Magnetoterapia

Florentin Popa
LILI COLOTIN - "Puterea câmpului magnetic al pământului s-a redus cu 50%, ceea ce afectează profund toate organismele vii"

Se știe că sănătatea fiecărei ființe este strâns legată de energia magnetică a pământului, care echilibrează organismul până la nivel celular, asupra noastră acționând un sistem de energii subtile care ne influențează direct sănătatea. În mod normal, ar trebui să funcționăm în rezonanță cu câm­purile electromagnetice ale Terrei, dar acestea sunt din ce în ce mai "șubrezite" din cauza schimbărilor clima­tice și a de­vierii axului de rotație al planetei. În acest context, magnetoterapia re­vine în ac­tualitate, fiind una dintre prin­ci­palele terapii reco­mandate de spe­cia­liști pentru compensarea unor pro­bleme de sănătate.
D-na Lili Colotin, ex­pertă în mag­netoterapie, ne ex­plică avan­tajele acestei metode terapeutice ne­in­vazive, care ame­liorează și vin­decă o mulțime de afec­țiuni.

- Aveți o experiență de peste 25 de ani în utili­zarea magneto­tera­piei. Cum se ex­plică actua­litatea ei permanen­tă?

- Magnetoterapia s-a născut în Extremul Orient și a fost aplicată încă din cele mai vechi tim­puri. Pe papi­rusurile egiptene s-au descoperit picto­gra­me care ates­tă că regina Cleopatra purta o amuletă mag­­netică pe frun­te, pentru a-și păs­tra tinerețea. Din scrierile tim­pu­­rii rezultă că medicul Para­celsus trata cu magneți fel de fel de boli. Regina Eli­sabeta I, bolna­vă de artrită, a fost vindecată de medicul personal cu ajutorul mag­­neților! Așadar, din punct de vedere cronologic, mag­ne­toterapia n-a fost aban­donată nicio­dată de-a lun­gul a mii de ani de evoluție! Acest trata­ment a de­venit ne­ce­sar deoarece în viața omului modern au intervenit nu­meroși factori ce perturbă magnetis­mul teluric: de­vierea axului de rotație al planetei (care a dereglat și câm­pul magne­tic), rarefie­rea stratu­lui de ozon (din cau­za poluării masive), care nu ne mai prote­jează de radia­țiile emise de soare, armăturile metalice din con­strucții, rețea­ua electrică din clădirile în care locuim, microundele și radiațiile electromag­ne­tice generate de aparatura electronică și electrocasnică, antenele de telefonie mobilă sau radio, de care nimeni nu ține sea­ma! Oamenii de știință de la NASA au sta­bilit că, față de acum 150 de ani, câmpul magnetic al pământului s-a redus cu 50%, ajungând la doar 0,5 gauss, ceea ce afectează profund toate orga­nismele vii. Așa se explică de ce unele spe­cii de păsări "uită" să mai migreze, ani­malele marine nu-și mai gă­sesc locurile de repro­du­ce­re, iar fenome­nele meteo­ro­logice o iau razna, deve­nind adevărate catastrofe natu­rale! Vă dați seama că și noi, oamenii, suntem la fel de afectați de scăderea energiei magne­tice naturale și avem nevoie de supli­mentarea câm­pu­lui magnetic al organismului, cu aju­torul mag­ne­ților nu doar pentru tratarea unor afec­țiuni, ci pentru buna funcționare a întregului organism, mai ales pen­tru prevenirea apariției unor disfuncții ener­getice care, ulterior, pot declanșa boli grave.

"Dezvoltarea celulelor canceroase este inhibată dacă sunt ținute într-un flux magnetic puternic"

- Magnetoterapia ajută la tratarea multor boli. În ce afecțiuni ați avut cele mai bune rezultate?

- Am constatat pe propria-mi piele efecte nebă­nui­te ale magnetoterapiei. Inițial, am folosit magneții pen­tru a-mi stopa durerile de coloană de care sufeream din tinerețe, cauzate de o spondilită anchilopoietică - afec­țiune evolutivă, chi­nui­toare și invalidantă, care m-a țintuit la pat. După ani de zile de tratamente cu medi­camente și ne­sfârșite căutări, am reușit să opresc evo­lu­ția bolii nu­mai cu forța magneților! Nimic altceva nu m-a ajutat! În paralel, am scăpat și de alte probleme de sănă­tate, despre care nici nu mă gândeam că ar pu­tea fi in­fluențate de fluxul magnetic: migrene, bilă le­ne­șă, co­lită, gastrită, dar și de un adenom hipo­fizar. Cert este că, de 25 de ani, de când urmez magneto­te­rapia, nu am mai luat niciun medicament, iar ana­li­zele mele sunt perfecte, în ciuda vâr­stei pe care o am.
Cel mai important efect al magneților este comba­terea proceselor inflamatorii și stoparea durerilor, în special a celor de origine reumatică. Rezultate specta­cu­loase se văd în reumatisme poliar­ticulare, spondilo­ze, hernii de disc, discopatii, lom­bo­scia­tică, spondilite, artrite, artroze. Magnetotera­pia are efecte bune și în bolile endocrine, di­gestive, hepato-bilia­re, ORL (sinu­zite, bronșite, au­di­tive - repară timpanele spar­te!), oftalmologice (sca­de miopia, crește acuitatea vi­zua­lă), derma­tologice, uro-genitale, în tulburări cir­cu­la­torii (mai ales în ar­terite), cardiopatie ischemică, an­gină pectorală, dia­bet zaha­rat, diminuarea nodu­lilor și a chisturilor, tul­burări menstruale. Prin creș­terea ușoară a tensiunii arteriale, ajută mult persoanele hipo­tensive. Pacienții au obser­vat cicatrizarea rapidă a ră­ni­lor și a arsurilor, dispa­riția migrenelor, a insom­ni­ilor și prevenirea in­fec­țiilor virale. Rezultate bune am avut și în bolile psi­hice (Alzheimer, Parkinson, epi­lepsie, nevroze), emo­țio­nale (fobii, depresie, anxie­tate) și în pare­zele cauzate de accidente vas­culare cerebra­le. Am constatat că terapia cu magneți ajută la su­da­rea oaselor frac­turate într-un timp foarte scurt (rezul­ta­te comunicate de mai mulți pacienți care aveau frac­turi). Interesantă este observația unui medic ame­rican, care a studiat efectul terapeutic al magne­ților: dezvol­tarea celulelor cance­roase este inhibată dacă sunt ți­nute într-un flux mag­netic puternic, de peste 50 gauss!
De un real folos este și apa magnetizată, care are efecte benefice pentru întregul organism, prin reduce­rea acidității gastrice, îmbunătățirea digestiei și elimi­narea mai eficientă a toxinelor.

"În multe cazuri, pacienții au renunțat la medicamente, nemaiavând nevoie de ele"

- Cum se face și cât durează un tratament com­plet?

- Mai întâi, trebuie să discut cu pacienții, ca să aflu toate detaliile necesare în stabilirea strategiei terapeu­tice. Ținând cont de afecțiunile și particularitățile fie­căruia, le trimit apoi dispo­zitivul magnetic, însoțit de indi­ca­țiile de trata­ment, strict indivi­dua­lizate. Pun ac­cent pe faptul că trata­mentul diferă de la un bolnav la altul în funcție de vâr­stă, valoarea tensiunii arte­riale, starea de sănătate a inimii și multe alte aspec­te. În ace­lași prospect dau informații despre mag­netizarea lichi­delor de băut, care intensifică detoxifie­rea orga­nis­mu­lui și grăbesc vindecarea. Pre­ci­zez că folosesc magneți omolo­gați, prelucrați special pentru me­todele mele terapeutice. Nu se uti­lizează orice tip de magnet în scop terapeutic, pentru că cei cu intensitate mică nu au niciun efect, iar cei mari (cum sunt mag­neții de la difuzoarele televizoa­relor) pot fi periculoși, deoa­rece ridică brusc tensiunea arterială! De asemenea, este bine să se știe că polii nord-sud ai magneților (care trebuie marcați corespun­ză­tor!) nu pot fi aplicați la întâmplare, ci numai conform indicațiilor, pentru că au efecte diferite.
Durata tratamentului depinde de gradul de dezechi­libru al organismului, de vechimea bolii și de modul de viață al pacientului. Rezultate concrete se văd după 2-3 săptămâni, dar durerile pot să dispară și în câteva zile! Ar fi bine ca bolnavii să-și facă analize de sânge îna­inte și după terapie, să vadă schimbările din orga­nis­mul lor, eventual să-și ajusteze medicația (la reco­mandarea medicului) pentru bolile cronice, mulți pa­cienți renunțând la medicamente, nemaiavând nevoie de ele. Rezultatele obținute în toți acești ani mă fac să afirm că magnetoterapia este o metodă de tratament foarte eficientă, ieftină și ușor de urmat, care ne aduce mari beneficii atât în sănătate, cât și în starea psihică.

- Există și contraindicații ale magnetoterapiei?

- Terapia cu magneți le este contraindicată femei­lor gravide, copiilor sub 3 ani, persoanelor cu boli car­diace grave sau malformații congenitate ale cordului, celor care au suferit un AVC și mai au cheaguri de sân­ge (pericol de embolie!), bolnavilor de TBC în stadiu activ, persoanelor cu stimulatoare cardiace, ce­lor cu tije de întindere sau proteze ortopedice confec­ționate din metale magnetice. Persoanele cu proteze dentare nu au contraindicații la această metodă.

D-na LILI COLOTIN poate fi contactată la tel. 0236/43.58.88, 0754/41.25.21, 0743/92.18.35

CAZURI

"Pentru mine, magneții sunt «medici de familie»"

La vârsta de 50 de ani, am fost diagnosticat cu reu­matism poliarticular, o boală cumplit de dureroasă, la care s-au mai adăugat și alte suferințe: o cardiopatie ischemică și un dezechilibru pe fond nervos, din cauza căruia eram amețit și nu puteam merge fără însoțitor. Eram complet demoralizat, după toate trata­mentele alopate și naturiste eșuate. Acum un an, un fost coleg m-a vizitat și, văzând în ce stare ajunsesem, mi-a recomandat să apelez la tera­pia d-nei Lili Colotin, cu care soția lui se vin­decase în timp record de o poliar­trită în stadiu avansat și de alte afecțiuni cronice (tulburări cir­culatorii, dereglări endocrine și digesti­ve). N-am avut mare încredere la început, dar mi-am zis că n-am nimic de pierdut dacă încerc și această metodă, mai ales că prețul magneților este rezonabil. În primele zile de terapie, am constatat diminuarea durerilor și am început să mă simt din ce în ce mai bine. După 3 săptămâni de mag­ne­­toterapie, am scăpat de orice suferință. Acum sunt alt om, nu mai am dureri, sunt plin de energie și merg 5-6 km pe bicicletă zilnic! Magneții îi folo­sesc doar când dorm, la energizarea apei de băut și când mai apare vreo problemă (de curând m-a durut un molar, de care am legată o lucrare dentară, dar mi-am pus magneții pe obraz și durerea mi-a dispărut rapid). Pentru mine, magneții sunt "me­dici de familie". E mare adevăr în zicala că "minunile mari vin din lucrurile mici"!
Prof. TURLĂ RADU - com. Tinca, jud. Bihor, tel. 0259/31.02.66

"Vă spun cu mâna pe inimă că viața mea s-a schimbat complet"

În adolescență mi s-a descoperit o boală groaz­nică, dureroasă și invalidantă: spondilită anchilopoietică. Până să descopăr magne­to­terapia, viața mea a fost un calvar! În ciuda tratamen­telor, durerile deveniseră insu­porta­bile; nici analgezi­cele puternice nu le mai do­mo­leau. Tot timpul eram prin spitale sau stațiuni de recu­pe­rare, vedeam oameni an­chi­lozați în diverse po­zi­ții sau în cărucioare cu rotile, iar moralul meu era la pă­mânt. Acum doi ani m-am întâlnit la fiziote­rapie cu niș­te tineri care făceau gimnas­tică medicală (terapia de bază pentru spondilită). Din vorbă în vorbă, am aflat că su­­feră de aceeași boală, dar nu erau deloc anchilozați sau cu deformări corporale, iar mișcările le făceau cu ușurință. Mirat, i-am întrebat cum de sunt într-o stare atât de bună și mi-au spus că au aflat din "Formula AS" de d-na Colotin și fac de câțiva ani, în paralel, tra­tamentul cu magneți, care i-a scăpat de dureri și le-a oprit evoluția bolii în sta­re incipientă. Am sunat-o imediat pe terapeută, i-am dat detalii despre boala mea și în câteva zile am primit magneții și instrucțiunile de folosire. De când urmez magnetote­ra­pia, vă spun cu mâna pe inimă că viața mea s-a schim­bat complet! Chiar din primele zile durerile au început să cedeze, iar ulterior mi s-au deblocat și articulațiile, fiind capa­bil să fac miș­cări pe care înainte boala nu mi le permi­tea. Pe lângă mobili­tate, mi-am recăpătat tonu­sul și op­ti­mismul de când folosesc magneții terapeu­tici, pentru că m-au aju­tat și în alte probleme de sănă­ta­te: mi s-a reglat ten­siu­nea arterială și am scăpat de o colită ve­che. Nu mă despart de magneți, pe care-i folosesc ori de câte ori am vreo durere. Doctorilor nu le vine să crea­dă că am spondilită și, la vârsta mea, aproape că nu se cunoaște! Sunt fericit că Dumnezeu mi-a scos-o în cale pe d-na Colotin și mul­țu­mesc din inimă colecti­vului de ziariști de la "For­mula AS" că au popularizat aceas­tă terapie mira­cu­loasă, care a ajutat mii de oa­meni să scape de boli chi­nuitoare, schimbându-le viața în bine!
GOLDEA EUGEN (58 ani), pensionar militar - Buzău, tel. 0748/47.43.52