Leacuri de la cititori

Cititor Formula AS
- De la lume adunate și-napoi la lume date -

Împotriva palmelor aspre sau cu crăpături

Stimat colectiv al redacției revistei "AS",
În mai multe numere din revista "Formula AS" ci­titorii solicită rețete pentru palme crăpate. Le reco­mand următoarele:
* Pentru palme aspre să folosească o soluție din 50% glicerină pură și 50% zeamă de lămâie. Pentru început să se ungă de 2-3 ori pe zi. După aceea o dată pe zi. Ar fi bine să-și pună mănuși până se usucă palmele.
* Contra crăpăturilor de pe palme să folosească seu de oaie. (E vorba de seu topit.) Când se ung, să introducă seul în crăpături. Eu și neamul meu am folosit acest "leac" cu succes. Și astăzi, folosesc seul când apar crăpături la mâini sau călcâie. De multe ori, la labele picioarelor apar mâncărimi și crăpături între degete. După ce te ungi cu seu, dispar mâncărimile.
Cu salutări către redacție,
I. OPREA - Timișoara

Leac contra ulcerului de stomac

Unchiul meu a suferit de un ulcer la stomac. Când l-a descoperit, era destul de avansat și necesita inter­venție chirurgicală. Cineva i-a reco­man­dat un trata­ment cu rachiu de prune (țuică de prune) de casă, curat, și cu ulei. În fiecare dimineață, punea într-un pahar (de țuică) o linguriță de ulei, completa cu țuică și bea înainte de masă cu aproximativ o oră. Tratamentul se face timp de 15-20 de zile (aproximativ 3 săptămâni), apoi se face o pauză de 10 zile, după care se reia. Dumnezeu să vă dea sănătate!
BÎRSAN MARIA-CRISTINA - Feleag, jud. Mureș

Remediu împotriva negilor

Stimată redacție, sunt o cititoare a revistei dvs., pe care, la fel ca multă lume, o consider foarte interesan­tă, mai ales datorită leacurilor de tot felul pe care le-am găsit în paginile revistei. Din cauză că mulți oameni se confruntă cu probleme referitoare la negi, vă spun mai jos cum se poate scăpa foarte rapid de ei. Reme­diul nu îmi aparține, dar l-am aplicat de fiecare dată când mi-a apărut vreun neg, cu mult succes.
Ce trebuit făcut: se caută un fir de iarbă, indiferent de ce fel, care se smulge cu rădăcină cu tot din pământ și apoi se rupe în jumătate. Jumătatea fără rădăcină se aruncă, iar cu cealaltă parte se "crestează" negul cu partea tăioasă a ierbii, de câteva ori, apoi firul de iarbă se va îngropa cu rădăcina în sus, într-un loc umed, unde poate putrezi ușor. Vă asigur de reușita "trata­mentului", care a dat rezultate de fiecare dată, negul dispărând după maximum 2 săptămâni. Mulțumesc!
IULIA

Un tratament din Țara Sfântă pentru boli de oase și coloană: reumatism, osteoporoză, artroză

Dragă "Formula AS", ministerul inimii române,
Vă scrie un grup de români care - aflându-se printre străini, în Israel - caută să se ajute între ei. S-a întâmplat ca unul dintre noi să fie foarte bolnav: o femeie de 63 de ani, care de dureri nu mai putea să se miște nici până afară. Examenul medical calificat și radiografiile au arătat că suferea de osteoporoză, osteo­artroză și depuneri prin calci­fiere pe coloana vertebrală. La început, a primit și a luat un tratament cu supozitoare calmante + cortizon și i s-a dat trimitere la spital să mai facă niște analize. Dar noi ne-am luptat singuri și uitați cum s-a pus pe picioare biata femeie:
Mai întâi, a stat într-o cadă cu apă sărată și fier­binte, timp de o oră (asta pentru că ea era foar­te frigu­roasă). Imediat a fost îmbrăcată într-un halat de baie flaușat, care în prealabil fusese îm­bibat în apă rece cu oțet de mere și stors moderat. Apoi a fost înfășată, din cap până în picioare, într-o pătură obișnuită și pusă într-un pat îngust, de o persoană, cu saltea fără arcuri. Lipit de latura patului se afla un calorifer electric, încins în prea­labil, și care a fost ținut cu termostatul dat la ma­ximum, tot timpul tratamentului. Apoi bolnava și caloriferul au fost acoperiți cu două plăpumi groase de lână. La început, halatul ud s-a uscat pe bolnavă, iar apoi a transpirat, încât puteai să-l storci. Timpul de ședere a fost de două ore bune. Din bolnavă a ieșit un miros atât de greu, încât, ca să nu deschidem ușa și geamul, am tămâiat camera. Apoi bolnava s-a schimbat cu lucruri căldu­roase și a mai stat încă trei ore în pat, aco­perită bine. Extrem de important este ca în timpul tratamentului și după tratament, 6-12 ore, la bol­navă să nu ajungă niciun fel de frig (vânt rece, curent rece sau apă rece) de­oarece prin transpi­rație, toți porii se deschid la ma­ximum și astfel trupul e fără apă­rare și poate absorbi cu ușurință orice vânticel.
Astfel, bolnava ce venise la baie în cârje, a plecat și fără ele, și fără dureri. Se recoman­dă după trata­ment un repaos total, iar apa de la frigider va fi evitată cu orice preț. La nevoie, trata­mentul se poate re­pe­ta încă câteva zile con­secutive. Bolnava a băut zilnic decoctul de la o țelină cu tot cu frunze, ce a fost fiartă până ce apa a scăzut la ju­mătate.
Atenție mare! Dat fiind șocul termic suportat lângă calorifer, bolnavul trebuie să aibă o inimă sănătoasă. În cazul nostru, tensiunea bolnavei este 14/8.
Informații suplimentare la oranew@hotmail.co.il

Rețete biblice

Stimată redacție,
Citind săptămânal revista "Formula AS" am folosit deseori sfaturile medicale și rețetele publicate, care mi-au ajutat, de cele mai multe ori, în vindecarea unor afecțiuni, de aceea ofer și eu cititorilor acestei publi­cații deosebite două rețete importante pentru sănătate și interesante prin conținutul lor.
Mult timp, oamenii au căutat în Biblie călăuzirea și tămăduirea spirituală, dar puțini știu că această "carte a cărților" conține și lecții importante pentru sănătatea fizică. Astfel, una dintre mâncărurile folosite ca desert la Cina cea de taină este charosetul. Acesta constă într-o combinație de mere tocate mărunt (o jumătate de măr, de mărime potrivită, pentru o persoană) și nuci pisate, cărora li se adaugă stafide pisate sau strivite, curmale, scorțișoară și miere. Aceste in­grediente amestecate la un loc formează o mâncare dulce în care găsim substanțe curative de mare va­loare.
Consumând în mod constant acest "desert bi­blic", putem alunga durerile de inimă, putem scăpa de calculii renali și biliari, care sunt eliminați, pu­tem ajuta o tiroidă hipoactivă, putem face să dispară petele de pe piele, petele hepatice, acneea, pso­riazisul și herpe­sul, insomnia. Miracolul din cha­roset înfruntă cancerul și ajută la tratamentul in­fecțiilor cu candida.
În continuare dau o rețetă contra cancerului și SIDA, sper folositoare cititorilor revistei. Remediul se folosește cu mult succes contra cancerului, în SUA, se numește Essiac și provoacă o recesiune a tumorilor canceroase, reduce durerile, pacienții recu­perând kilogramele pierdute și prezentând ameliorări ale stării de sănătate generală, prelungește viața și nu este toxic.
Acest produs se prepară artiza­nal, în vase de oțel inoxidabil din: * 6,5 cești rădăcină brusture (Arc­tium lappa); * 453 g iarbă de mă­criș (Ru­mex acetosella); * 28,35 g ră­dăcină pisată de revent turcesc (Rheum palmatum); * 113,4 g scoarță de ulm (Ulmus fulva) cu coaja netedă, pisată; * 7,6 l apă distilată, fără sodiu.
Mod de preparare: se cântăresc ingredientele cu un cântar de farma­cie, se amestecă uscate și se păs­trează într-o pungă. Se lasă apa să dea în clocot, apoi se pune în ea o ceașcă de amestec. Se fierbe 10 minute. Se ia de pe foc și se lasă oala închisă 12 ore, apoi se mai în­căl­zește o dată, până aproape de fierbere. Se strecoară lichidul de două ori și se pune în sticle maronii, steri­lizate, de 170 ml, cu capac etanș. Se lasă sticlele la răcit, apoi se pun la frigider.
Se iau 4 linguri de soluție, la culcare, pe stomacul gol (cel puțin la 4 ore după ultima masă). Preparatul se poate folosi și în tratarea SIDA. În acest caz, se iau și dimineața, pe stomacul gol, 4 linguri de soluție. Sper să fie de folos!
HONTIUC SILVIA - Iași

Hamei, pentru trichomonas vaginalis și candida

Vă scriu pentru a da câteva sfaturi de folos persoa­nelor care au probleme de sănătate, provocate de can­dida și trichomonas vaginalis. Le recomand să-și facă ceai de hamei mai concentrat, pentru uz extern, și să-și facă spălături cel puțin o lună de zile. În tot acest timp, să nu consume sub nicio formă oțet și dulciuri. Pot să ia și me­dicamente, dar degeaba fac tratament, dacă nu scot din alimentație oțetul, zahărul și dulciurile (la acestea din urmă pot să facă mici excepții). Aceste alimente aduc boala foarte repede înapoi.
Mai este bun și ceaiul de gălbenele, dar nu este atât de eficient ca cel de hamei. Aceste ceaiuri se pot folosi și pentru uz intern, dar se fac mai puțin concentrate decât pentru uz extern. Dacă nu găsiți la plafar, se pot aduna conurile de hamei, în lunile august-septembrie, când sunt de culoare verde deschis, ca brotăceii, și sunt întredeschise. Dacă sunt verde mai închis, încă nu au ajuns la maturitate, iar dacă culoarea este schimbată spre maro, conurile sunt trecute și nu au efect. Hameiul se găsește foarte ușor, în locuri cu apă multă, gârle, râulețe. Sunt plante agățătoare, care se urcă pe pomi, pe garduri. Polenul care se află în interiorul conurilor este medicamentul care vindecă.
Vă doresc tuturor sănătate și spor, toate cele bune. Dumnezeu să fie cu voi! Cu stimă și respect,
MARIA TOMA - Ploiești