Ma numesc Debreczy Adalbert (Bela) din Cehu Silvaniei, jud. Salaj, sunt cititor al revistei "Formula AS" din anul 2002 si de multe ori mi-a fost de mare ajutor in a gasi solutii de rezolvare a unor probleme de sanatate pentru membrii familiei mele. Indraznesc sa va scriu prezentand un scurt istoric al celor intamplate: in luna martie a anului 2003, sotia mea, de pe o zi pe alta, s-a plans ca nu are putere in picioare, ca oboseste si ca nu se simte bine. Ea fiind pana atunci o persoana foarte activa, energica, fara simptomele vreunei afectiuni, starea proasta aparuta (care s-a agravat pe zi ce trece) ne-a nelinistit foarte tare. Am inceput fel si fel de investigatii, prin internari si ambulatoriu, in Salaj, Cluj, Bucuresti, Baia Mare. Dupa luni de investigatii si diagnostice diferite, cu tratamente alopate de tot felul (fara rezultat), am reusit internarea sotiei la Clinica Neurologica I Cluj-Napoca, unde d-na prof. dr. Lacramioara Perju Dumbrava, cu multa rabdare si profesionalism, a stabilit diagnosticul: miastenia gravis si probabil polineuropatie. Cu mari eforturi, am reusit internarea pentru investigatii la Centrul National de Neuroimunologie "Salin Ferenc" din Budapesta, unde s-au confirmat diagnosticele puse de d-na prof. dr. Perju din Cluj, respectiv miastenia gravis, polineuropatie motorie axonala, hipercolesterolemie, steatoza hepatica. In luna mai 2006 i s-a depistat tumora de unghi ponto-cerebelos stang si a fost operata cu succes la neurochirurgie Cluj de excelentul medic si om, prof. dr. Ioan Stefan Florian.
In primavara anului 2009, dupa o internare la Cluj pentru investigatii si control, se constata analize proaste la ficat. Consultand un medic specialist din Cluj afirmatia dumnealui a fost "va mai mirati ca are ficat, dupa atatea medicamente luate in ultimii ani?". Ajuns acasa si luand la rand "Formula AS" dau de un articol in care d-l dr. Mircea Peia da un raspuns unui cititor privind boala miastenia gravis si, spre mirarea mea, da aceeasi schema de tratament pe care o primise si sotia mea de la d-na prof. dr. Perju din Cluj si de la Budapesta. Am luat legatura telefonic cu d-l dr. Mircea Peia si cu toate rezultatele, biletele de iesire din spital am facut deplasarea la Timisoara. Ne-a facut o schema de tratament naturist (pe langa cel alopat obligatoriu), iar rezultatele au fost peste asteptari. In cateva luni, ficatul sotiei a intrat in limitele normale.
La inceputul anului 2010, un frate de-al meu, in varsta de 64 de ani, cu AVC ischemic, atrofie corticala frontal bilateral, suspect de spondilita anchilozanta, avand mari dureri la umar, genunchi, articulatiile mainilor, vertij, practic imobilizat si cu suferinte permanente, imi cerea sa-l ajut cumva, daca pot, ca el nu mai stie ce sa faca si era foarte, foarte necajit. Dupa o convorbire telefonica, l-am urcat pe fratele in masina si am plecat cu el in Timisoara, la acest minunat om, dr. Mircea Peia, care, dupa ce ne-a ascultat, a facut o schema de tratament naturist (pe langa cel alopat obligatoriu). Rezultatul: fratele a scapat de durerile insuportabile, si-a recapatat mobilitatea, se descurca bine in gospodarie, face piata, conduce autoturismul. Scriu aceasta scrisoare, ca prin revista dvs., sa-i multumesc d-lui dr. Mircea Peia, pentru profesionalismul si omenia de care a dat dovada, precum si ca un imbold pentru ca persoanele aflate in necazuri si suferinte sa apeleze la dvs., tinand cont ca in aceasta minunata revista se gasesc foarte multe raspunsuri.
Inchei prin a ura intregului colectiv al "Formulei AS" multa sanatate!
DEBRECZY ADALBERT (Bela) - str. Crisan nr. 1, Cehu Silvaniei, jud. Salaj, cod 455100, tel. 0745/83.57.41