CONCERTELE TOAMNEI

Dana Ene
Declarații de dragoste

Prezența marilor trupe occidentale pe scenele românești nu încetează la sosirea toamnei. Le cam place la noi! Dar artiștii noștri nu se sperie dintr-atât. Cei mai îndrăgiți dintre ei și-au pus chitarele după gât și se pregătesc să dea o ripostă la cel mai înalt nivel. O ripostă specială, în armonie cu anotimpul: declarații de dragoste. Mesageri muzicali ai iubirii, soliștii români vă dau întâlnire, pe sub primele frunze aurii ale toamnei, în țară și în București

TAXI - "Trilogia celor 2 cuvinte”

Pe 3 octombrie, la Sala Palatului, trupa TAXI le dă întâlnire tuturor amato­rilor de acorduri ro­man­­tice. După 8 albu­me și nenumărate hi­turi, în cei aproape 14 ani de exis­ten­ță, TAXI are anul aces­ta o sur­pri­ză pentru prie­tenii ei fideli: primul con­cert propriu de mare an­ver­gură. O sărbătoare mu­zicală prin care vor să sărbătorească finali­za­rea seriei de videocli­puri cu tema "te iu­besc”. După "Cele două cu­vinte” și "Nonstop”, tri­logia va fi întregită prin lansarea cli­pului "Ești iubibilă”.
Datorită textelor in­te­li­gente, a muzicii bu­ne și a spectacolului scenic pe care-l oferă, TAXI este una dintre cele mai iubite trupe pop rock din Româ­nia. Dacă vă numărați prin­tre cei care ați fre­do­nat măcar o singură dată una dintre melodiile lor, acum aveți ocazia să cân­tați bucuria iu­bi­rii, în ca­drul unui concert la care familiile sunt poftite în for­mulă completă. Din re­pertoriu nu vor lipsi piese­le esențiale ale trupei.
(Prețul biletelor este cuprins între 50 și 140 lei.)

"Dă vina pe Voltaj”

Tot la Sala Palatului, pe 10 octombrie, puteți "da vina pe Voltaj”, pentru zecile de mii de wați de sunet și lumină care vă vor asalta. Este un con­cert de pro­movare a ce­lui mai recent album al trupei, lansat anul aces­ta, pe 30 mai - "Dă vina pe Voltaj”. Alături de Vol­taj vor urca pe scena Sălii Palatului colegi de breaslă, invitați surpriză, ale căror nume vor fi dez­­văluite doar în timpul show-ului. Pentru toți cei prezenți, băieții de la Voltaj au pregătit o seară de neuitat.
(Prețul biletelor la spectacolul lor este cu­prins între 40 și 120 lei.)

Ștefan Bănică Jr. - "Altceva”

Și Ștefan Bănică Jr. le-a pregătit fanilor săi o surpriză: cel de-al 14-lea disc de au­tor din carieră, intitulat "Altceva”. Pen­tru a-l pro­mova, în toamna aceasta, îndrăgitul actor, cântăreț, compozitor, tex­tier, regizor și vedetă TV por­nește într-un tur­neu național, ce va cu­prinde 10 orașe. Seria concertelor debutează în Ora­dea, pe 4 octombrie, apoi va ajunge la Con­stan­ța, pe 27, Piatra Neamț - 28, Iași - 29 și Bacău, pe 30 octombrie; iar în noiem­brie, turneul va continua la Cra­iova (pe 10), Cluj-Napoca (11), Pitești (12), Brașov (13) și Plo­iești (pe 17). Artistul vă oferă șan­sa de a asculta atât piese cu­noscute deja care i-au adus marea popularitate de care se bucură, cât și melo­dii de pe noul album.
(Biletele pentru concertele din cadrul turneului sunt dis­ponibile online, pe www.eventim.ro și www.vândbilete.ro și în rețeaua Eventim, și au prețuri cuprinse între 60 și 150 lei.)
Tudor Gheorghe - "Nu se poate cu de toate”
Și maestrul Tudor Gheorghe a pregătit o premieră pentru această toamnă. Pe 21 octombrie, la Sala Pala­tului, bardul doljean își întâmpină admiratorii cu un spectacol inedit, creat în cinstea lui Nenea Iancu, săr­bătoritul anului 2012. Acum, la 100 de ani de la trece­rea în neființă a marelui dramaturg I. L. Cara­giale, Tudor Gheorghe îl serbează în stilu-i incon­fundabil: "fără trucuri exterioare, fără invenții, fără farafas­tâcuri... Am luat texte periodice din Moftul Ro­mân, din publicistica lui Caragiale, din proza pe care a scris-o... Nu lipsesc nici poemele în proză... Sunt al dracului de actuale”, afirmă el. Maestrul va fi acom­paniat de orchestra "Iunion”, iar orchestrația va fi asigurată, ca de obicei, de Marius Hristescu.
(Prețul biletelor la acest eveniment de excepție este cuprins între 80 și 160 lei.)

Holograf - "Love Affair”

O altă trupă îndrăgită, Holograf, le dă întâlnire fa­nilor bucureșteni pe 22 și 23 octombrie la Sala Pala­tului. Aici, timp de două zile, vor încerca să alunge ră­ceala toamnei, "Cât de departe...”, cu ajutorul unor povești de dragoste puse pe muzică. Va fi un concert de promovare a celui mai nou album al lor - "Love Affair”, lansat pe 24 februarie a.c., care a cucerit deja o mulțime de inimi.
Din spectacolul Holograf nu vor lipsi nici hit-urile lor mai vechi, numai bune pentru a crea o adevărată seară dedicată iubirii, în plină toamnă.
(La acest concert, biletele costă între 70 și 120 lei.)

Direcția 5 - "Electric Love Story”

Și trupa "rivală”, Direcția 5, a pregătit pentru fani două zile consecutive de concert, pe 30 și 31 octom­brie, la Sala Palatului, cu ocazia lansării albumului "Electric Love Story”. Componenții trupei vă vor prezenta tot o poveste de dragoste, spusă într-o formă unică și plină de sensibilitate, în stilul caracteristic, marca Direcția 5.
Discul "Electric Love Story” conține 12 piese nou-nouțe și va fi lansat pe 10 octombrie a.c. sub egida Cat Music.
(Prețul biletelor la concertul trupei Direcția 5 este cuprins între 50 și 150 lei. )