Sanatate cu magneti

Florentin Popa
* Sunt nelipsiti in lumea de azi. De la simplul radio pana la tomograful computerizat, de la motorul electric pana la industria aerospatiala, magnetii sunt o prezenta obligatorie. Dar performantele lor nu se limiteaza la atat. Magnetii au si proprietati medicale de exceptie, prea putin cunoscute de publicul larg *

Recapitulari necesare

D-na LILI COLOTIN din Galati este o veche cunostinta a revistei noastre. Inca de acum doua decenii, disperata sa scape de spondilita anchilopoietica de care suferea (o boala invalidanta si cu dureri atroce, pentru care nu exista solutii medicale), a apelat la toate metodele alternative cunoscute. Vindecarea i-a venit de unde nu se astepta: doi magneti asezati pe locurile bolnave. Bucuroasa de rezultatele obtinute, a impartasit "secretul" si altor rude si prieteni bolnavi, dezvoltand, in timp, o ramura terapeutica pe care, prin experimente succesive, a ridicat-o la rang de arta! Printre beneficiarii tratamentelor cu magneti s-au numarat si multi cititori ai revistei "Formula AS". Un motiv temeinic pentru a oferi date noi si altor amatori de sanatate fara medicamente si, pe deasupra, cu bani putini.

- Stimata doamna Colotin, care este "secretul" actiunii magnetilor asupra sanatatii?

- Magnetii au facut parte intotdeauna din instrumentarul medical al omenirii. Civilizatiile antice - chinezii, egiptenii, arabii, indienii si grecii - ii foloseau frecvent pentru vindecarea bolilor. Conform legendelor, chiar si regina Cleopatra purta o amuleta magnetica pe frunte, pentru a-si pastra tineretea! O figura marcanta a medicinei evului mediu, care a studiat efectul vindecator al magnetilor a fost fizicianul Paracelus. El a fost primul care a afirmat ca forta magnetica poate energiza corpul, inducand autovindecarea. Si nu s-a inselat! Stiinta de azi a demonstrat ca organismul uman este un sistem cibernetic deschis, integrat in Univers, care primeste, consuma, transforma si elibereaza energie. In prezent se considera ca, la un anumit nivel, toate fiintele vii sunt organisme electromagnetice. Or, prin dubla lor polaritate, magnetii pot influenta fluxul energetic subtil al organismului, deblocand traseele energetice afectate, asigurand astfel cresterea potentialului bioenergetic si echilibrarea energetica celulara.

- Cum influenteaza magnetii sanatatea?

- Magnetoterapia este o metoda sigura, blanda si fara efecte secundare! S-a demonstrat stiintific, prin experimente de laborator, ca fluxul magnetic aplicat asupra organismului uman, in scop terapeutic, nu are nici o influenta nefasta asupra acestuia. Dimpotriva, campul magnetic influenteaza favorabil tesuturile organismului, actionand pana la nivel celular. Energia magnetica asigura organismului tot ajutorul necesar pentru autovindecare. Asadar, de ce sa nu folosim magnetoterapia, daca ne aduce numai beneficii?

- Ce afectiuni raspund cel mai bine la magnetoterapie?

- Magnetoterapia face adevarate minuni in reumatisme de orice forma, discopatii, spondiloze, hernii de disc neoperate, boli ale aparatului uro-genital (prostatita cronica, disfunctii sexuale), boli hepato-biliare, boli endocrine, boli digestive, tulburari circulatorii (arterite), cardiopatii ischemice, angina pectorala, tulburari respiratorii, dureri de cap, migrene, astenii, nevroze, nevralgii dentare. Magnetoterapia poate fi folosita cu succes si in combaterea insomniei, in tratamentul aterosclerozei si pentru imbunatatirea memoriei. Fluxul magnetic ajuta la tratarea trombozelor cerebrale si la vindecarea traumelor craniene. Accelereaza recuperarea in urma inflamatiilor si a decalcifierii osoase. Reduce durerile in sindromul premenstrual sever. Alunga depresiile si ajuta la diminuarea simptomelor din epilepsie, Parkinson si Alzheimer. Magnetoterapia este indicata in procesele de refacere dupa osteoartrita incheieturilor, spondiloze, osteocondrite, entorse, spondilite anchilozante si aseptice. Are efecte benefice si in unele afectiuni pediatrice: artrita reumatoida, amiotrofie spinala, miopie, sinuzita. Parezele nervilor periferici si durerile postoperatorii dispar in urma aplicarii magnetilor terapeutici. Magnetoterapia ajuta la vindecarea rapida a ranilor si a fracturilor, elimina calculii renali si biliari, vindeca eczemele si ajuta la recuperarea pacientilor cu paralizii (paralizia agraveaza multe boli care raspund la terapia magnetica, iar folosirea magnetilor este benefica in special persoanelor cu disfunctii ale maduvei). Tratamentul cu magneti duce la vindecarea rapida a plagilor si arsurilor, precum si la oprirea evolutiei diabetului. De asemenea, actioneaza benefic asupra tumorilor maligne in faze incipiente, fiind adjuvant la tratamentul oncologic.

- Cum se face tratamentul si cat dureaza expunerea la campul magnetic?

- Terapia se face prin aplicarea magnetului cu un anumit pol, in diferite locuri ale corpului, astfel fiind generat un camp magnetic bine determinat, care actioneaza local. Tratamentul se poate continua pana la vindecarea completa, fara a avea efecte adverse. Magnetoterapia nu actioneaza asupra unei boli anume, ci asupra organismului bolnav. Din acest motiv, fiecare bolnav are un tratament personalizat. Durata aplicarii magnetilor se recomanda in functie de afectiune si de particularitatile bolnavului. De regula, este nevoie de sedinte scurte, la bolile mai putin grave, in timp ce la afectiunile cronice (paralizie, artrita, reumatism poliarticular, eczeme etc.) timpul de expunere este mai mare. Magnetoterapia nu exclude tratamentele alopate sau terapiile naturale: fitoterapia, Ayurveda, homeopatia etc.

- In ce cazuri este contraindicata magnetoterapia?

- Magnetoterapia este contraindicata femeilor insarcinate, copiilor sub trei ani, persoanelor cu stimulatoare cardiace, celor cu proteze metalice (tije din metale magnetice, nu lucrari dentare) sau alte dispozitive metalice ori electronice, introduse in organism in scop medical. De asemenea, nu este recomandata in boli cardiace grave (cauzate de malformatii congenitale), afectiuni hematologice care presupun sangerari frecvente, in tuberculoza activa sau in boli psihice grave. Magnetoterapia se va folosi cu prudenta in boli neurologice, micoze severe si ateroscleroza severa.

- Se spune ca, in contact cu magnetii, pana si banala apa de robinet se transforma intr-un lichid miraculos... Cat adevar este in aceasta afirmatie?

- Este un adevar absolut. Apa magnetizata reduce excesul de aciditate si imbunatateste digestia, creste apetitul si elimina toxinele. Apa magnetizata este benefica in tulburarile nervoase, in reglarea tensiunii sanguine, in raceli, tuse, astm bronsic, bronsite si febra. De asemenea, poate fi folosita pentru spalarea ranilor, a eczemelor (avand rol dezinfectant si cicatrizant) si a ochilor tumefiati. Pentru mentinerea acuitatii vizuale este bine sa se spele zilnic ochii cu apa magnetizata. Organismul uman preia toata energia magnetica de la apa magnetizata, dand energie celor care o consuma in mod regulat. Imbunatatirile asupra starii generale de sanatate se pot observa dupa 2-3 saptamani de consum. La fel ca apa, orice lichid poate fi magnetizat: ceaiurile, compoturile, sucurile, chiar si supele. Important este ca magnetul sa fie pozitionat sub un vas din sticla sau din plastic (nu metalic!), in care se pune lichidul pe care dorim sa-l magnetizam. Magnetizarea dureaza intre 1 si 12 ore, nu mai mult! Lichidele magnetizate se pot consuma in orice cantitate.


D-na LILI COLOTIN poate fi contactata la tel. 0236/43.58.88, 0754/41.25.21, 0743/92.18.35


PACIENTII AU CUVANTUL

"Am scapat de toate durerile"


"Sufeream inca din adolescenta de reumatism poliarticular cronic, care-mi dadea dureri atroce la vreme umeda si rece. De-a lungul timpului, am capatat si alte suferinte: hernie de disc, colon iritabil, gastrita hiperacida, hipertensiune arteriala (220 cu 110!), chisturi ovariene. Fusesem diagnosticata si cu o infectie urinara puternica, din cauza careia aveam mictiuni frecvente, cu usturimi suparatoare. In plus, aveam si o insomnie care ma chinuia groaznic, peste zi fiind molesita si fara pic de energie. Am citit despre terapia cu magneti in "Formula AS" si m-am hotarat pe loc s-o incerc. Am luat legatura telefonic cu d-na Colotin, am primit in scurt timp magnetii si instructiunile prin colet postal, si chiar de-a doua zi am inceput terapia. Efectele benefice asupra intregului organism au fost evidente inca din primele saptamani: am scapat de durerile reumatice, de durerile de stomac, de insomnie, infectia urinara nu m-a mai chinuit atat de mult (in paralel, am facut si tratamente cu plante medicinale), iar hernia de disc parca nu mai exista! Tensiunea sanguina a revenit la normal dupa circa o saptamana, timp in care am consumat si apa magnetizata. Folosesc si acum magnetii si ma simt foarte bine."
ILEANA PRICOP (62 ani) - com. Tomesti, jud. Iasi, tel. 0232/24.58.50

"In cazul meu, magnetii au facut minuni"

"Folosesc magnetii d-nei Lili Colotin de circa cinci ani, de cand am citit in "Formula AS" despre efectele spectaculoase ale acestei terapii. Aveam o poliartrita reumatoida cu monturi incipiente (mici) la degetele mainilor si eram tare ingrijorata sa vad cum cresc si-mi deformeaza articulatiile - nu este cazul sa spun ce dureri imi provocau cand ma loveam la degete sau spalam vase cu apa rece! Sufeream si de Basedow, din cauza unor noduli tiroidieni (sase noduli de circa 1 cm), de care nu am avut curajul sa ma operez. De ani de zile aveam probleme si cu inima: cardiopatie ischemica si fibrilatii care ma speriau de moarte atunci cand se produceau, pentru care urmam de multa vreme tratament medicamentos, dar fara efect. Am avut mare incredere in magnetoterapie si pentru ca multi cititori ai revistei s-au confesat in paginile ei multumind ca s-au vindecat. Experienta lor mi-a dat incredere. Dupa o luna de tratament mi-au disparut durerile, iar monturile de la degete s-au retras treptat, pana au disparut aproape de tot. Ochii mi s-au dezumflat tot cam in acelasi timp; am facut o noua ecografie la tiroida si medicul mi-a spus ca mai am doar doi noduli - de 0,5 si 0,3 cm. Am scapat si de fibrilatii, iar medicamentele pentru cardiopatie ischemica le-am redus ulterior la jumatate, la sfatul medicului cardiolog. Nu pot sa descriu in cuvinte cat sunt de multumita de aceasta terapie naturala... In cazul meu, magnetii au facut minuni!"
DUMITRA LAZAR (66 ani) - Tulcea, tel. 0240/53.52.35

"Sunt plina de energie"

"Inca de la varsta de 20 de ani, am suferit de discopatie lombara si spondiloza cervicala, dorsala si lombara. Practic, toata coloana imi era afectata si deseori se bloca - ramaneam stana de piatra, nu ma mai puteam misca deloc! Aveam probleme si cu articulatiile: umerii, coatele, genunchii si gleznele ma dureau frecvent, uneori nu puteam sa-mi ridic mainile sau sa calc in siguranta... Urmasem nenumarate tratamente medicamentoase si naturale, facusem sute de sedinte de fizioterapie, am fost in toate statiunile recomandate de medici, dar rezultatele pozitive erau doar de scurta durata. Salvarea a venit de la o prietena, care (acum aproape doi ani) mi-a recomandat tratamentul d-nei Colotin. Dupa primirea magnetilor, fiind in concediu de odihna, am facut magnetoterapie zilnic, timp de o luna. Rezultatele mi-au depasit asteptarile: durerile mi-au disparut treptat (observam cum imi recapatam mobilitatea articulatiilor pe care-mi puneam magnetii), pana ce am scapat de chinuri definitiv! Imi amintesc ca aveam si un soi de chisturi pe piele, cat boabele de orez, care mi-au disparut in acelasi timp. De asemenea, eram alergica la fan si polen, dar - fiind toamna cand am inceput tratamentul - nu mi-am dat seama decat primavara anului urmator ca nu mai am aceasta problema, fara sa fac nici un tratament pentru alergie! Acum beau numai apa magnetizata si dorm cu magnetii sub perna. Ma simt foarte bine, sunt plina de energie si mi-am recapatat tonusul vital, de care aveam atata nevoie!"
CARMEN POPESCU (50 ani) - Sighisoara, tel. 0764/44.42.51