Cateva randuri pentru cei ce vor un raspuns la intrebarea: "Cu ce te ajuta apiterapia?"

Cititor Formula AS
In luna septembrie 2009, am inceput sa simt amorteli in picioare.

Asa a debutat boala mea. Amorteli ce au devenit din ce in ce mai puternice in cateva zile. In maximum o saptamana nu mai aveam putere deloc in picioare. O doamna deosebita, medic in Giurgiu, m-a rugat insistent in acea perioada sa fac urgent un RMN. Am avut trimitere de la medicul neurolog catre spitalul "Bagdasar" pentru RMN lombar. Dupa ce am facut RMN-ul, in timp ce asteptam rezultatul, asistenta a iesit afara si m-a rugat sa mai fac o data RMN-ul, deoarece in partea de sus a imaginii ceva nu era in regula, medicul observand o pata mica, alba cat un ac. Medicul mi-a facut RMN-ul complet al coloanei si a descoperit cruntul diagnostic: demielinizare in T10. Pentru mine era ceva necunoscut, nu am inteles pe moment ce ma astepta. Cand mi s-a explicat despre ce este vorba, nu credeam ca mi se intampla tocmai mie, eu care trecusem prin atatea necazuri. Ce a urmat a fost un cosmar, am dat numai peste medici care ma informau pe holuri de spital cat de crunta este boala.
Problema medicinei in Romania ramane ca este practicata de unii oameni fara suflet si fara pregatire psihologica. In prima saptamana din octombrie, am fost trimisa la spitalul Colentina, pentru mai multe investigatii. M-a internat un medic neurolog care in maximum o jumatate de ora de la internare m-a bagat la perfuzii cu Solumedrol, fara sa-mi explice ce inseamna sau ce reactii adverse o sa am. M-am trezit noaptea cu dureri crunte de cap, am chemat asistentele si mi-au spus ca nu au ce sa-mi faca si ca durerile nu sunt de la Solumedrol. Tarziu, dupa luni de zile, am aflat de la alt medic neurolog, ca acel Solumedrol s-a comportat in corpul meu ca o "bomba atomica". Am facut 5 zile 1 g/zi de Solumedrol, in toata aceasta perioada aveam dureri de cap groaznice si nu ma ajuta nici un calmant. Pe 13 octombrie, de ziua sotului meu, am simtit ca imi ingheata sangele in vene: aveam tensiunea 16 cu 11 si puls 120, simteam ca am sa mor. M-a dus urgent fratele meu la spital si am stat o saptamana la reanimare. Dupa tot acest chin, medicii imi vorbeau de Interferon, de faptul ca trebuie sa-l fac o data pe saptamana, ca trebuie sa fiu inclusa in anumite programe Se invartea totul in jurul meu, eu care aveam tatal diagnosticat cu cancer, care facea citostatice alaturi de mine, eu care stiam prea bine ce inseamna efectele chimicalelor. Am refuzat! Am refuzat sa fac Interferon, fara sa stiu in ce directie am sa apuc. Acasa, in toata aceasta perioada, ma astepta fetita mea de 2 anisori. Era crunt, trebuia sa gasesc alt mod de a rezolva situatia, deoarece cei de acasa aveau nevoie de mine. Am intrat pe internet si am descoperit ca aceasta boala se vindeca prin apiterapie. Nu stiam ce am sa fac, dar exista o alta solutie. Am facut rost de numarul de telefon al domnului doctor Stangaciu. Iar dansul m-a primit sa stam de vorba in urmatoarea zi. Pentru mine, acea zi a insemnat enorm, pentru ca dansul mi-a dat ceea ce medicii neurologi nu mi-au dat: Speranta. Speranta ca am sa-mi cresc fetita si am sa o duc de mana la scoala. Din acel moment am urmat exact ce mi-a prescris domnul doctor. Imediat mi-am procurat produsele apicole recomandate, adica: pastura, polen, propolis, tinctura de propolis si laptisor de matca. La prima noastra intalnire, m-a intrebat daca am forta psihica, fizica si financiara, sa imi fac stupi. A trecut mai mult de un an, ma simt bine, nu am mai avut nici o problema de sanatate, nu am mai avut amorteli si nici pierderea puterii in picioare.
Dragii mei, am ajuns sa am 20 de stupi, sa invat totul singura, sa o iau de la zero, cu o noua viata, in care am inclus familiile de albine si tot ce inseamna apiterapia. Imi adun singura propolisul, polenul, pastura, iar la ultimul RMN a reiesit ca demielinizarile sunt inactive.
Nu stiu ce se intampla in corpul meu, nu stiu de ce a trebuit sa trec prin toate acestea, dar sunt sigura de un lucru: nimic nu este intamplator.
Va dau un sfat tuturor celor bolnavi: nu va lasati invinsi de boala, ridicati-va si luptati. Eu am colindat lumea sa gasesc un raspuns: am fost in Italia - Ferrara sa vorbesc cu dr. Zamboni, m-au consultat medici la AKH-Viena, am fost in Sofia pentru analiza Doppler, iar raspunsul l-am gasit chiar in gradina mea, in acele mici insecte, care atunci cand te inteapa le urasti, dar acea intepatura mie mi-a redat sanatatea.

DIANA PANA - Giurgiu, tel. 0723/15.20.93, e-mail: diana_pana@yahoo.com