* Curățarea organismului de toxine, pentru a fi completă și corect realizată, trebuie să parcurgă 3 etape principale. Se începe cu curățarea colonului, care este principala poartă de eliminare a materiilor reziduale din organism, se continuă cu detoxifierea ficatului, organul cheie în metabolizarea și neutralizarea substanțelor toxice pe care le ingerăm, și apoi cu purificarea sângelui și a limfei, care transportă aceste substanțe în întregul corp *
CURĂȚAREA FICATULUI
În primul text publicat în "Formula AS”, v-am vorbit despre debutul detoxifierii, care se face prin curățarea colonului. A doua etapă este curățarea ficatului. Conform datelor oferite de Food and Drug Administration, suntem expuși zilnic unui număr de 70.000 de substanțe chimice diferite, de la cosmetice și detergenți, la medicamente, la poluarea din aer și apă, la aditivii din alimente. Toate aceste substanțe chimice ajunse în organism afectează în mod direct ficatul, organul cheie responsabil de metabolizarea și eliminarea lor. Consecința în timp este apariția stărilor de oboseală, lipsa de energie, chiar senzații de sfârșeală, amețeli, migrene și dureri de cap, limbă încărcată, miros urât al respirației, digestie dificilă, balonări și gaze de fermentație în exces, alergii, culoarea gălbui palidă a pielii, apariția de pete maronii (de "bătrânețe”) pe față sau mâini, privire obosită, precum și congestia permanentă a albului ochilor ("ochii roșii”). Chiar dacă analizele de laborator ies bine, este necesară o cură de detoxifiere a ficatului pentru a preveni instalarea unor dezechilibre și boli precum intoxicațiile hepatice, ficatul gras, hepatitele, constipația, depunerile de grăsime sub formă de lipoame, xantelasma (depunere gălbuie în colțul ochilor), obezitatea, dislipidemiile, tulburările cardio-vasculare și multe altele. La fel ca și colonul, curățarea ficatului se poate realiza eficient cu ajutorul unui complex din plante medicinale realizat în departamentul de cercetare de la Fares, care are acțiune de protecție și regenerare a celulelor hepatice, de îmbunătățire a funcției antitoxice a ficatului. Vă prezentăm în continuare compoziția și eficiența lui.
Ce este și cum acționează complexul natural din plante medicinale pentru purificarea ficatului?
Rețeta Fares
Ingrediente: fructe de armurariu, rădăcină de păpădie, fructe de cătină, fructe de schinduf, fructe de fenicul, sulfină, Shiitake, iască, rădăcină de lemn-dulce, fructe de măceș.
Mecanismele prin care acționează plantele din acest complex natural sunt multiple:
* hepatoprotectoare, hepatoregeneratoare, antihepatotoxice - conferite de armurariu, care inhibă intrarea toxinelor în celula hepatică și împiedică alterarea membranei hepatocitare. Sulfina stimulează refacerea țesuturilor prin înlocuirea celor distruse cu altele identice, nou formate morfofuncțional, și prin aceasta regenerează țesutul hepatic.
* decongestive și antiinflamatoare hepatice. Mai multe studii clinice au constatat că silimarina din armurariu și glicirizina din lemnul-dulce au redus nivelurile de enzime hepatice la pacienți cu hepatită cronică.
* coleretic-colagoge - păpădia, schinduful și feniculul stimulează secreția și eliminarea de bilă în intestin, combat balonarea și durerile colicative.
* hipocolesterolemiante - păpădia și ciuperca Shiitake reduc biosinteza de colesterol în organism, stimulează buna funcționare a ficatului și a vezicii biliare, favorizând digestia grăsimilor.
* antioxidante - cătina, măceșele, armurariul, Shiitake previn degradarea celulelor prin proprietățile lor de a neutraliza radicalii liberi.
* imunostimulatoare. Încă din 1980, mai multe teste efectuate în 16 clinici din Japonia au investigat eficiența ciupercii Shiitake asupra hepatitei B și C. Unui număr de 40 de pacienți cu hepatită B cronică li s-au administrat 6 grame de Shiitake, timp de 4 luni. Toți pacienții au înregistrat dispariția simptomelor de hepatita B, iar la 15 dintre ei, virusul a fost inactivat. De asemenea, iasca, conform mai multor studii recente, prezintă un puternic efect antiviral, antibacterian și imunostimulent.
* nutritive și tonice generale - aduce aminoacizi (Shiitake, iască, schinduf) și vitamine (cătină, măceșe) necesare bunei funcționări a ficatului.
Mod de administrare:
Se iau câte 1-2 linguri de 2 ori pe zi cu iaurt, suc de fructe sau apă, de preferință dimineața și seara, pe stomacul gol. Durata unei cure este de 2-3 luni.
CURĂȚAREA SÂNGELUI ȘI A LIMFEI
Toxinele absorbite de la nivelul tubului digestiv trec în limfă și în sânge, circulând apoi în întregul corp. Ele se pot acumula la nivelul pielii, în articulații, în ficat sau splină, determinând boli cutanate precum urticarie, acnee, eczeme, psoriazis, afecțiuni hepatosplenice, gută etc. Sângele transportă substanțele reziduale produse în timpul metabolismului către rinichi, de unde sunt eliminate prin urină. Sistemul limfatic, o rețea complexă, formată din ganglioni, glande, vase și capilare limfatice, funcționează ca un filtru care înlătură celulele moarte, microbii, diversele toxine, dar în același timp produce macrofage și limfocite, celule de apărare a organismului. Acumularea în exces a reziduurilor în corpul nostru afectează funcționarea normală a sistemului limfatic și conduce în timp la slăbirea imunității, creșterea în greutate și la instalarea unor afecțiuni grave, precum limfedem, limfangioame. Detoxifierea periodică a sângelui și a limfei este, prin urmare, foarte importantă, și se poate realiza eficient cu ajutorul unui alt complex din plante medicinale, realizat de specialiștii de la Fares.
Ce este și cum acționează complexul natural din plante medicinale pentru purificarea sângelui și a limfei?
Rețeta Fares
Ingrediente: rădăcină de brusture, urzică, rădăcină de cicoare, rădăcină de păpădie, trei-frați-pătați, sânziene, lipicioasă, rocoină, flori de soc, coada-șoricelului, ventrilică.
Beneficii ale utilizării:
* Detoxifierea sângelui și a limfei - rădăcina de brusture și cea de cicoare purifică sângele, fiind atât depurative, cât și trofice și protectoare asupra pielii; sânzienele, lipicioasa și rocoina sunt plante care curăță în mod particular limfa, îmbunătățind circulația sanguină și limfatică, reduc congestia limfatică și ajută în caz de umflare a ganglionilor, amigdalelor, dar are efecte benefice și asupra mastozei fibrochistice.
* Îmbunătățirea stării pielii - rădăcina de brusture are acțiune antimicrobiană și antifungică, calmantă și antipruriginoasă la nivelul pielii, fiind utilă alături de cicoare, păpădie, sânziene în afecțiunile cutanate (dermatite, seboree, acnee, furunculoză, psoriazis, impetigo, alopecie).
* Previne îmbătrânirea prematură a pielii prin efectul antioxidant - ventrilica conține o mare cantitate de principii active cu rol antioxidant, fiind mai puternică decât orzul verde în lupta contra radicalilor liberi care atacă membranele celulare.
* Susținerea sistemului imunitar. Funcționarea normală a ganglionilor limfatici și buna circulație a lichidului limfatic formează baza sistemului imunitar.
* Ajută eliminarea recțiilor alergice prin acțiunea directă antialergică a plantelor: trei-frați-pătați și coada-șoricelului, împreună cu plantele depurative (rădăcină de brusture, cicoare și urzică).
* Elimină mirosul neplăcut al corpului. Absorbția în fluxul sanguin a unor substanțe rezultate în urma procesului digestiei de la nivelul intestinului (indoli, scatoli, amoniac, amino-etil-mercaptanul) este responsabilă de mirosul greu al corpului și al produșilor reziduali (urină, fecale, transpirație). Aceste substanțe sunt eliminate cu ajutorul complexului Curățarea Sângelui.
* Ajută eliminarea edemelor, reduce retenția de apă prin acțiunea diuretică a rădăcinii de brusture, păpădie și cicoare, a sânzienelor, urzicii și a florilor de soc.
* Contribuie la reducerea durerilor articulare din reumatism și gută. Inflamația articulațiilor poate fi cauzată de precipitarea microcristalelor de urat de sodiu și formarea unor cristale care dau dureri foarte intense, ca și în cazul gutei. Acești urați pot fi însă eliminați din organism, pe cale renală, prin stimularea diurezei de către plantele din Complexul Curățarea Sângelui.
Mod de administrare:
Se iau cate 1-2 linguri, de 2-3 ori pe zi, cu iaurt, suc de fructe, miere sau apă, de preferință cu o jumatate de oră înainte de masă. Durata unei cure este de 2-3 luni.
Bine de știut!
* În prima săptămână este posibil să observați că urina și scaunul au un miros puternic, sau o culoare mai închisă, iar transpirația este mai abundentă, semn că dezintoxicarea organismului a început.
* Sfatul doctorului: nu vă speriați, continuați cura, aceste simptome vor dispărea după ce marea parte a toxinelor vor fi evacuate! În timpul curei de detoxifiere, nu uitați să consumați cel puțin 2 litri de lichide pe parcursul zilei, pentru a ajuta drenarea substanțelor care trebuie eliminate! Pentru potențarea efectului de purificare, vă recomand să folosiți 2-3 căni de ceai Curățarea sângelui.
CURĂȚAREA ORGANISMULUI
complex din plante medicinale și argilă
Este un alt produs marca Fares, dedicat persoanelor care au alergii și afecțiuni cutanate însoțite de constipație cronică, sau celor care nu suferă de anumite boli, dar țin la sănătatea lor și doresc să facă preventiv o cură de purificare.
Rețeta Fares
Ingrediente: rădăcină de brusture, rădăcină de păpădie, argilă verde, frunze de senna, urzică, flori de soc, lucernă, trei-frați-pătați, rădăcină de lemn-dulce, fructe de soc, volbură, sânziene, rădăcină de cicoare, fructe de cardamom, fructe de chimion, cuișoare, rizomi de ghimbir, ulei esențial de grapefruit.
Acest produs absoarbe gazele și substanțele toxice ingerate sau rezultate în urma metabolismului, prin intermediul argilei și a lucernei, favorizează eliminarea produșilor reziduali din colon (prin senna, fructe de soc, volbura și lemn-dulce), ajută buna funcționare a ficatului și a vezicii biliare (păpădie, lemn-dulce, cicoare), stimulează diureza și eliminarea uraților din organism (brusture, păpădie, sânziene, urzică), reduce reacțiile alergice (trei-frați-pătați), îmbunătățește digestia (cardamom, ghimbir, cuișoare), îndepărtează paraziții intestinali (senna, cuișoare, ghimbir).
Mod de folosire: Se administrează 1-3 linguri, de 2 ori pe zi, cu iaurt, suc de fructe sau apă, de preferință dimineața și seara, pe stomacul gol. Pentru eficiență maximă, se recomandă consumul zilnic a cel puțin 2 litri de lichide. Durata unei cure este de 1-2 luni.
medic specialist medicină de familie, cu competență în apifitoterapie