IULIE DANSEAZA ROCK

Dana Ene
* Luna iulie se apropie cu pasi repezi, iar bucurestenii care nu se pregatesc inca sa plece in concediu vor putea ademeni vacanta mai repede, cu doua mari festivaluri muzicale: Rock The City si B'ESTFEST *

Rock The City

Aflat la cea de-a treia editie, Festivalul Rock The City se muta in Piata Constitutiei unde isi vor da intreaga masura (in zilele de 1, 2 si 3 iulie) cateva dintre trupele care au scris istoria muzicii de gen: Whitesnake, Judas Priest, Prodigy, Mike and The Mechanics, Therapy?, Papa Roach si Hatebreed.
Whitesnake este una dintre cele mai mari trupe rock ale lumii si va concerta pentru a treia oara in Romania, spectacolul facand parte din turneul de promovare al noului album al englezilor, "Forevermore", ce a fost lansat in Europa pe data de 25 martie a.c.
Cealalta trupa britanica, Judas Priest, care nu se afla nici ea in premiera la noi, va va incanta cu un spectacol din ultimul lor turneu mondial, "Epitaph World Tour". "Acesta este ultimul turneu mondial Judas Priest. Nu este finalul trupei, nu ne retragem inca si nu ne despartim. Planuim chiar un nou album, si probabil vom mai avea aparitii pe scena, cu ocazii speciale, insa nu vor mai exista turnee mondiale pentru noi", scriau membrii trupei pe site-ul oficial. Deci, o ocazie unica, poate, de-ai vedea in direct, pentru ultima oara, pe "Zeii metalului".
Tot din Marea Britanie vin si membrii trupei The Prodigy. Nici ei nu sunt straini de scena muzicala romaneasca (se afla la cel de-al patrulea concert in tara noastra), iar fanii trupei vor putea asculta piese ca "Omen", "Voodoo People", "Firestarter" si "Smack My Bitch Up".
Mike and The Mechanics se afla si ei in topul listei de formatii invitate. Trupa a luat fiinta in 1984, tot peste Canalul Manecii, si este un proiect al lui Mike Rutherford, membru fondator al grupului Genesis. 27 de ani mai tarziu, dupa milioane de albume vandute si nenumarati fani in toata lumea, Mike and The Mechanics ajung si la Bucuresti.
De la acest eveniment nu vor lipsi insa nici formatii romanesti. Conform managerului D&D Entertainment, Lenti Chiriac, "au fost cautate trupe romanesti care suna bine, dar care nu sunt asa de intens promovate". Acestea sunt: Trooper, Monarchy, METROCK si Voodoo, iar recitalurile lor vor dura intre 45 si 60 de minute.
Pretul unui bilet pe zi la acest festival este de 133 lei (Normal Circle) si 197 lei (Gold Circle), iar un abonament la Normal Circle, pentru toate cele trei zile de festival, costa 180 lei. Biletele pot fi procurate exclusiv prin retelele Eventim si online pe http: //eventim.ro


B'ESTFEST 2011

In paralel cu Rock The City, in vara aceasta se desfasoara tot la Bucuresti un alt festival de anvergura: B'ESTFEST, aflat la cea de-a patra editie. Concertele se vor produce intr-un loc verde din nordul orasului. Transformat intr-o tabara de vara, B'ESTFEST-ul se instaleaza pe izlazul comunei Tunari, la malul lacului Pasarea. Pe cele aproximativ 10 hectare alocate festivalului vor fi organizate concerte, expozitii si ateliere de creatie, spatii de relaxare si joaca, targuri vintage si o zona de camping. Pentru oaspetii care vin din afara Bucurestiului si vor sa cunoasca mai bine capitala si imprejurimile ei, organizatorii au pregatit cateva circuite turistice, cum ar fi circuitul Snagovului si turul centrului istoric.
Aflat pana acum la mare concurenta cu Rock The City, B'ESTFEST-ul isi schimba putin directia si, conform afirmatiilor organizatorilor de la Emagic, se va adresa unei categorii de public mult mai tinere. Cap de afis anul acesta vor fi astfel: Mika, britanicii de la Skunk Anansie si australienii de la Pendulum. Mai sunt invitati Hadouken, Asian Dub Foundation, Flogging Molly, House of Pain, Lamb, dar si trupe romanesti ca: Omul cu Sobolani (OCS), Coma, Suie Paparude, Travka, Magnolia, Sarmalele Reci, ROA, Cuantune, precum si o multime de DJ-i: Gojira, DJ Leizaboy, Florin Marica (DJ MARIKA) etc.
Mika, 27 de ani (pe numele sau real Michael Holbrook Penniman Jr.), principalul invitat al acestei editii, a lansat primul sau single - "Relax Take It Easy" - in anul 2006, urmat la inceputul anului 2007 de "Grace Kelly", piesa ce a ajuns pe primul loc in topurile din Marea Britanie. Albumul lui de debut "Life in Cartoon Motion" a fost lansat in februarie 2007 si s-a vandut in peste 5,6 milioane de exemplare in toata lumea, iar Mika a primit premiul BRIT, pentru "Cel mai bun debut", precum si o nominalizare la premiile Grammy. Al doilea album al artistului, "The Boy Who Knew Too Much" (2009), s-a bucurat si el de mare succes. Anul acesta, artistul britanic va ajunge pentru prima data la Bucuresti, in cadrul B'ESTFEST. El a concertat in premiera in Romania anul trecut, pe 24 iulie, pe plaja H2O din Mamaia, locul devenit traditional pentru desfasurarea evenimentelor de vara "Orange PrePay Party".
Skunk Anansie este un nume reprezentativ al curentului britrock si trupa cu una dintre cele mai distinctive prezente feminine. Skunk Anansie s-a format in 1994, dar s-a destramat la inceputul anilor 2000. In 2009 - Skin, Cass, Ace si Mark au revenit la formula de grup, pregatindu-se pentru un turneu cu marile lor succese si au lansat un nou material discografic, "Smashes and Trashes". Succesul a fost atat de mare, incat a urmat cel de-al patrulea album de studio - "Wonderlustre". In 2004, Skunk Anansie a fost declarata drept una dintre cele mai importante trupe din Marea Britanie, fiind inclusa in "Guinness Book of British Hit Singles & Albums", cu peste 141 de saptamani petrecute in clasamentele de specialitate.
Pendulum va fi reprezentanta Australiei pe scena de la B'ESTFEST. Este una dintre trupele preferate ale festivalurilor internationale, datorita show-urilor uluitoare ce mizeaza pe un amestec complex de instrumente, efecte electronice si proiectii vizuale impresionante.
La B'ESTFEST, copiii cu varste sub 12 ani, insotiti de un adult, vor avea acces gratuit, iar elevii si studentii care vor sa vina cu gasca vor putea beneficia de o reducere de 50% din pretul biletului, daca se strang in grupuri de cate 10 persoane (62,50 lei pentru un bilet de o zi/ persoana sau 132.50 lei pentru abonamentul de festival/ persoana, la care se va adauga un voucher, in valoare de 15 lei, pentru zona de camping, la cerere). Cei care doresc sa mearga in grup la festival trebuie sa trimita un e-mail pe adresa bestfest@myticket.ro, in care sa includa cele zece nume, Codul Numeric Personal si o copie a legitimatiei de student/elev a fiecarei persoane. Mai multe informatii referitoare la promotie vor fi disponibile pe site-ul MyTicket, www.myticket.ro sau la numarul de telefon 0720/24.53.83, oferta fiind valabila pana la data de 25 iunie.
Alte informatii legate de participantii la eveniment, program si bilete gasiti pe www.bestfest.ro/editia2011