Scrisori care așteaptă răspuns

Cititor Formula AS
"Sunt îndrăgostită de un bărbat care ar putea să-mi fie copil”

A trecut ceva timp de când tot încerc să-mi fac curaj să vă scriu. Pentru că vreau să închei acest capitol din viața mea și acesta va trebui să fie punctul final. Și poate că mi-e greu să-l pun, dar trebuie.
Sunt îndrăgostită! Din pă­ca­te, însă, aceasta nu este o dra­goste binecuvântată. E mai de­grabă un bles­tem. Sunt îndră­gos­tită de un bărbat care ar pu­tea să-mi fie copil. Am exact vârs­­ta mamei lui. Stați, nu arun­cați încă piatra, o veți putea face mai târ­ziu. Îmi vine să mă lipesc de un perete, să mă scurg pe lângă el și să dispar, să nu mi se mai facă gol în stomac. Să dis­par, pur și simplu, și odată cu mi­ne să dis­pară toate simță­min­­tele astea... care dor... dor... dor!
Și cel mai greu este că nu pot să spun nimănui și cu atât mai puțin lui. Cui să-i spun? Prietenelor mele? I-am spus uneia și mi-a spus că e o situație penibilă și că trebuie să-mi văd de treabă. Sunt de acord, dar învățați-mă cum. Cum? Am spus, deja, că percep această dra­goste ca pe o pedeapsă, ca un blestem și nu știu ce să fac să depășesc mo­mentul. Momentul care durează de mai bine de un an. Să mă spovedesc unui preot? Cum să-i spun unui bărbat po­ves­tea asta, fie el și preot? E ca și când aș vorbi cu tatăl meu sau cu șeful meu sau cu copiii mei. Cum i-aș mai putea pri­vi în ochi pe copiii mei dacă ar afla ce se în­tâmplă cu mine?
Așa că vă scriu dvs., unde am citit povești si­mi­lare, unde se găsesc oameni cu frica lui Dum­­nezeu, înțelepți, în­țelegători, pricepuți, toleranți. Dar nu la în­țe­legere fac apel, ci la un sfat: învă­țați-mă ce să fac!
Suntem colegi de birou, îl văd zilnic, mă îm­băt de prezența lui, a devenit pentru mine o ob­se­sie. Mă rog în fiecare seară și-l întreb pe Dum­ne­zeu de ce mă încearcă cu o astfel de dragoste, de ce nu mi-a scos în cale un bărbat potrivit care să-mi alimenteze afecțiunea pentru toată viața, să nu-mi lase spații de așteptare pentru altcineva. Oare tuturor femeilor li se întâmplă la fel spre ju­mătatea vieții? Le e dor de sentimente adevă­rate și mari iubiri? Ce să fac? Ajutați-mă!
Veți vrea probabil să știți niște amănunte des­pre mine. Nu mi se par importante în context, am să vi le spun totuși: sunt divorțată de câțiva ani, nu am mai avut nici o relație de atunci, fostul meu soț a fost singurul meu bărbat, sunt o per­soa­nă edu­cată, foarte activă, rațională, apreciată în fa­milie, la ser­viciu, în societate. Oameni buni, sunt în pra­­gul unor gesturi necugetate!
Gata, acum puteți arunca pietrele! O să mă ri­dic, o să mă scutur, o să-mi spăl rănile și-o să merg mai departe!
VANDA