Leacuri de la cititori

Cititor Formula AS
Exercitii pentru lombosciatica

Ca sa preveniti crizele de lombosciatica, cel mai usor lucru de facut este banala genuflexiune. Da rezultate in 85-90 la suta din cazurile de lombosciatica. Va asezati cu spatele lipit de o usa (sau de laterala unui dulap), calcaiele apropiate intre ele si departate de usa aproximativ 10 cm. Cu mainile intinse inainte si genunchii lipiti intre ei, executati genuflexiunea cu spatele lipit permanent de usa (frecati usa in sus si in jos, cu spatele). Executati 10 astfel de miscari, inainte de culcare (dar la cel putin o ora dupa ce ati servit masa de seara). Daca nu puteti executa aceasta miscare, atunci va culcati pe burta pe covor si executati 10 miscari ca la flotare, dar bazinul ramane lipit de podea. Arcuirea spatelui spre inapoi se face cat va permite acesta, respectand aceleasi indicatii ca la prima miscare.
MOLDOVEANU DORIN - Brasov

Rana pe colul uterin

Tratamentul consta in badijonaj vaginal cu glicerina boraxata, timp de o luna, pansament care se schimba la 48 de ore. Cum se procedeaza: glicerina boraxata se prepara in farmacie; se face din pansament steril un tampon (asemanator unui Tampax, dar putin mai mare) care se imbiba bine cu solutia de glicerina (se agita bine sticluta inainte) si se introduce in vagin, lasand putin in afara un capat al tifonului. Dupa 48 de ore se schimba pansamentul si se procedeaza la fel timp de o luna. In acest timp se poate face igiena locala fara probleme si se intrerupe tratamentul pe durata ciclului. Cand s-a implinit luna de tratament, se introduce in vagin continutul unei capsule de Ampicilina (praful). Este un tratament sigur, la indemana oricui are rabdare si interes pentru sanatatea lui. Asa am scapat si eu de cauterizare, si multe cunostinte ale mele care mi-au urmat sfatul. Va doresc multa sanatate si succes!
SAVA VASILICA - Husi

Herpes genital

Mergand pe principiul "nu exista boli, exista bolnavi", se poate intampla ca reteta pe care o recomand, si care mie mi-a facut bine, sa le faca persoanelor aflate in cauza, foarte bine.
In primul rand, incercati sa eliminati din alimentatie: ciocolata, berea, semintele de floarea-soarelui si toate alimentele cu un continut ridicat de arginina - care favorizeaza aparitia herpesului.
Mancati mere si beti cate trei ceaiuri pe zi din coaja de mar - 15 g la 300 ml apa (decoct).
Fumarita (Fumaria officinalis) - se foloseste tinctura din aceasta planta; 25 picaturi de trei ori pe zi, 10 zile, alternand cu 10 zile pauza, timp de 3 luni. Se poate aplica si extern, decoct din planta intreaga, 5 g la 300 ml apa.
Inainte de aparitia veziculelor, puneti comprese cu gheata 20-30 minute, cu intermitente, pe locul aparitiei simptomelor premergatoare eruptiei. Daca totusi a aparut eruptia - aplicati local comprese cu suc de varza, gulie, portocala sau rosie.
In aceasta perioada incercati sa va ajutati sistemul imunitar, eliminand influentele negative asupra lui.
CAMELIA VASILESCU - Bucuresti

Ceai fulger, pentru dureri de cap

In 250 ml apa fiarta se pune o lingurita cu varf de coada-soricelului si o lingurita urzica. Dupa cateva minute de infuzare, se strecoara ceaiul si se pune in el o lingurita de bitter suedez. Din acest ceai, se bea o cana dimineata si o cana seara. Pe mama mea a ajutat-o acest ceai in durerile cumplite de cap pe care le avea. Incercati si nu veti regreta.
CIGAN MARIA - Satu Mare

Leac pentru fibrom uterin

Multe cititoare ale revistei "Formula AS" intreaba daca se pot vindeca de fibrom uterin, fara a recurge la operatie. Intrucat si eu m-am confruntat cu aceasta problema, pe care am rezolvat-o fara a apela la cutit, ma grabesc sa le comunic experienta mea. Tratamentul este valabil pentru femeile care nu au intrat la menopauza.
Ingrediente: 500 ml alcool dublu rafinat de secara (80-90gr.), 500 ml ulei de masline, 600 g miere de flori de salcam, 500 g flori de sunatoare.
Intr-un borcan de 3 l, se pun la macerat 21 de zile, la temperatura camerei, cele de mai sus. Dupa 21 de zile, compozitia obtinuta se strecoara si se agita bine inainte de folosire. Tratamentul se administreaza astfel: prima saptamana - o lingura dupa micul dejun, dupa aceea, cate o lingura dupa fiecare masa.
Dupa consumarea unei retete, daca fibromul nu s-a resorbit complet, se repeta tratamentul.
Va urez multa sanatate.
ROTAREL RALUCA - loc. Berca, jud. Buzau

Tratament pentru reducerea colesterolului

Intrucat m-am confruntat multa vreme cu valori crescute ale colesterolului (imi vajaiau urechile, aveam puncte de grasime la ochi, chiar pe fata), reusind in cele din urma sa revin la normal, le comunic celor interesati urmatoarea reteta: 1. 500 g ceapa rosie tocata marunt sau data prin masina de tocat, se amesteca cu 1 litru vin alb. Se pune la macerat doua zile, la loc intunecat. 2. 250 g radacini de patrunjel si 2 legaturi de patrunjel verde, tocate marunt, amestecate tot cu 1 litru de vin, se pun la fiert, la foc mic, pana raman 500 ml de lichid. 3. Se amesteca aceste compozitii si se pun la macerat 7 zile. Se agita zilnic. Dupa 7 zile, se strecoara si se amesteca cu 150 g de miere poliflora. Se obtine un lichid foarte bun la gust si foarte aromat. Se pastreaza la rece. Se iau 3 linguri pe zi, inainte cu 1/2 ora de mesele principale. Reteta este ieftina si este foarte buna. Eu m-am tratat cu Lipanthyl 100, pe care am dat o gramada de bani, am baut ceai de anghinare, dar rezultatele nu au fost prea vizibile. Reteta se poate face de doua ori pe an. Consumati intreaga cantitate, circa 1 litru de lichid. Mancati cat de mult usturoi si ceapa. Daca aveti posibilitatea, mancati dimineata un grapefruit, sau beti-i doar sucul.
Va doresc multa sanatate!

Reteta pentru intarirea rezistentei organismului, pentru cei ce fac usor viroze si bronsite

Este o reteta data de o doamna din Arad, testata pe copiii si nepotii mei, pe copiii vecinilor si ai colegilor si colegelor de serviciu. * Se iau 8 oua proaspete, se spala bine, se pun intregi intr-un borcan de 2-3 kg. * Se adauga 500 g zahar. * Pentru copii, se pune 1/4 l vodca sau tuica curata, pentru oameni maturi - 1/2 l vodca sau tuica. * Se adauga 5 lamai, taiate marunt sau date prin masina de tocat. Se astupa borcanul si se lasa la macerat 8 zile. Dupa 8 zile, se piseaza bine cu o lingura de lemn, pana ramane ca o smantana mai subtire. Se mai lasa inca 2 zile la macerat, dupa care se strecoara si se da la rece. Se iau de trei ori pe zi, o lingurita copiii si o lingura adultii.
RAICU CHIRIACHITA - Bucuresti

RETETA DE SEZON
Sirop din muguri de pin


Siropul de muguri de pin (Turianes Pini) se recomanda in mai multe afectiuni, avand efect balsamic, in special in boli ale aparatului respirator. Formula de preparare este urmatoarea: se zdrobesc 100 g muguri intr-o piulita de lemn, iar deasupra se toarna 100 ml alcool de 60gr.. De preferat este alcoolul din cereale, care este mai pur. Se lasa la macerat intr-un vas acoperit, timp de 12 ore, agitand din cand in cand. Se toarna apoi 0,5 l apa clocotita, iar dupa 6 ore, se strecoara printr-o panza deasa, sau tifon pus in trei straturi. Se adauga 640 g zahar, se dizolva la cald pe baia de apa, se filtreaza din nou, se completeaza cu apa pana la un litru si se pastreaza in sticle de capacitate mica. Se administreaza pentru adulti, de trei ori pe zi, cate o lingura, dupa mese. Va doresc multa sanatate!
PERIANU ARTEMIE - Brasov