Un medic de familie, despre beneficiile curei cu orz si ovaz verde

Cititor Formula AS
De pe malurile Dunarii, din Galati, va scriu astazi in semn de multumire pentru articolul publicat in "Formula AS" nr. 953, cu privire la beneficiile pulberii din orz si ovaz verde.

Ca medic de familie, de-a lungul carierei mele (si nu sunt putini anii care s-au adunat in tolba meseriei) m-am confruntat cu diverse patologii, a caror rezolvare o gaseam apeland la medicina alopata. Cu totii stim, insa, ca este mult mai simplu sa previi, decat sa tratezi. De aceea, de cativa ani mi-am indreptat atentia si asupra diverselor cure naturiste care ar putea sa ma ajute in acest demers.
Avand multi pacienti din randul copilasilor, ma confrunt adesea cu pro blema evaluarii balantei beneficiu-risc, atunci cand este vorba de un trata ment medicamentos. De exemplu, infectiile de tract respirator, care devin re curente in cazul unora dintre copiii care sunt integrati in colec ti vitati. Pentru unii dintre ei, tratamentul medicamentos - in special cu antibiotice - devenise o obisnuinta, aspect care ma nemultumea atat pe mine, cat si familiile micu tilor. De aceea, articolul despre beneficiile curei cu pulbere din orz si ovaz verde a venit ca o adevarata izbavire pentru mine. Am decis sa recomand parintilor care ajungeau des la cabinet, insotin du-si copilasii in suferinta, pe langa tratamentul medicamentos de fond, cura pe baza de pulbere din orz verde. Am indicat-o pe o perioada de trei luni, iar surpriza placuta a con stat in faptul ca, de atunci, nu i-am mai vazut pe copilasi la cabinetul medi cal, dar i-am intalnit la joaca sau la plimbare, insotiti de parinti. Expli catia este cat se poate de simpla: in cazul curei cu orz verde, organismul primeste acei stimuli de care are nevoie pentru a face fata singur in lupta cu microbii si virusii care ne impresoara, din pacate, din ce in ce mai mult si mai des. Orasul Galati este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai poluate orase din tara, iar acest aspect se reflecta in starea de sanatate precara a tuturor locui to rilor sai, copiii si batranii fiind cel mai adesea afectati. Infectiile tractului res pi rator si alergiile (mai ales rinitele alergice, dar nu numai) sunt cele mai frec vente afectiuni care au ca factori declansatori atat stimulii externi (virusii si microbii, care au un mediu propice de viata in aerul galatean poluat), cat si capacitatea scazuta a organismului de a le face fata. Prin cura pe baza de pulbere din orz verde am reusit sa stimulam capacitatea organis mu lui de a lupta impotriva acestor agresiuni ale mediului, aceas ta solutie fiind unica metoda prin care ne putem feri, pe cat posibil, de infec tiile repetate. Altfel spus, incercam - pe cat putem - profilaxia bolilor de tract respirator, prin intarirea sistemului imunitar.
Copiii si batranii sunt acele categorii care, in cazul unor afectiuni, se decompenseaza rapid, de aceea trebuie acordata o grija speciala atunci cand ii tratam. Se spune ca adultii, mai ales cei tineri, "duc boala pe picioare", insa nu trebuie sa ridicam aceasta afirmatie la rang de "maxima" si sa acordam mai putina atentie unui adult care intra in cabinet cu o problema de sanatate. Adultii sunt cei care duc greul unei familii, care muncesc si sunt in plina acti vitate. De aceea este necesar ca acestia sa fie cat se poate de vigurosi, pentru ca ei sunt cei care se lupta zi de zi cu stresul. Vorbind de stres, des chi dem discutia despre un capitol nou in cartile de patologie. Stresul este boala secolului XXI - o afectiune care, odata instalata, poate genera mii de alte patologii. Nu putini sunt pacientii care mi-au intrat in cabinet si care mi s-au plans de o fragila stare generala de sanatate. Investigand, am con chis ca la baza acestei stari generale proaste de sanatate se afla stresul coti dian, grija zilei de maine. Starea de fatigabilitate, anxietatea, apatia - toate sunt insumate prin termenul de oboseala cronica. Si in cazul acestor paci enti, am apelat la cura pe baza de pulbere din orz verde. Rezultatele au fost, si de aceasta data, extraordinare. Cei care mi-au urmat sfatul se simt mult mai bine, se odihnesc mai bine, au scapat de starile de anxietate sau apatie, cu alte cuvinte, fac fata stresului cotidian si dau randamentul scontat la locul de munca. Tot printre pacientii adulti, am avut cateva cazuri care prezentau hipercolesterolemii. Si lor le-am recomandat cura pe baza de pulbere din orz verde, pe langa tratamentul medicamentos de fond. In urma investigatiilor de laborator pe care acesti pacienti le-au prezentat dupa trei luni de tratament medicamentos si de cura, am observat cum nivelul fractiilor lipidice s-a nor malizat, pacientii simtindu-se foarte bine. Gradul de normalizare a fractiilor lipidice a fost mult mai rapid in cazul pacientilor care se aflau in cura, decat in cazul celor care urmau doar tratamentul medicamentos.
Pentru ca beneficiile curei cu pulbere din orz verde nu s-au lasat astep tate, am mers mai departe si am recomandat si cura pe baza de pulbere din ovaz verde. Asa cum aerul poluat al oraselor este principalul inamic al siste mului imunitar, alimentatia din ce in ce mai aditivata este principalul inamic al sistemului digestiv. Nu putini sunt pacientii care se plang de tulburari gas tro-intestinale, din care cele mai multe se traduc prin constipatii care se cro ni cizeaza, atunci cand problema de fond nu este rezolvata. Si cum nu putem impiedica injectarea rosiilor cu diverse substante chimice (care sa le inro seas ca rapid si sa le mentina "proaspete" pe tarabe cat mai multa vreme), sau nu putem impiedica tratarea chimica a semintelor si a culturilor de porumb, macar putem ajuta orga nismul sa faca fata agresiunilor mediului, prin alte mijloace decat cele medicamentoase. Cum tratamentul medica men tos, in cazul acestei afectiuni, nu poate fi condus decat pe o perioada scurta de timp, in lipsa acestuia organismul revenind la starea de constipatie pri mara, am decis administrarea curei pe baza de pulbere din ovaz verde. M-a atras ideea de continut bogat in fibre, ovazul fiind recunoscut inca din vechi me pentru aceste proprietati, si am indicat cura pe o perioada de minimum trei luni. Efectele au aparut relativ rapid, iar pacientii care s-au intors la control s-au declarat multumiti. Cura poate fi urmata o perioada de trei luni, iar in cazul in care la intrerupere problemele reapar, cura cu pulbere de ovaz verde se poate tranforma, fara efecte adverse, in regim de viata! Acelasi lucru se poate intampla si in cazul celor care au tulburari ale somnului. Am avut multi pacienti care s-au plans de aceasta afectiune. Si in acest caz, cura pe baza de pulbere din ovaz verde are efecte extra ordinare in insomnii, ovazul fiind recunoscut pentru efectele sale benefice asupra siste mului nervos.
Vreau sa va multumesc inca o data pentru informatiile de cea mai buna calitate pe care le publicati in paginile "Formulei AS"! Prin intermediul dvs. am ajuns in posesia unor sugestii terapeutice care au imbunatatit clar cali tatea vietii pacientilor mei.
Pentru impresii detaliate cu privire la experienta personala in legatura cu aceste produse ma puteti contacta la tel. 0720/28.53.39 sau imi puteti scrie la iemari@yahoo.com. Pentru acei cititori care nu au citit articolul aparut in luna ianuarie a.c., fac precizarea ca pulberile de orz si ovaz verde se pot comanda la tel. 0723/05.94.73, pe site-urile www.orzverde.ro sau www.ovazverde.ro. Sa va fie de folos!
Dr. MARILENA ION - ENE, medic de familie, Galati