bine cumpănite, premierul va găsi cât de curând în economia reală un adversar mai incomod decât incomozii moderatori care-i cer socoteală, săptămână de săptămână, la Antena 3.