Clujenii au visat frumos o repriză, timp în care i-au și condus pe tabela de marcaj pe jucătorii echipei engleze, însă au pierdut, în final, cu 2-1, în fața unei trupe evident mai puternice.
Dar ceea ce se întâmplă la Cluj e dincolo de realitatea scorului. E vorba despre un proiect care acum 11 ani, practic, nu exista. Exista doar o echipă de liga a III-a, fericită să adune la matineu 100 de CFR-iști pensionari, o mână de chibiți și câțiva nostalgici ai unor povești în sepia, din anii '70. Preluată de omul de afaceri clujean Paszkany Arpad, CFR înseamnă azi un nume respectat în Europa, un club cu opt trofee interne câștigate în ultimii 5 ani, un stadion de 30 de milioane de euro construit din fonduri private (și nu din "tunuri” date banilor publici), un buget anual de 12 milioane de euro, bani investiți în bucuria și în pasiunea a zeci de mii de oameni. Sunt atât de puține lucruri care ne mai adună azi în jurul aceleiași idei sau aceleiași pasiuni, încât mândria celor 18.000 de oameni care au venit să-și vadă pe viu favoriții împotriva marelui Manchester chiar face toți banii. Prezența CFR-ului în cea mai importantă competiție fotbalistică a lumii înseamnă mii de suporteri străini care descoperă Clujul, înseamnă hoteluri de lux închiriate de marile echipe, înseamnă milioane de euro încasați de la UEFA și alte multe milioane aduse de transferurile în marile ligi europene ale celor mai buni jucători de la Cluj, înseamnă, în fine, o investiție în brandul unui oraș ce ține, mai mult decât la orice altceva, la reputația lucrului bine făcut.
Ce fascinează la proiectul CFR e tocmai aura sa de lucru făcut cu cap. Nu era un brand care să aducă deținătorului beneficii de imagine, nu avea în spate vreo bază sportivă numai bună de exploatat imobiliar, nu a fost susținut cu milioane de euro din banii primăriei locale. Într-o țară în care mulți au în cătarea puștii banul public și notorietatea imediată, într-o țară în care mulți cerșesc mila atotputernicilor vremii, proiectul CFR e o demonstrație despre farmecul lucrurilor care țin doar de noi. Visul unui om și ambiția lui că drumul său e drumul cel mai sigur către succes.