Pe adresa Agentiei Nationale pentru Retrocedarea Proprietatilor

Cititor Formula AS
"Nu va bateti joc de parintii mei"

Stimata doamna Sanziana Pop,
Sunt fiica unui veteran de razboi care a depasit varsta de 99 de ani si care traieste de-o viata alaturi de mama mea, o "tinerica" de numai 90 de ani!
Acesti parinti ai mei pe care ii iubesc si-i admir, au supravietuit unui razboi, la care tatal meu a participat direct, timp de cinci ani, unei nationalizari total nedrepte, unei schimbari fortate de meserie, la varsta de 40 de ani, unor peregrinari prin straini, fara casa, fara siguranta zilei de maine. Si as mai putea sa adaug si alte incercari, nu tocmai usoare, peste care au stiut sa treaca cu demnitatea si linistea unor buni crestini.
Probabil va intrebati de ce va scriu? Mai intai pentru faptul ca imi face placere sa comunic cu dvs., dar mai ales pentru ca, dupa parerea mea, se face o mare nedreptate acestor oameni, parintii mei, care au fost o generatie de sacrificiu, mai mult decat generatia mea.
Nedreptatea la care ma refer consta in faptul ca de niste ani buni (vreo 15 sau mai multi) nu li se acorda despagubirea pentru casa in care au locuit si care le-a fost nationalizata fara titlu. Ei spera si asteapta aceasta reparatie, si ma doare sufletul sa-i vad ca la aceasta varsta se mai misca pe la autoritati, cu hartii si dosare, si ca aceasta institutie care se numeste Agentia Nationala pentru Retrocedarea Proprietatilor nu-si face datoria. Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca exista niste prioritati: de varsta, de boala, dar care, bineinteles, nu se respecta.
De ce afirm asta? Pentru ca am depus la sus-numita agentie (ANRP) un dosar cu certificatele medicale ale tatalui meu si cu un memoriu in care aratam ce varsta au parintii (nr. registratura ANRP 733754/ 7.02.2008), ca si faptul ca a fost si este un om care si-a servit tara, chiar merituos (are doua decoratii de razboi) si care ar merita reparatia morala pe care o asteapta, de ani buni.
Desigur, reparatia materiala le-ar fi si ea utila atat lor, cat si altora din familie, dar va asigur ca daca va scriu, o fac in primul rand pentru ei, in speranta ca cineva va auzi si va raspunde in timp util acestei nedreptati.
Cu toata stima si increderea,
DANA MARIA UNGUREANU - tel. 0723/68.32.40

P.S. Datele tatalui si mamei: MOISA D. VASILE, data nasterii: 18 martie 1912; mama MOISA D. ELISABETA, data nasterii: 14 august 1921. Domiciliu: str. Ecaterina Teodoroiu nr. 7, bl. 7, ap. 6, Roman, jud. Neamt, tel. 0233/73.89.78.
Nr. dosar ANRP: 24884/CC si 30706/CC cu dispozitiile 225/2005 si 282/2006.