"Ajutati cu un sfat un batran care se plange de arsuri la picioare"

Cititor Formula AS
"Sora mea are encefalita virala si este in coma"

Va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine: am o sora in varsta de 24 de ani, grav bolnava - are encefalita virala, in data de 25 februarie a intrat in coma. Dupa cateva zile, sedarea i-a fost oprita, si de atunci si pana acum ea nu a dat semne de trezire din aceasta stare, doar deschide din cand in cand ochii. Este in prezent intubata, i se administreaza tratament cu antibiotice. Va rog sa-mi spuneti daca ati mai intalnit cazuri si cum s-au putut rezolva. Medicii sunt rezervati in a da un pronostic. Va multumesc din suflet.
MARIANA SERBAN - Bucuresti, e-mail: serbanmariana18@yahoo.com

"As dori un tratament naturist pentru carcinom nazo-faringian"

Am 65 de ani si mi s-a depistat un carcinom nazo-faringian. As dori un tratament naturist indicat, de preferinta, de cineva care s-a vindecat de aceasta afectiune. Va multumesc si va felicit pentru binele pe care-l faceti celor aflati in suferinta.
ANTIN MORRUS

"Ajutati cu un sfat un batran care se plange de arsuri la picioare"

Ma numesc Nicoleta Axinia si apelez la dvs. pentru a primi ajutor sub forma unui raspuns avizat din punct de vedere medical, in legatura cu suferinta unui batranel care nu mai are aproape pe nimeni sa-l sprijine in perioada asta atat de grea pentru el. Se numeste Labar Nicolae si l-am intalnit intr-o sectie a Spitalului Municipal Onesti. Inca de atunci se plangea de dureri si arsuri in zona picioarelor, dar nu parea nimic grav. Ulterior, acest batran a fost dus de catre fratele lui la un camin de batrani din municipiul Moinesti, si de atunci imi spune prin telefon ca ameteste daca sta in picioare, il dor foarte tare si simte arsuri. Am aflat ca fratele lui nu este dispus sa faca investigatii, la fel si personalul de acolo. Acest om ar trebui sa primeasca tratament medical, dar nimeni nu-l baga in seama. Intrebarea mea este carui medic ar trebui sa i se adreseze, sau ce tratament naturist l-ar ajuta, avand in vedere ca el are si un diagnostic de o forma de schizofrenie. Va multumesc anticipat pentru ajutor si va urez sanatate si toate cele bune!
NICOLETA

"Dati-mi un sfat pentru nefropatie cronica post-medicamentoasa"

Va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine sa-mi refac rinichii. In urma cu aproape 10 ani am avut pierderi de calciu din sistemul osos, din aceasta cauza aveam mari dureri, mai ales la picioare, astfel ca in vara anului 2004 am cazut. Dupa mai multe investigatii la o serie de spitale din tara, am ajuns, in final, la Spitalul Clinic Universitar din Bucuresti, unde dupa biopsie mi s-a pus diagnosticul de cancer osos. Asa am ajuns la spitalul Oncologic din Brasov, unde a inceput marea tragedie, cu tratamente de radioterapie si chimioterapie. In acelasi timp, mi s-au administrat foarte multe medicamente cu calciu, dar fara efect, intrucat eu nu-l asimilam. Asa am ajuns, dupa cateva luni de tratament, la 48 kg (de la 90-100 kg) si nu puteam nici sa ma mai intorc de pe o parte pe alta in pat. Dupa ce mi s-a fracturat piciorul drept, la o manevra de a-mi schimba pozitia (cu ajutorul a doua infirmiere), am stat pe spate 10 luni. Pana la urma, s-a constatat ca pierderea de Ca s-a datorat unei afectiuni a paratiroidelor. Dupa remedierea chirurgicala a acestei afectiuni, lucrurile au inceput sa intre in normal, dar rinichii mei au fost distrusi. In prezent, am diagnosticul de nefropatie interstitiala cronica post-medicamentoasa IRC stadiul II. Va rog din suflet, pe dvs. si pe toti cititorii si colaboratorii, sa-mi recomandati un tratament naturist pentru a-mi reface rinichii. Va multumesc din suflet!
JOITESCU MIHAITA - Brasov

"Caut tratament alternativ prednisonului, pentru purpura trombocitopenica idiopatica"

Draga "Formula AS", admiratia mea pentru ceea ce faceti pentru cititori este insotita si de o cerere de sprijin in gasirea unui tratament alternativ pentru mine. Cu un an in urma, m-am trezit cu numeroase pete (vanatai) pe corp, ceea ce m-a determinat sa fac niste analize de sange al caror rezultat a evidentiat un numar mic de trombocite, diagnosticul fiind purpura trombocitopenica idiopatica. Sub indrumarea unor medici de specialitate - hematologie -, am urmat un tratament cu corticoizi (Dexametazona, Medrol, Diprophos, Prednison), care a condus la cresterea numarului de trombocite, dar din pacate doar pentru o perioada de circa 3 luni, impunand astfel repetarea tratamentului. Acum ma aflu in situatia ca la circa 3 luni sa repet tratamentul cu Prednison (incepand cu 50 mg/zi). Administrand insa Prednison cu o asemenea frecventa, el are consecinte nedorite asupra starii de sanatate in general, si din aceste considerente m-am adresat revistei dvs. cu speranta ca poate exista cineva care a trecut printr-o astfel de situatie si a avut sansa sa gaseasca, fie un tratament de vindecare (daca exista astazi), fie un tratament de mentinere sub control, dar cu efecte secundare mai reduse (tratament naturist). Voi fi recunoscator pentru orice sugestie venita. Cu deosebita consideratie,
PADURARU CRISTIAN - Prahova, tel. 0244/56.10.76, e-mail: pantea_razvan@yahoo.com.

"Nepotul meu a fost operat de cheratochist odontogen pe mandibula"

Sunt o bunica ingrijorata si vin cu o mare rugaminte la dvs. Am un nepot de 22 ani, student, care a fost operat in scoala generala de chist de eruptie al molarului de minte inferior. Pe data de 25 ianuarie 2012, a fost nevoit sa se opereze din nou de cheratochist odontogen pe mandibula, care a aparut pe locul chistului operat initial. Am dori sa stim care este cauza aparitiei acestor chisturi. Ce tratamente recomandati pentru a opri evolutia lor? Multumim din suflet pentru eventualele recomandari. Va dorim multa sanatate! Doamne ajuta!
ORTANSA CURCA - Suceava

"Dupa extirparea unei tumori inghinale, mi-a aparut un edem pe tot piciorul"

In august 2001 am fost internata la Clinica Universitara Chirurgie V din Cluj-Napoca, cu diagnosticul de tumora in regiunea inghino-abdominala stanga si aderenta peritoneului fosei iliace stangi, liposarcom mixoid G2, fibrom uterin subseros. S-a extirpat formatiunea tumorala si peritoneul anterior. Evolutia postoperatorie a fost favorabila, sub tratament antialgic si antitrombotic, cu pastrarea tubului de dren. In data de 2 octombrie 2001, am fost internata la oncologie pentru radioterapie postoperatorie. Am fost chemata la control dupa 6 saptamani, cand prezentam deja edeme la nivelul gleznei, insotite de dureri. Edemele s-au extins treptat la tot piciorul, pana la sold. Mi s-au indicat calmante si masaj. In data de 9 aprilie 2009, m-am internat la Clinica Medicala V, cu stare generala alterata. Mi s-au administrat perfuzii si calmante. In prezent, edemul s-a extins la tot piciorul, durerea persista la nivelul genunchiului si au aparut varice proeminente. In plus, in ultimele doua saptamani, a aparut durerea si la piciorul drept si se accentueaza. La ultimul control mi s-a recomandat, daca edemul si durerile nu cedeaza, sa mi se faca drenaj limfatic. Va multumesc anticipat pentru ajutor, daca credeti ca se mai poate face ceva.
MARIANA CAPRARIU - Cluj-Napoca

"Caut rachitica"

Caut o planta numita rachitica (Eleagnus Angustifolia), foarte utila in tratamentul prostatei. Tratamentul l-am gasit in anul 1994 in F. AS nr. 136 si apartine celebrului naturist german Rudolf Breuss. Unde as putea gasi planta, in orice forma? Va multumesc anticipat,
DIMITRIU NICOLAE - Suceava