Zvon de colindă

Dana Ene
Chiar dacă primii fulgi de zăpadă se lasă încă așteptați prin multe locuri din țară, vestitorii Crăciunului au pornit-o la drum și duc vestea sărbătorii din casă în casă. Deschideți-le ușa, ba, și mai bine, duceți-vă cu mic, cu mare, la concertele lor de colinde, care vor umple lumea de bucurie și de cântări

Ștefan Hrușcă - "La mijlocu' cerului”

Chiar dacă nu mai locuiește în România de peste 20 de ani, Ștefan Hrușcă a rămas în inimile celor din țară drept unul dintre vestitorii nelipsiți ai Crăciunului. Colindele sale, la fel de vechi ca și lu­mea, interpretate cu o voce pentru care nu există încuietori sufletești, fac ca sărbătoarea Nașterii Dom­nului să dobândească emoția cuvenită. În for­fota așa de formală a sărbătorilor iernii, Hrușcă le aduce românilor Crăciunul adevă­rat. Să trăiască cu sănătate feciorul din Maramureș, care nu și-a uitat datina și nici pe cei dintre care a plecat!
Așteptat, deo­po­trivă, atât de româ­nii de acasă, cât și de cei din străină­ta­te, Hrușcă va cânta anul ăsta, la multe porți. Pornit în Ro­mânia, unde va sus­ține 14 concerte în 14 orașe, turneul ma­ramure­șeanului se va sfârși în Cana­da, patria lui adop­tivă, plină, și ea, de români îndrăgostiți de colinde.
În România, Hrușcă va începe să cutreiere țara pornind de la nord, din Baia Mare, unde are spec­tacol pe 9 decembrie, apoi va ajunge la Timișoara pe 10 decembrie, la Sfântu Gheorghe pe 11 decem­brie, iar pe 12 decembrie va cânta în două orașe: la Mediaș (ora 17) și la Târgu Mureș, de la ora 20. La Alba Iulia, poposește pe 13 dec. de la ora 17, și în aceeași seară va concerta la Sibiu, de la ora 20. La Cluj-Napoca va susține chiar două concerte, pe 14 decembrie la Polus Mall, și pe 16 de­cembrie, de la ora 20, la Casa de Cul­tură a Studenților, dar înainte de a ajunge la acest al doilea concert, tot pe 16 dec., de la ora 17, va cânta la Câm­­pia Turzii. În cele trei zile rămase în sac, Hrușcă va cânta în Moinești (pe 17 decembrie), o zi mai târziu în Arad, iar pe 19 va cânta la Constanța. Șirul de colinde se încheie anul acesta la Sala Palatului din București, unde este așteptat pe 20 decembrie, de la ora 19.30. Aici, va susține un spectacol în care îi are ca invitați speciali pe membrii Corului Național de Cameră "Madrigal”. O provocare uriașă, pe măsura vocii lui Hrușcă, dar care arată și cât de mult e îndrăgit de români.
Dacă nu reușiți să ajungeți la niciunul dintre con­certele artistului, dar sunteți fani adevărați, pu­teți asculta cântări "marca Ștefan Hrușcă”, cum­părând noul său album de colinde intitulat - "La mijlocu' cerului”, lansat anul acesta și pe care îl promovează în turneu.
("La mijlocu' cerului” costă 19.90 lei și poate fi procurat din magazinele Altex sau Media Galaxy, iar biletele la concertul de la Sala Palatului se găsesc la casa de bilete a acesteia sau online pe eventim.ro sau blt.ro și au prețuri cuprinse între 200 și 50 de lei.)

CHRISTMAS ROCK cu trupa CARGO

Nici iubitorii muzicii rock nu sunt uitați de Moș Crăciun în acest an. Ei sunt așteptați pe 19 decembrie, de la ora 20, în clubul bucureș­tean "The Silver Church", cu o mulțime de surprize. Aici, veteranii timișoreni de la CARGO vor încinge atmosfera, iar con­certul lor aniversar, dedicat îm­plinirii a 27 de ani de la înfiin­țare, nu va cu­prin­de nu­mai hi­turile celebre ale formației, ci și câteva dintre cele mai frumoase colinde dedicate sărbătorii Craciunului, interpre­tate, bineînțeles, în stilul lor propriu.
În deschiderea spectacolului, vor cân­ta niște "novici”, tinerii muzicieni brăi­leni din grupul Addiction, câștigători ai premiului "TEO PE­TER - 2012”.
(Prețul unui bilet la concertul Cargo este de 60 de lei și poate fi achiziționat în rețeaua Eventim.)

Muzică pentru Viață

Crăciunul a fost totdeauna un prilej de gânduri curate și suflet bun, crâmpeiul din an când ne deschi­dem sufletele pentru a oferi ajutor. Cu acest gând fru­mos, de a le fi aproape unor oameni loviți de soar­tă, în București se va organiza un concert cu scop no­bil, acela de a strânge fonduri pentru dotarea și utilarea secției de oncologie de la Spitalul Marie Curie.
"Muzică pentru viață” nu este un concert tra­di­țional de Crăciun, dar reunește marți, pe 18 decem­brie, de la ora 20, în "The Silver Church" din Bucu­rești, mai mulți artiști tineri, care vor să îi sprijine pe nefericiții copii care suferă de cancer. Astfel, Moon­light Breakfast, Vița de Vie, Alexandrina Hristov, Les Ele­phants Bizzares și Gojira vă vor cânta și încânta cu ritmuri jazz, rock sau electro.
(Clubul The Silver Church se află pe Str. Plevnei nr. 61, iar pre­țul unui bilet de intra­re este de numai 30 lei. Pentru informații și rezervări, sunați la tel. 0723/37.90.26)