GABRIEL DUTCHEVICI - maestru de terapii orientale - "Tratăm orice tip de afecțiune, de la dureri de cap, la cancer în stadiul terminal”

Florentin Popa
În domeniul terapiilor orientale, maestrul Gabriel Dutchevici este un nume "cu greutate” la noi, cu recunoaștere la nivel internațional. Fascinat de cultura budhistă, chineză, nepaleză și japoneză, a avut ca profesori mari maeștri, de la care a învățat tehnici de vindecare neconvenționale, ce pot să ne redea sănătatea fără medicamente, prin energizarea întregului organism

Totul a-nceput cu o scrisoare...

Dragă "Formula AS”,
"Suntem o familie de intelectuali, ajunși din urmă de suferințele trupești. Soțul meu avea aproape zilnic crize de spasmofilie, cauzate de hipocalcemie. Făcuse diverse tratamente cu calciu și vitamina D, însă fără rezultate. A încercat și cura cu coji de ouă de țară, dar în zadar. Deodată se albea și cădea din picioare... Su­ferea și de o cifo-scolioză gradul I, de la anii de muncă petrecuți în fața calculatorului. Odată a făcut un efort fizic mai mare (a ridicat ceva greu), iar de atunci avea dureri de spate aproape continuu, din cau­za cărora nu reușea să se odihnească. La rândul meu, și eu fusesem diagnosticată cu diabet zaharat de tip I și făceam tra­tament cu insulină. Pe lângă această boală gravă, eram mereu foarte slăbită și transpiram conti­nuu, a­bun­dent, în special în partea superioară a corpu­lui. Noaptea, transpiram atât de puternic, încât trebuia să-mi schimb pijamalele la fiecare jumătate de oră. Aveam și dureri difuze în zona abdominală, iar pe tot corpul (în special la picioare) aveam senzații de ar­sură, ca o electrocutare. Viața noastră devenise un cal­var. Ațipeam amândoi doar câteva minute pe noap­te, dar și atunci ne deranjam reciproc, din cauza pro­ble­me­lor fiecăruia. Am consultat o listă întreagă de me­dici, ne-am făcut zeci de analize de sânge, ecografii și radio­grafii, am urmat trata­mente naturiste (cu supli­men­te alimentare) și medica­men­­toa­se, dar starea noas­tră de sănă­tate nu s-a modificat spec­tacu­los în bine. Când cău­tam alte soluții naturale de tra­tament, în arhiva de internet a "For­mulei AS” am des­coperit scri­soarea de mul­țu­mire a unei doam­ne care avusese simpto­me asemănătoare cu ale so­țu­lui meu și se tratase la domnul Gabriel Dut­che­vici. Am notat nu­mă­rul de telefon, iar după ce a vor­bit cu dânsul, soțul meu a înce­put un trata­ment, în care urma fel de fel de pro­ce­duri alterna­tive orien­tale. Du­pă pri­mele două săp­tămâni de kine­toterapie și goshin-taiso (niște mișcări speciale), du­re­rile de spate i s-au atenuat și a început să se odihnească mai bine. Hi­pocalcemia i-a dispă­rut în cir­ca o lună, iar de când a termi­nat tratamentul Reiki, nu a mai avut nici o criză de spasmofilie, fără să mai fie ne­voit să ia su­plimente cu calciu și vitamina D! Văzând atâ­tea rezultate be­ne­fice, m-am pro­gramat și eu la Clinica Jiko, a d-lui Dut­che­vici. După numai câ­teva ședin­țe de tratament ener­ge­tic (Rei­ki, shiatsu și refle­xotera­pie), transpira­țiile mi-au scăzut în intensitate, iar după vreo lună, au dispărut complet. Am conti­nuat să fac tratament zilnic și, în timp, m-au lăsat durerile ab­dominale și furnică­turile din picioare. În pa­ralel, am consta­tat că trata­men­tul m-a ajutat și la scă­derea dozei de in­sulină (de aproape un an fac doar câte o injecție pe zi, în loc de trei, la recomanda­rea medicului!).
Anul trecut, pe când încă mergeam la tratament, în familia unor prieteni buni s-a întâmplat o adevărată dra­­mă. Băiețelul lor, Grecea Ștefan Cristian, în vârstă de 9 ani, era la joacă cu alți copii, când a fost mușcat groaznic, de umăr și de brațul drept, de un Pitbull, lă­sat liber pe stradă. Câinele l-a luat în gură ca pe o păpușă și nu i-a dat drumul decât după vreo 5 minute chi­nui­toare, timp în care l-a sfâșiat continuu. În urma smuci­turilor, l-a lovit grav și la cap. Copilul a suferit traume fizice și psihice severe (mâna dreaptă i-a ră­mas parali­zată, fiindu-i afectați patru nervi și două tendoane), iar noaptea avea coșmaruri - mereu visa că este atacat de un câine și se trezea țipând de groa­ză. Nu­­mai pen­tru sutura și vindecarea plăgilor a stat inter­nat mai mult de o lună în spital! În privința bra­țului paralizat, doctorii nu le-au dat părinților șanse de re­cu­perare în România. Era nevoie de o operație la Paris sau Viena, deoarece în țară nu există tehnica ne­cesară, dar ei n-au putut strânge suma care să acopere această intervenție. Impresionată de starea copilului, i-am în­drumat către clinica Jiko, măcar pentru o opi­nie. Ma­es­trul Dutche­vici l-a îndrăgit pe Cristian din prima cli­pă și le-a promis prietenilor noștri recupe­ra­rea tota­lă, în circa un an. După numai două luni de tratamente, băiatul a început să-și folosească mâna dreaptă și să scrie, iar în prezent este recuperat 99%. În paralel, a început să practice și artele marțiale, ceea ce l-a ajutat să mai scape de teama obsesivă de câini. Îi mulțumim din suflet d-lui Dutchevici și echipei sale pentru «minu­nile» pe care le realizează în domeniul sănătății, dar și colecti­ vului «Formulei AS», fără de care nu am fi aflat de clinica Jiko. Să vă ajute Dumnezeu în tot ce faceți!”.

LILIANA FLOREA - e-mail: lili.florea@gmail.com
(Pentru conformitate, mama copilului, Iuliana Gre­cea, poate fi contactată la e-mail: juliana_2010@yahoo.com)

***

L-am căutat pe Gabriel Dut­chevici la dojo-ul său din Bu­curești, unde predă arte­le mar­țiale. L-am urmă­rit în tim­pul unei lecții de karate, îm­bră­cat în kimono, cu centura nea­gră împodobită cu mai mul­te steluțe, și m-am mirat de for­ța sa, dar și de ușu­rința cu care se mișcă, în ciuda celor 60 de ani împliniți de curând. La ter­mi­na­rea cursu­rilor, i-am înmâ­nat scri­soarea, solici­tân­du-i un in­ter­viu. A par­curs-o calm și zâm­bitor. "Mă bucur că mai exis­tă și oameni recu­noscători prin­­tre noi. De obicei, după ce se vin­decă, pacienții uită că au avut vreodată probleme. Mi-o amintesc pe doamna Flo­rea, o voi suna să-i mul­țu­mesc pentru aprecieri...”.

- Maestre Dutchevici, te­ra­piile orientale pe care le prac­ticați reprezintă pentru mulți dintre noi un mister. Detaliați, pentru cititorii re­vis­tei noas­tre, tratamen­tele dvs.

- Când am creat Centrul Ji­ko, m-am inspirat după mo­de­lul unui centru de medicină alternativă pe care l-am văzut în Japonia: o clinică mică, cu 12 paturi, un­de la cazurile gra­ve lucrau mai mulți terapeuți simul­tan. Am observat că tera­pia combinată făcea ca bol­na­vul să se simtă mai bine, într-un timp mai scurt. Ajuns acasă, am format o echipă de tera­peuți bine structurată. Fie­care dintre ei este specializat într-o anumită terapie, dar știe să le aplice și pe cele­lal­te. Folosim tehnici orien­tale și tehnici de recuperare, între care există o strânsă legătură: reiki, terapie cranio-sacrală, atingere cuantică, matrice energetică, koho-shiatsu, goshin-taiso, reflexoterapie, kinetoterapie, ma­saj. În plus, as­trologia chineză, care nu dă greș nicio­dată, ne ajută să personalizăm tehnicile necesare în tra­ta­ment. Pentru fiecare pacient, în funcție de afec­țiunea de care suferă și de stadiul ei, hotărâm ce sche­mă de tra­tament i se potrivește mai bine și cum urmea­ză s-o aplicăm, astfel încât terapia să fie eficientă și rezul­tatele să se vadă cât mai repede.

- În ce afecțiuni ați avut cele mai bune rezultate?

- Tratăm orice tip de afecțiune, de la sinuzite, dureri de cap, migrene și depresii, până la cancer în stadiul ter­minal. Nu există vreo boală care să nu răspundă la terapia complexă pe care o aplicăm pacienților. Cele mai rapide rezultate se văd la durerile pricinuite de di­verse afecțiuni ale coloanei vertebrale: cifoze, sco­lioze, hernie de disc (suntem singurii din Europa care putem introduce discul la loc, printr-o metodă terapeutică ori­ginală, descoperită de noi, pe care dorim s-o brevetăm). La herniile de disc, luăm în calcul vârsta pacientului, greutatea lui, dacă face vreo formă de mișcare organi­zată. Rata succesului la acest diagnostic este de 98%! Comparând un RMN de la începutul tratamentului cu unul de la final, se observă rezultate spec­ta­culoase.

- De câte astfel de ședințe este nevoie pentru vin­de­carea unei boli?

- În cursul primelor două, trei ședințe, încercăm să stopăm durerile, indiferent de diagnostic. Abia după ce scăpăm de problemele acute, care deranjează de fapt pa­cientul, începem adevăratul proces de vindecare al bo­lii. Numărul ședințelor variază în funcție de particu­laritățile afecțiunii: de la 12 zile la mai multe luni sau chiar un an, dacă problemele sunt mai grave. În general, când un pacient are o afecțiune cronică veche de un an, avem nevoie de circa o lună pentru a vedea primele progrese spre însănătoșire.

- Cum se desfășoară o sedință de tratament?

- Să luăm, drept exemplu, o banală sinuzită. Se face mai întâi shiatsu pe punctele de acupunctură, deschi­zându-se punctele energetice, se aplică local energie prin Reiki sau altă tehnică energetică, după care se în­chid aceste orificii energetice. Îmi aduc aminte de un caz în care pacientul a venit doar la trei ședințe, iar a pa­tra zi nu s-a mai dus la birou, pentru că din sinusuri îi curgea infecția pe nas atât de tare, de parcă ar fi avut un robinet. Practic, tratamentul a durat doar trei zile, după care pacientul nu a mai avut nimic! Însă la bolile grave aplicăm, pe rând, mai multe terapii din cele amintite, ast­fel că o ședință poate să dureze mai mult de o oră!

"Nu face celui de lângă tine ceea ce ție nu ți-ar plăcea să ți se facă”

- Există un suport teoretic al terapiilor orientale?

- Orientalii afirmă că latura comună a tuturor dis­ciplinelor care se bazează pe energie este activarea a ceea ce am avut cu toții, încă de la naștere: capacitatea de a ne vindeca singuri. De foarte multe ori, bolile de care suferim au rădăcinile în acțiunile noastre de zi cu zi sau în gândurile negative. La toți oamenii acționează legea karmei: cauza și efectul. Aici pot să adaug "legea de aur”, care spune: "Nu face celui de lângă tine ceea ce ție nu ți-ar plăcea să ți se facă”.

- Ce importanță are astrologia chineză în trata­mentele pe care le faceți la Jiko?

- Astrologia Destinului ne poate ajuta să cunoaș­tem personalitatea individului analizat, în special ci­clu­rile lui de sănătate. Colega mea, Casandra Mihai, care stu­diază de peste 10 ani cultura chineză cu mare­le maestru Joey Yap, mi-a atras atenția asupra exac­tității unei astfel de astrograme. Analizând dosarele mai vechi ale unor pa­cienți, pe baza astrogramei nata­le, a observat că evo­luția stării lor de sănătate se oglin­dește perfect în pre­dic­ții. Dar nu s-a oprit aici... A făcut și alte studii, prin care a putut stabili, de exem­plu, care va fi profilul stării de sănătate a pacientului pe o anumită perioadă de timp, când vor ieși la supra­față sau când i se vor agrava pro­blemele. Știm cu toții că medicina chineză a găsit întot­deauna soluții pentru re­zol­varea problemelor de sănă­tate, care au trecut proba timpului. În Estul Europei, probabil suntem sin­gurii care s-au gândit să împle­teas­că medicina energe­tică cu astrologia chineză! Din feri­cire, eu am avut privilegiul să fac cursurile multor școli orientale, unde am învățat tehnici extrem de benefice pentru sănătate. Medicina orientală este, cu siguranță, o alternativă de succes la tratamentele medicamen­toa­se agresive, reco­mandate de medici. O opțiune în plus pen­tru pacienții care vor să-și aleagă singuri calea că­tre redobândirea sănătății.

Maestrul GABRIEL DUTCHEVICI poate fi contactat la Centrul JIKO din str. Icoanei nr. 97B, sector 2, București, tel. 021/311.97.83, 0724/42.35.90, e-mail: gabidutchevici@hotmail.com, www.jiko.ro