Rețete rapide pentru - DIABET ZAHARAT

Elena Josan
* Oamenii cu dereglare a metabolismului glucidic pot folosi alimente cu valoare de medicament *

* Ouă crude și lămâie. Se stoarce sucul de la o lămâie mică, se bate puțin cu un ou crud și se bea cocktailul re­zul­tat. Apoi, timp de o oră nu se mănâncă.
Este de dorit să efectuați pro­cedura timp de trei zile. Se ia o pauză de două luni și se repetă. Nivelul de zahăr scade treptat.
* Lapte bătut cu făină de hrișcă. Dintr-o lingură mare de hrișcă se face pulbere într-o râșniță de cafea și se toarnă într-un pahar de chefir sau lapte bătut, seara, înainte de culcare. Dimineața, pe nemâncate, se bea amestecul cu o jumătate de oră înainte de micul dejun. Această rețetă este utilă nu numai în diabet, dar și pentru întărirea generală a organismului și reglarea tensiunii.
* Lămâia combinată cu usturoi și pătrunjel ajută la reducerea nivelului de zahăr. Aveți nevoie de urmă­toarele ingrediente: usturoi - 300 g, lă­mâi - 1 kg, pătrunjel - 300 g. De la lămâi se elimină sâm­burii. Toate ingredientele se trec prin­tr-o mașină de tocat și se ames­tecă bine. Se lasă 14 zile în­tr-un loc pro­tejat de soare. Se con­sumă câte o linguriță, cu ju­mă­tate de oră înainte de masă.
* Infuzie din amestec de plante. Ingrediente: jumătate de cană de frunze de arin, o lingură mare de urzică (flori), 2 linguri de frunze de lobodă. Se adau­gă 1 litru de apă, se amestecă și se infuzează timp de cinci zile, într-un loc luminos. În extract, se adaugă și un vârf de cuțit de bicar­bo­nat. Se bea de două ori pe zi, câte o linguriță, înainte de micul dejun și cină.
* Decoct din coajă de nuc. Puteți să reduceți glicemia cu decoct din coajă de nuc. În 250 ml de apă se fierbe, după primul clocot, timp de 10 minute, coaja a 5 nuci, zdrobită mărunt. Decoctul se bea în timpul zilei, împărțit în 4 doze.
* Actrapidul vă vindecă toate rănile. La diabetici, apar de multe ori răni care nu se vindecă ușor. Umeziți un tampon de vată cu insulină Actrapid și aplicați-l pe timp de noapte pe rană. Această rețetă ajută chiar și în caz de abces.