Raspuns pentru NICOLETA SPANU - Galati, F. AS nr. 998 - "Caut tratament pentru hematurie microscopica"

Redactia
MIRCEA PEIA - specialist medicina complementara si reflexoterapie - Timisoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24

Unele dintre simptomele pe care le acuzati (greata si vomismente, colorarea urinei in rosu-brun) pot conduce spre suspiciunea de insuficienta renala, desi hematuria (urinarea cu sange) nu este neaparat simptomul caracteristic acestei patologii. De altfel, hematuria poate aparea intr-o larga varietate de afectiuni ale rinichilor si tractului urinar, cum ar fi infectia, litiaza, chisturile sau tumorile. Totusi, multe persoane cu hematurie nu prezinta nici una dintre aceste afectiuni, in ciuda evaluarii lor atente. Aceste persoane (depistate cu hematurie) sufera de ceea ce se numeste hematurie benigna, patologie care nu se asociaza cu afectarea renala. Cauza exacta a prezentei sangelui in urina nu este clara in cazul hematuriei benigne recurente, mai ales ca, exact ca in cazul dvs., celelalte analize urinare, sanguine si renale sunt normale.
Trebuie specificat ca hematuria benigna recurenta este destul de frecventa la persoanele care obisnuiesc sa depuna eforturi sustinute, iar incidenta hematuriei indusa de efort este direct proportionala cu durata si intensitatea activitatii fizice.
In mod normal, aceasta forma de hematurie nu necesita tratament si, in multe cazuri, dispare odata cu trecerea timpului. Asa se explica si faptul ca nu vi s-a prescris vreun tratament. In alta ordine de idei, exista si posibilitatea sa suferiti de o hematurie benigna de tip familial, care se depisteaza, de obicei, in copilarie, si care poate persista pe parcursul vietii, fara insa a produce vreo afectare renala sau alt gen de probleme.
Desi, in multe cazuri, este necesara o biopsie renala pentru a confirma diagnosticul hematuriei benigne familiale, nici acest tip de patologie nu necesita tratament; in afara de cazul in care se constata o concentratie crescuta de calciu in urina (hipercalciurie), fenomen ce pare a sta la baza hematuriei si care creste riscul de a dezvolta o litiaza renala.
Desi, asa cum spuneam, hematuria benigna nu necesita tratament alopat specific, pentru buna ordine, puteti folosi cateva remedii naturiste, menite sa combata aparitia sangelui in urina.
* Cretisoara - Continutul mare de taninuri si fitosteroli confera acestei plante proprietati astringente si hemostatice, fiind indicata in special in metroragii si hematurii, fie ca atare, fie in combinatie cu alte plante. Se administreaza sub forma de infuzie (o lingura planta la o cana de apa), din care se beau 2-3 cani pe zi.
* Patlagina - ca si Cretisoara, Patlagina prezinta efecte hemostatice importante, dar si cicatrizante si antiinfectioase, numai ca in hematurii se folosesc semintele plantei (pisate si amestecate cu miere) si nu frunzele. Doza zilnica de seminte de Patlagina este de 10-12 g, luate in mai multe reprize, pe stomacul gol.
* Lamaile - consumate ca atare sau ca limonada, dau rezultate favorabile in manifestarile hemoragice, indeosebi in epistaxis (hemoragii nazale), hematurii sau hemoragii digestive in care apar scaune cu melena. Se administreaza zilnic pana la 200 ml suc de lamaie indulcit cu miere.
Se mai pot utiliza, in acelasi scop, sucul de Piersica (150 ml pe zi) sau infuzia de iarba-grasa (3-4 cesti) pe zi. Sa auzim numai de bine!

Dr. NICOLETA RUS - specialist reflexoterapie - Carei, Satu-Mare, tel. 0728/18.09.85

"Nu ma vindec de herpes genital"
(Raspuns pentru GABRIELA, F. AS nr. 960)


Infectia cu herpes genital (HSV2) este foarte frecventa si se transmite prin contact sexual sau in timpul nasterii, de la mama la fat. Timp de 10 zile infectia va fi vizibila, dupa care semnele vor disparea. Virusul va ramane insa prezent in celulele nervoase, iar infectia va putea recidiva in cazul in care persoana infectata va prezenta stare de stres, de soc, oboseala, boala, febra. Virusul herpetic se activeaza de cate ori persoana are sistemul imunitar slabit.
Extern: se pun picaturi de extract de grapefruit pe o bucatica de vata si se sterge zona de intrare in vagin, de mai multe ori pe zi.
Intern: Extract din frunze de maslin, echinacea, extract din seminte de grapefruit, vitamina C, vitamine Multiplex.
Contactul sexual sa se realizeze numai protejat, pana la disparitia totala a simptomelor si inca cel putin 3 zile dupa aceea. Herpesul pielii poate prezenta cateva zile la rand accentuari in manifestare. Acesta este un proces normal, o reactie care nu va persista mult timp, dupa care simptomele vor disparea.

Centrul de consultanta naturopata "Energy Plus"
Bucuresti, tel. 021/316.43.92, 0733/35.40.00


"Cum se poate scapa de dependenta de heroina?"
(Raspuns pentru O sora disperata, F. AS nr. 985)


Efectul distructiv al drogurilor asupra sanatatii si vietii justifica solicitarea dvs. pentru un tratament natural, care sa ajute un tanar de 16 ani dependent de heroina. Dependenta de droguri, alcool, tutun, jocuri de noroc, televizor, computer, predispozitia pentru cheltuieli exagerate, aventura, asumarea unor riscuri periculoase, dorinta de experiente noi au fost explicate de cercetatori prin reducerea nivelului unui neurotransmitator numit dopamina, care produce placere, chef de viata, exaltare. Heroina are aceleasi efecte ca si dopamina. Consumul de heroina reduce sau stopeaza producerea dopaminei de catre creier, organismul se obisnuieste cu drogul si are nevoie de o cantitate tot mai mare, ceea ce duce la dependenta. Daca administrarea este intrerupta brusc, apar manifestarile sevrajului: transpiratii, stare generala de rau, anxietate, depresie, crampe, dureri la nivelul membrelor, cascat excesiv sau stranut, lacrimi, rinoree, insomnie, transpiratii reci, frisoane, dureri musculare si osoase, greata, varsaturi, diaree, crampe, febra. De aceea, daca o persoana dependenta de heroina decide sa opreasca utilizarea drogului, trebuie sa solicite ajutorul unui medic pentru a face fata sevrajului. Exista si produse naturale care pot ajuta la reducerea dependentei de heroina. Asocierea tratamentului natural cu alte metode de reducere a dependentei (tratament medicamentos, terapie cognitiv-comportamentala, rugaciuni, consiliere psihologica, odihna, dieta etc.) creste considerabil sansa de reusita. In schemele de tratament natural elaborate la Centrul de Consultanta "Energy Plus", folosim produse naturale sigure si foarte eficiente, de la firme recunoscute la nivel mondial. Produsele utilizate de noi sunt 100% naturale, au formule unice si sunt administrate cu succes de zeci de ani in intreaga lume, unui numar mare de pacienti. Pentru elaborarea unui program de tratament care sa asigure o recuperare sanatoasa este necesara cunoasterea in detaliu a situatiei fratelui dvs., pe care o putem obtine prin testarea tip EIS (Sistemul de Electroscanare Interstitiala). Ea permite si urmarirea evolutiei starii de sanatate si a rezultatelor obtinute in urma administrarii tratamentului complementar adecvat.
In cadrul Centrului de Consultanta "Energy Plus" exista un magazin de unde va puteti procura toate produsele recomandate.
(Raspunsul este partial valabil si pentru BAN: "Am atacuri de panica in preajma unui barbat care-mi place", F. AS nr. 985)

VASILE STANCIU - fitoterapeut, Bucuresti, tel. 0724/37.32.48, 0755/77.08.50

"Caut tratament naturist pentru hipertiroidie"
(Raspuns pentru POPESCU AURELIA - Craiova, F. AS nr. 992)


Hipertiroidismul este o afectiune des intalnita, ce apare ca urmare a excesului de hormoni tiroidieni eliberati in sange, printre cauze aflandu-se: boala Graves, tiroidita, cresterea in volum a glandei, excesul de iod din alimentatie, gusa multinodulara, tireotoxicoza, adenomul toxic, iradierile zonale, carcinomul tiroidian sau o tumora secretanta benigna. Afectiunea da urmatoarele simptome: nervozitate, iritabilitate, stare depresiva (uneori severa), scadere in greutate, transpiratii excesive, palpitatii, fibrilatie atriala cu ritm lent, slabiciune musculara si oboseala persistenta. Manifestarile cardiovasculare cele mai neplacute sunt: tahicardia si hipertensiunea sistolica, bolnavii fiind nelinistiti si anxiosi, nervosi, au pielea calda si umeda, iar apetitul creste.
Daca tiroida este marita de 2-3 ori fata de normal, probabil aveti boala Graves, caz in care se vor administra medicamente antitiroidiene (Metimazol, Carbimazol si Propiltiouracil), numai la indicatia medicului. O data pe luna, se fac teste privind functia tiroidiana si se ajusteaza tratamentul pentru a mentine nivelul seric al hormonului T4.
Daca tratamentul cu antitiroidiene si terapia cu iod radioactiv nu va ajuta, se va incerca o tiroidectomie subtotala (in caz de tireotoxicoza) sau o terapie naturista cu urmatoarele produse: Multi Gland Caps, Rhodiola Rosea, Stress Tame, Gaba, Rhodiolin, Coenzima Q10, Beta Carotene, la indicatia terapeutului.
Evitati medicamentele precum: iodura de potasiu, Amiodaronul, suplimentele cu iod sau consumul de alge marine (Spirulina), sarea iodata, albusul de ou, laptele si produsele lactate.
In dieta, introduceti cu moderatie: sardele, macrou, ton, multe legume, suplimente cu vitamine din grupa B, ficat, carne de curcan, carne de pui de tara, surse de vitamina A, galbenus de ou, proteine, glucide. Pentru a diminua secretia de hormoni tiroidieni, consumati: varza, gulii, varza de Bruxelles, conopida romaneasca, soia, arahide, seminte uleioase. Evitati aditivul E127 (Eritrozina) sau produsele care il contin. Aveti nevoie de multa odihna, fara stres si retineti ca nu exista minuni rapide. Rezultatele se obtin treptat.
Multa sanatate!

Farm. EMANUEL MARINESCU - Bucuresti, str. Niagara nr. 102,
sector 1


"Copilul meu are o infectie cu fusospirili"
(Raspuns pentru SIMONA - Bucuresti, F. AS nr. 1001)


Stimata doamna, cu ajutorul Domnului si al medicinii moderne, va pot recomanda un tratament naturist, care sa rezolve problema micutului dvs. Acest tratament este compus din: Morinda Citrifolia - intareste imunitatea, detoxifica organismul; Para Protex - contine gheara-matei, izoleaza virusii si se hraneste cu acestia; Garlic Caps - antibiotic 100% natural obtinut din usturoi si patrunjel.
Pentru mai multe informatii legate de acest tratament, ma puteti contacta la tel. 0727/24.29.97.