PROPOLICIUM

Florentin Popa
Un leac de excepție pentru bolile uro-ginecologice și anale:

Despre VALENTINA LICIU, distinsa doam­nă profesoa­ră din București, care prepara leacuri valoroase din miere, pro­ polis și pul­beri din plante pentru bolile femeiești, ați citit cu ani în urmă în paginile Formulei AS. Din păcate, apreciata terapeută s-a stins într-o toamnă târzie, iar numeroasele cereri de tratamente au rămas fără răspuns. N-a fost, însă, o tăcere îndelungată. Foarte repede, preparatele ei, reluate și îmbogățite, au fost puse la dispoziția celor interesați, de nepotul și "asistentul” bătrânei doamne, care ucenicise pe lângă ea încă din anii copilăriei. Nu­mele lui Andrei Liciu le e cunoscut cititorilor vechi ai revistei "For­mula AS”. Am publicat, de-a lungul tim­pu­lui, nume­roase scrisori de mulțumire ce i-au fost adre­sate, de paciente și pacienți vindecați. Dosarul părea să fie încheiat. N-a fost! Plângerile legate de bo­lile femeiești, ce fac explozie în ultima vreme, ne obli­gă să redeschidem problema pentru noi lămuriri. Iar multe sfaturi îi privesc și pe bărbați.

Ucenicul bunicii

Laurian Andrei Liciu are doar 30 de ani și a deve­nit terapeut naturist mai mult datorită destinului. "În anul 1988, bunica și profesoara mea de viață, Valen­tina Liciu (prof. dr. conferențiar în pedagogie - psi­holo­gie - n. red.) a învățat cum să prepare un tratament din produse apicole și plante, obținut de la inven­ta­torul de drept al acestuia, d-l Ilie Nea­gu din Botoșani. Le-a dat ovule câtorva prie­­tene care aveau probleme gineco­logice, acestea s-au făcut bine, așa că au recomandat-o și altor femei. În 2000, bunica a dat primul interviu în «Formula AS» și de atunci a început «ne­bunia» Și totodată ucenicia mea. Depășită de numeroasele ce­reri veni­te de la cititorii «For­mulei AS», m-a luat ajutor la prepararea tratamente­lor. Am fost, practic, asistentul buni­cii timp de trei ani. Îi făceam rost de propolis de calitate, îi măcinam plan­tele medicinale până deveneau pul­bere și mă chinuiam îngrozitor să omogenizez «la rece» acele compo­ziții (destul de tari și lipicioase), cu un sucitor mare, de lemn, într-un reci­pient din inox, cumpărat special pen­tru prepararea ovulelor. După ce bunica s-a dus la îngeri, n-am mai putut nici măcar să mă apropii de apartamentul unde locuia. Mă durea groaznic absența ei, mai ales că-mi pier­ dusem și tatăl, când eram foarte mic. Dar într-o zi, m-am dus pe la casa bunicii, să iau o fotografie în care eram împreună. Unica amintire cu ea. Am căutat-o peste tot, am sco­tocit prin mo­bile, să găsesc cutiile cu albu­me. Când am început să deschid cutiile rânduite fru­mos, am dat peste zeci de scrisori adresate bunicii. Erau de la cititorii «Formulei AS», care solicitau tratamente pentru fel de fel de boli. Pe dosul plicurilor scria, cu litere tremurânde, diagnosticul, vâr­sta pacienților, numărul de doze, alte tratamente necesare și data la care ovulele ori supozitoarele tre­bu­iau trimise oamenilor. Mi-am dat seama atunci că nu reușise să acopere nici o zecime din cereri... Atâta lume în suferință, care mai spe­ră, poate, să primească un leac!”
De la uimire la acțiune n-a fost decât un pas. Ne­potul învățăcel s-a apucat să prepare leacurile bunicii, ca să le vină oamenilor în ajutor. "M-am uitat în du­lapul mare, din nuc nodu­ros, în care bunica păstra, la răcoare și întuneric, borcanele cu miere, propolisul, descăpăci­tura, ceara de albine și pungile de hârtie cu plante me­di­cinale, cu etichete școlare, pe care stătea scris numele latinesc și cel popular al plantelor de leac. Nu știu ce mi-a venit, dar m-am apucat pe loc să fac amestecul în recipientul de inox: miere, propolis, descăpăcitură, polen, ceară de albine... Sucitorul de lemn l-am găsit într-un ștergar alb, în ace­lași dulap. L-am vârât în cazan și am învârtit în compoziție, cu putere, vre­me de vreo două ore. Am făcut pul­berile de plante, am amestecat din nou și am preparat ovule și supozitoare toată ziua. Apoi, le-am trimis câtorva dintre solicitanții care îi scriseseră bunicii, cu atâta spe­ranță. De șaizeci și două de ori, câte douăzeci și unu de ovule și supozitoare - atâtea ieșiseră în prima mea șarjă”.

Prima vindecare

De cele mai multe ori, în lipsa confirmării lucrului bine făcut, oamenii se descurajează și își abandonează pro­iectele. Aproape la fel s-a întâmplat și în cazul lui Andrei: "Am așteptat un semn - un telefon, o scri­soare, ceva care să-mi spună că ce fac e bine, că leacu­rile bunicii funcționează, că nu s-au pierdut. Mama mea mă încuraja, dar eu aveam nevoie neapărat de confir­mări. Prima scrisoare a sosit abia peste vreo lună... O doamnă care utilizase ovulele pentru un chist ovarian mi-a scris că este ne­spus de fericită că a scăpat definitiv de chist, și în același timp, s-a vindecat și de virusul HPV (Human Papilloma Virus). Erau în plic și analizele medicale, alături de o felicitare frumoasă de Anul Nou. Am fost mișcat de gest, dar mai ales de confirmarea transmisă prin coala albă de hârtie... De revelion, la trecerea din­tre ani, asta mi-a fost dorința: să pre­par mai departe rețetele naturale ale bunicii, ade­vărate minuni pentru sănătate. După ter­minarea facultății, am urmat timp de doi ani un curs de terapii naturiste, do­rind să mă specializez în domeniu. În paralel, am pus la punct și un mic laborator, astfel ca produsele să fie preparate în condiții de igienă perfectă, ca să-mi pot lua toate aprobările necesare. Iar de atunci, am tot lucrat la rețete și le-am îmbunătățit, fas­cinat de puterea vindecătoare a naturii”.

"Înainte de histerectomia totală, e bine ca femeile să încerce un tratament naturist”

- Ce afecțiuni pot fi tratate cu preparatele Pro­po­licium?

- Cele mai bune rezultate le-am avut în tratarea bo­lilor exclusiv feminine: chis­turi ovariene, fibroame uterine, ane­xite, cistite, inflamații vaginale și ale colu­lui uterin, uter varicos, metrite de col uterin cu ulce­rații, micoze vaginale (can­dida, trichomonas, coliba­ciloză), HPV (ca adjuvant). Am perfecționat o rețetă în care, pe lângă aceste miraculoase produse ale stupu­lui, am adăugat o serie de plante cu efecte terapeutice demonstrate în unele afecțiuni uro-rectale. Acest pre­parat este foarte eficient în tratarea pros­tatitelor și a adenoamelor de prostată. De asemenea, cu același preparat se tratează hemoroizii și fisurile anale și alte afec­țiuni rectale.

- În ce constă și cum se face trata­mentul cu Pro­policium?

- O serie de tratament se face cu 21 de ovule sau supozitoare Propolicium, preparate din 39 de ingre­diente, în doze meticulos echilibrate. Ingredientul prin­cipal este propolisul - cel mai bun anti­biotic natural. Puterea de vindecare a pre­pa­ratelor Propolicium este completată de proprietățile antifungice ale altor pro­duse apicole din compoziție, iar pulberile de plante au efecte fitoinhibitoare de excep­ție. Tratamentul durează 21 de zile și trebuie urmat de maximum trei ori, cu pauze de 3-5 zile între serii. Ovulele sau supozitoarele au prospecte cu indicații de utilizare, dar și o listă cu plantele medi­cinale necesare pentru băile de șezut.
Pun accent pe faptul că, în perioada tratamentului, este obligatoriu să se păstreze o igienă locală riguroa­să. Bol­ navii trebuie să facă băi calde de șezut cu plante medicinale, pentru a accentua absorbția principiilor active din compoziția ovulelor sau supozitoarelor. Dacă nu au posibilitatea să facă acest lucru, trebuie ca în fiecare seară, timp de 15 minute, să facă măcar o baie caldă, înainte de introducerea ovulului sau a supo­zitorului. După baie, pacientul nu trebuie să se șteargă; este de ajuns să se înfășoare într-un halat de baie și să stea în pat, la căldură, trei sferturi de oră, pentru ca preparatele să aibă timp de acțiune.
În cazul afecțiunilor ginecologice la care se folo­sesc ovule, tratamentul se între­ rupe în perioada men­struală. Ovulele se introduc în vagin numai după ce sunt trecute prin cremă de gălbenele.
Dacă bolnava are un chist ovarian sau un fibrom uterin mai mare de 5 cm, se recomandă trei serii de tratament cu Propolicium-forte, compus din ovule și supozitoare. Astfel, pe zona afectată se acționează din două părți (intravaginal și rectal), iar vindecarea este mai rapidă: o parte din formațiune (chist sau fibrom) se resoarbe, iar cealaltă se elimină. După o serie de tra­tament, forma­ țiunea scade cu 1-1,5 cm în dimensiune.
Dacă pacienta suferă de o boală care se transmite sexual (trichomonas, candida etc.), se recomandă ca ambii parteneri să urmeze tratamentul în același timp. Aceste afecțiuni sunt singurele în care activitatea se­xuală este interzisă în perioada tratamentului.
Este obligatoriu să se consulte medicul înainte de începerea tratamentului și după a treia serie de trata­ment, pentru a se putea urmări evoluția vindecării.
În timpul tratamentului este interzis consumul de alcool, condimente și murături.

- Ai fost contactat până acum de vreun medic, să-ți solicite preparatele Propolicium?

- Am avut surpriza să fiu recomandat în mod repetat de un medic ginecolog din Straja, jud. Suceava, care a apreciat în mod deosebit rezultatele preparatului Propolicium, în tratamentul afecțiunilor genitale. Chiar dacă doctorii vor fi mereu considerați mai deștepți și mai pregătiți decât orice terapeut naturist, atunci când un ginecolog recomandă histerectomia totală pentru orice problemă, pentru femei este mai bine să încerce mai întâi un tratament natural. În cazul nostru, două-trei serii de tratament cu Propolicium-forte sunt de ajuns pentru evitarea operației și a ine­ren­telor neplăceri ce urmează! Este important să preci­zez că în paralel cu tratamentul Propo­li­cium, se poate urma orice alt tra­tament - naturist sau alopat, reco­man­dat de medic. Mă mândresc cu faptul că 11 doam­ne, în urma vin­de­cării de diverse afecțiuni cu Pro­poli­cium, au reușit să ră­mână însărci­nate, au devenit mă­mici și astfel și-au în­deplinit visul de a avea un copil sănătos. Am vin­de­cat chisturi și fi­broame uterine de dimensiuni mari (chiar și 13 cm), iar la bărbați, am obținut rezultate foarte bune în tra­tarea adenomului de prostată și a prostatitei. De ase­menea, tratamentul cu supozitoare Propolicium s-a dovedit foarte eficient în cazul hemoroizilor interni, mai greu de tratat. Toate acestea fără operații, fără spitalizare, într-un timp relativ scurt și fără complicații ulterioare! Oare nu asta-și dorește orice bolnav?

- Cât costă o cură cu preparatele Propolicium?

- Pentru o cură sunt necesare 21 de ovule sau supozitoare, care au pre­țul de 75 lei, la care se adaugă taxele de expediere (10 lei), pentru cei care nu pot să ia tratamentul direct de la mine.

- Unde poți fi contactat de per­soanele interesate?

- Persoanele care suferă de vreuna dintre afecțiu­nile menționate și doresc să urmeze tratamentul cu Propolicium mă pot contacta la tel. 0722/45.07.60, e-mail: profesoaraliciu@yahoo.com (adresa bunicii mele a rămas activă) sau pot comanda direct pe site - www.terapia-propolicium.com.