* De la lume adunate si-napoi la lume date *

Cititor Formula AS
Lovituri la cap

Se trateaza cu succes prin comprese cu bitter suedez, puse in regiunea occipitala si pe locul unde s-a primit lovitura. Copilului meu, care s-a confruntat cu asa ceva, i-am facut comprese cu tinctura de tataneasa care se poate face acasa. Acum, in luna iunie, tataneasa se gaseste din abundenta pe terenuri mai umede, mai mlastinoase, pe margine de santuri. De la tataneasa se foloseste radacina proaspata. Se scoate cu ajutorul unei sape sau harlet, cu multa grija, se spala, se da pe razatoarea mare si se introduce intr-o sticla cu gura mai larga (sticla de lapte). Cantitatea de tataneasa pusa in sticla sa o umple mai bine de jumatate. Deasupra se toarna, pana la gura sticlei, alcool dublu rafinat, si se agita cate putin. Dupa doua zile, cand tinctura are o culoare rosiatica, se poate folosi. Compresa se face in felul urmator: se toarna din sticla in palma tinctura si se umezeste capul bine, pe o portiune mai mare. Indicatia este sa se ude capul pe toata regiunea occipitala si pe locul dureros, unde a primit lovitura. Dupa ce s-a umezit capul, se pun doua carpe curate, se trage o basca deasupra, cu scopul de a tine carpele lipite de cap. Peste basca se pune o naframa sau caciula calduroasa, care se tine pe cap cam 2-4 ore. Este indicat sa se bea ceai de urzici. La inceput, compresa se face zilnic. Dupa ce bolnavul se simte mai bine, compresele se pot rari. Pe langa acest tratament foarte bun, trebuie sa aveti mare incredere in Dumnezeu. Sa cititi zilnic Acatistul lui Iisus. Pentru ca rugaciunea sa aiba o eficienta mai mare, este indicat sa nu cititi tot acatistul odata, ci sa il impartiti in trei, dimineata se citeste 1/3 din acatist, la amiaza alta treime si seara se citeste ce a ramas. Inainte de a citi Acatistul lui Iisus, se zice Tatal Nostru, Crezul, Imparate ceresc, Sfanta Nascatoare de Dumnezeu.
GROZA VASILE - Aiud, jud. Alba

Hemoroizi

Recomandari:
* A se procura de la farmacie o sticluta de ulei de ricin (unguent testat de mine) cu eficienta de 100%, in tratarea si eradicarea ulceratiilor si escrescentelor anale, precum si a fistulelor hemoroidale (cancerigene), afectiuni de care am suferit ani de zile. * Dupa fiecare dejectie, spalarea obligatorie a anusului. * Se umezeste degetul mijlociu in uleiul de ricin - pus intr-un paharel. * Se maseaza mai intai eventualele excrescente anale. * Se maseaza apoi - pana la durere, peretii ulcerati anali, precum si eventualele fistule. * Procedeul prin frictionare se repeta zilnic si ori de cate ori conditiile permit acest lucru, in special inainte de culcare. * Durata frictionarii: 3-4 minute, iar o procedura completa dureaza, dupa caz, 5-6 saptamani, respectiv pana la eradicare. Dupa vindecare, ca preventie, se va continua frictionarea sumara (ungere) dupa dejectie. * Pentru protectia lenjeriei se introduce intre fese un servetel sau carpa. * Garantarea reusitei: perseverenta.

Constipatie

Se stie ca cei ce se confrunta cu constipatia au ajuns in aceasta stare, in special prin faptul ca neresimtind senzatia de defecare, amana cu zilele acest act fiziologic, apeland in extremis la clisme, care prin repetare duc la "lenea intestinala".
Recomandari:
* A sta asezat in primele ore ale diminetii pe scaunul WC-ului, indiferent daca se simte sau nu senzatia de defecare.
* A se frictiona rotund, cu ambele palme, genunchiul stang, dezgolit. Durata: pana la senzatia de scaun iminent. Iar daca dupa primele masuri nu se reuseste, se va relua procedeul in aceeasi zi, sau cel tarziu in ziua urmatoare.
* Prin utilizarea cu perseverenta (zilnic) a acestor procedee naturiste, defecarea va deveni un reflex conditionat.
COCOS GRIGORE - Braila

Tratament impotriva paraliziei

Timp de 7 ani, am fost paralizat pe partea dreapta si am fost imobilizat la pat. Intrand in posesia unei retete naturiste, am inceput un tratament cu impachetari cu fan de munte, care face miracole. Se fac 10 sedinte, a cate 30 de minute. Procedeul: se aduce fan de la munte (daca folositi scuturatura este mai eficace). Se confectioneaza un sac din molton (o panza moale) pana la subtiori. Se pun 5-6 kg de fan la fiert si dupa ce a dat in clocot, se inmoaie sacul in infuzia cea fierbinte. Se stoarce putin si se introduce bolnavul in acel sac, cat poate suporta de cald. Se impacheteaza bine, sa nu primeasca nici un fel de curent, timp de 30 de minute. Atentie! La inceperea tratamentului, pacientul trebuie sa aiba analizele bune: tensiunea, inima, probele hepatice. In caz ca ele nu corespund, nu este recomandat procedeul. Paralel cu tratamentul, se impune si gimnastica de voie si sa se evite orice fel de curent. In urma tratamentului cu fan, astazi am 85 de ani si ma simt foarte bine. Zilnic parcurg cate 6 km pe jos, in fiecare dimineata.
NEAMTU VASILE - str. Imparatul Traian nr. 6, Braila

Scleroza cerebrala si paralizii

* Se bea o cana pe zi de ceai de saschiu (Vinca minor). Se face infuzie 20 de minute dintr-o lingurita de planta la o cana.
* 100 de grame de saschiu zdrobit se macereaza 8 zile intr-un litru de vin alb sec. Se filtreaza. Se iau 4 lingurite pe zi, inainte de mese, cu 15 minute.
* Se frictioneaza tot corpul bolnavului cu alcool camforat, o zi da, o zi nu.
Fitoterapeut ing. BOGDAN VICTOR - Bucuresti

Tratament complex pentru herpesul genital

Ca prima masura, se vor elimina alimentele care favorizeaza recidiva herpesului, in special carnea grasa, alcoolul, tutunul, alimentele bogate in grasimi saturate, prajelile, alimentele cu conservanti si diversi aditivi sintetici (E-uri), care slabesc imunitatea. Se va adopta o dieta lacto-vegetariana, cu cat mai multe legume si fructe, preponderent crude, fiind indicate patrunjelul, mararul, varza si salata verde, usturoiul, preparate in salate cu adaos de ulei de masline si otet de mere, mere, suc de lamaie si grepfruit in amestec cu miere si macerat cateva ore. Se pot manca: fasole alba, cartofi fierti, porumb, drojdie de bere, branzeturi, de preferinta netratate termic, 20-30 g tarate de grau, mult ficat. Se renunta la arahide, ciocolata, mazare, nuci, bere, care contin arginina, care provoaca inmultirea virusului. La condimentare se vor folosi chimenul, coriandrul, anasonul, feniculul, menta, evitandu-se ardeiul iute, piperul, excesul de sare care favorizeaza aparitia herpesului. Otetul de mere cu miere consumat zilnic in salate sau separat o lingurita la jumatate de pahar cu apa ajuta la vindecare.
* Tratament cu produse de Aloe Vera: gel de Aloe Vera, sub forma de capsule. Se administreaza dupa indicatiile din prospect unguent cu gel de Aloe Vera pentru aplicatii externe, si sapun cu gel de Aloe Vera pentru igiena locala. Pentru tratament extern se poate folosi si continutul gelatinos al frunzei de Aloe Vera, care se aplica pe veziculele herpetice, din ora in ora, sau dimineata si seara, componentele din gelul plantei distrugand virusul in mai putin de 72 de ore. Pe locurile afectate se poate pune si suc proaspat de lamaie diluat cu apa.
* Tratamente cu produse apicole - au puternice efecte antivirale, antimicrobiene, antifungice si antiparazitare. Tinctura de propolis - se ia o jumatate de lingurita diluata in putina miere si apa, de trei ori pe zi, inainte de mese. Extern, tinctura de propolis se aplica local, de 4-6 ori, iar intre aplicatii, se fac ungeri cu alifie de propolis, de doua ori, si cu laptisor de matca liofilizat, amestecat cu miere dupa fiecare aplicatie cu tinctura de propolis. Laptisorul se ia si intern, sublingual. Apilarnil se ia 0,5-1 g pe zi, iar polen 7-10 g, de trei ori pe zi, cu iaurt si miere, dupa mese.
* Tratament cu unguent cu usturoi - se aplica de mai multe ori pe zi, intr-un strat subtire, pe locul afectat. Unguentul se obtine din usturoi pisat si osanza de porc nesarata, care se fierbe 3 ore pe baie de apa. Osanza se pune in cantitate dubla fata de usturoi. Dupa fierbere, amestecul se strecoara si se pune in cutiute. Se poate prepara un unguent dintr-o lingurita de tinctura de propolis, o jumatate de lingurita de tinctura de usturoi si 4-5 lingurite de miere ecologica. Amestecul se aplica pe locul afectat mai multe zile, pana la vindecare. Acest tratament aplicat 7 zile cu 7 zile pauza este foarte eficient si in tratamentul candidozei vaginale. In paralel cu unul din tratamentele enumerate mai sus pentru a usura vindecarea si cresterea imunitatii, se pot folosi pe cale interna ceaiuri din plante sau tincturi.
* Scoarta de mesteacan - decoct din 2 lingurite la 250 ml apa, se fierbe 20 minute la foc mic, se lasa sa stea 3 ore vasul acoperit, apoi se strecoara. Se consuma 2 cani de ceai baute cu inghitituri mici, pe parcursul intregii zile, timp de 7 zile, avand efecte foarte puternice de imbunatatire a imunitatii si antivirale in special impotriva virusului herpetic.
* Rostopasca - infuzie cu o lingurita de planta maruntita, proaspata sau uscata, la 250 ml apa clocotita. Se ia o lingura la 3 ore pe parcursul unei zile, iar local, pentru calmarea durerii, se fac tamponari de mai multe ori pe zi.
* Muguri de plop negru - infuzie cu o lingurita de muguri maruntiti la 250 ml apa clocotita, se acopera vasul, iar dupa 15 minute se strecoara. Se pot bea 2-3 cani pe zi, iar pe zona cu herpes se fac tamponari de mai multe ori pe zi.
* Tinctura de fructe de soc - se ia cate o lingurita de 3-4 ori pe zi, diluata intr-o jumatate de pahar cu apa timp de minimum 30 zile. Are efecte diuretice, depurative, stimuleaza tranzitul intestinal, eliminarea toxinelor din organism si inhiba dezvoltarea virusului herpetic.
Masuri de prevenire a infectiei si reinfectarii cu herpes. Se va evita contactul cu persoane bolnave si obiectele folosite de acestea, spalarea mainilor daca s-au atins leziunile herpetice, prevenirea reinfectarii prin lenjeria de corp, evitarea factorilor declansatori, apelarea la remedii imediat ce se constata ca un nou herpes da semne de aparitie.
Va doresc deplina vindecare si sanatate!
HINESCU IOAN - str. M. Damaschin nr. 16, bl. 3, ap. 32, Suceava, jud. Suceava, cod 720161