LEACURI DE LA CITITORI

Cititor Formula AS
- De la lume adunate și-napoi la lume date -

Sfaturi pentru bolnavii de schizofrenie

Stimată redacție,
Sunt un cititor al revistei dvs. pe care o consider foarte utilă tuturor bolnavilor și oamenilor sănătoși deo­potrivă. Din această cauză, doresc și eu să vă pun la dispoziție câteva sfaturi utile pentru persoanele afectate de schizofrenie. Am avut un asemenea caz în familie, fapt ce m-a făcut să observ suferința acestor oameni, care au "neșansa” (puțin spus) de a avea o afecțiune psi­hică care schilodește atât sufletul, cât și perso­nali­tatea. (Cuvântul schizofrenie = disocierea sufletu­lui.) În primul rând, e bine de știut că schizofrenia apare în anumite familii (în care comunicarea se face disociat) și în care există un agresor sau mai mulți agresori psi­hici. Până la vârsta de 5 ani, are loc perioada de "im­primare”, în care copilul absoarbe inconștient informa­ții din mediul în care se află. Dacă comunicarea în familie se face disociat și există agresori psi­hici (ex. un tată alcoolic, dur, pedofil, o ma­mă au­toritară), creierul copilului e pro­gra­mat spre disociere și, la un anumit moment, se va declanșa boala. Nu contea­ză cât de puțin stresant e factorul declan­șator, poate fi și un eveniment minor, la care o per­soană normală din punct de vedere psihic reacționează normal. La ora actuală, nu se cunosc cauzele exacte ale schizofre­niei, se știe însă că apare ca un răspuns la factorii de mediu și că eredi­tatea are și ea un rol important.
Trebuie însă să înțelegem că acești oa­meni sunt bolnavi și că au nevoie de aju­torul nostru. Așa cum se întâmplă să avem probleme cu ficatul, stomacul etc., la ei, creierul e organul afectat. S-a descoperit că acizii grași Omega 3 au o influență benefică în bolile psihice - depresie, schi­zofrenie, senilitate etc. Acești acizi esen­țiali pot fi aduși doar din alimentație, deoa­rece corpul uman nu îi produce. Creierul schizofreni­cilor se pare că are nevoie de o cantitate mai mare decât cea necesară unui om obișnuit, deci peste 2 mg/zi.
* De asemenea, medicamentul naturist Noni este indicat în tratamentul schizofreniei.
* I se va da bolnavului și ceai de ginseng, plantă care normalizează și echilibrează neurotransmițătorii din creier (schizofrenia apare ca un dezechilibru al acestora).
* De asemenea, medicamentul Hormostim (de la Vitacare) are rol de a furniza surse de energie pentru creier. Conține acid L-glutamic, care este transformat în alți 2 aminoacizi cu rol de neurotransmițători.
Din punct de vedere energetic, schizofrenia apare ca un dezechilibru de tip Yin (exces de energie Yin), și regimurile Oshawa sunt indicate, deoarece produc o armonizare de tip Yin-Yang. Cel mai cunoscut regim, Oshawa 7 (cu 4 cereale: hrișcă, orez integral, grâu și mei + sare grunjoasă), e cel mai dur, dar și cu efecte ime­diate. Dacă bolnavul nu poate fi convins, atunci pu­tem încerca o contrabalansare a energiilor prin ali­mentația cu hrană Yang. O listă a alimentelor Yin-Yang găsiți pe internet sau în cărți de macrobiotică.
* Medicamentul NeuroOptimizer este puțin mai piperat ca preț, dar are de asemenea rezultate foarte bune.
Acestea sunt doar niște sfaturi (care au avut rezultat în tratamentul rudei mele) și nu vă îndemn să renunțați la tratamentul medicamentos. Puteți însă să verificați cele spuse de mine prin cercetări pe cont propriu și să vă convingeți singuri.
Dacă, într-adevăr, vreți să îi ajutați pe cei dragi, afectați de această boală necruțătoare, vă reco­mand să aveți multă răbdare și să găsiți un psihia­tru com­pe­tent, care să vă îndrume. Eu însă sunt convins că su­pli­mentele naturiste sunt mult mai bune decât me­dicamentele de sinteză, cu efecte secundare. Vă do­resc multă sănătate! Cu stimă,
A. PAVEL

Leac miraculos contra anemiei

Vin de urzici


Dacă acum doi ani în urmă aveam mici drame familiale și mă îmbolnăvisem grav, acum sunt din nou pe picioare și mă simt bine. Miracolul nu este altul decât vinul de urzici și Aloe. Iată rețeta: 1 kg de urzici, spălate bine, se trec prin mașina de tocat carne. Sepa­rat, pe aragaz, se fierb 3,5-4 l apă, cu 1 kg zahăr. Se lasă să se răcească și se amestecă cu urzicile. Se adaugă 2 lămâi tăiate rondele și o bucățică de drojdie. Se lasă la macerat 8 zile, timp în care se ames­tecă în fiecare zi, apoi se stre­coară prin tifon pus în trei. Se pune în sti­cle, la frigi­der, și se consumă câte o ceș­cuță îna­inte de mese. Este foarte bun pentru ane­mie, circu­lație, organism slăbit, afec­țiuni digestive etc. Sfătuiesc pe toate per­soa­nele în vârstă și chiar și cele tinere să urmeze o cură pe an din acest miraculos pro­dus, plin de fier natural. Să vă fie foarte bine!
VIORICA STANIMIR - București

Rețetă pentru scăderea colesterolului

Se pune într-un borcan o ceașcă zeamă de lămâie (fruct), o ceașcă miere de albine polifloră și 8-10 căței de usturoi pisați. Se ține la frigi­der 3-4 zile. Seara, se pune câte o lingură din compoziție în­tr-un pahar cu apă caldă și se bea. Când se termină întreaga compo­ziție, se face pau­ză o săptămână, apoi se repetă încă o doză. Rezultatul este garantat.

Leac pentru hemoroizi

Se înfierbântă bine o cărămidă, se înfă­șoară cu o cârpă, se toarnă spirt medicinal (mai mult) și se stă pe ea cu șezutul. Se repetă până la dispariția hemoroizilor.

Rețetă pentru eliminarea pietrelor mici de la fiere

Se iau de la piață 2 kg ridichi negre, se curăță de coajă, se rad, se lasă să se în­moaie o noapte. Se storc printr-un tifon, să iasă 1/2 l zeamă. Se ia 250 g ulei măsline și se amestecă cu zeama de ridiche neagră. În ziua de tratament, nu se mănâncă nimic. Din oră în oră, se iau câte 50 ml compoziție până se termină totul.

Leac pentru reumatism

Se ia 1 kg muguri de nuci, 250 g oțet, 250 ml spirt me­dicinal și o mână bună de sare grunjoasă. Se ames­tecă totul și se pune la macerat la căldură. Se ung locurile dureroase și se masează.
MARIANA STANCIU - str. Alexandru cel Bun, nr. 1, Tulcea

Tratament pentru vindecarea alergiilor

Se procedează astfel: se recoltează sânge din venă și se injectează foarte repede în fesă (atenție, sângele se coagulează repede). Schema terapiei este următoarea:
* Ziua 1: se recoltează 1 ml de sânge și se injec­tează rapid în fesă (intramuscular).
* Ziua 2: pauză.
* Ziua 3: se recoltează 2 ml de sânge și se injectează rapid în fesă (intramuscular).
* Ziua 4: pauză.
* Ziua 5: se recoltează 3 ml de sânge și se injectează rapid în fesă (intramuscular)
* Ziua 6: pauză
......
* Ziua 10: se recoltează 5 ml de sânge și se injectează rapid în fesă (intramuscular).
În continuare se procedează respectând schema în mod descrescător, ajungându-se la 1 ml în ziua 18.
Menționez că această terapie este eficientă în cele mai obstinate alergii, vechi de ani de zile, ca și în boli de piele diverse. În cazul meu, alergia dura de 3-4 ani și nu ceda la nici o terapie alopată.
De fapt, orice alergie sau boală de piele este rezul­tatul unei intense intoxicări a organismului, iar prin hemoterapie creștem în mod natural imunitatea orga­nis­mului.
CLAUDIA RĂDUȚĂ - Iași

Remedii pentru diabet

Rețetele pe care vi le propun provin de la o rudă apropiată, care cu ajutorul lor s-a vindecat de diabet.

Ceai de sâmburi de măsline

Se iau 200 de sâmburi din cele mai mari și mai frumoase măsline și se pun la uscat pe un dulap. Se țin acolo timp de 2-3 săptămâni, după care se sparg în piua de bucătărie și apoi se râșnesc, până devin o pulbere fină. În fiecare dimineață, se pune la fiert apă, cam cât pentru o cană de ceai, și se lasă la foc domol 10 minute. În apa fiartă se toarnă o linguriță din praful de sâmburi de măsline și se bea cu înghițituri mici, pe stomacul gol, până la ora 12 a amiezii. În timpul acesta, se mai ia și o linguriță de ulei de măsline, obținut prin presare la rece. Cura se ține zilnic, până la epuizarea prafului de sâmburi, după care se repetă la 4-6 luni de zile. Glicemia scade rapid, cu condiția ca tratamentul să fie ținut corect.

Ceai din rădăcină de brusture

Rădăcina de brusture are o acțiune hipoglicemiantă, ceea ce o face recoman­dabilă în diabet. Ceaiul se face sub formă de decoct din 2 lingurițe de pulbere de rădăcină fiartă două minute la foc mic, în 250 ml apă. Se lasă vasul acoperit 15 minute înainte de strecurare. Se beau 3-4 ceaiuri pe zi.

Decoct din complex hipoglicemiant

Se face un amestec din 4 linguri de măceșe, 2 lin­guri de părți aeriene de schinduf, 2 linguri de ciumărea, 2 linguri armurariu, o lingură de frunze de afin. Fierbeți o lingură de amestec în o cană de apă, timp de câteva minute. Beți câte 2-3 căni pe zi.

Ceaiuri care ajută la normalizarea nivelului zahărului din sânge

a) Infuzie de afin: se prepară un ceai dintr-o lingură de frunze la o cană cu apă clocotită (250 ml), se beau 2 căni pe zi, îndulcite numai cu zaharină, în cure de câte 40 de zile, cu pauze de 2 zile între ele.
b) Infuzie de anghinare: peste o linguriță de frunze mărunțite se toarnă o cană cu apă clocotită (250 ml). Se lasă la infuzat în vasul acoperit circa 10 minute, apoi se strecoară. Se beau 2-3 căni pe zi, în cure de 20-30 de zile, cu pauze egale cu durata curei.

Cura cu lămâi

Se începe prin a se consuma sucul unei lămâi în apă, a doua zi sucul a 2 lămâi și astfel se crește zilnic ra­ția, până se ajunge la 10 lămâi, când se reduce zilnic o lămâie, deci 9, 8, 7 etc.
MONICA DAMIAN - București