Raspuns pentru ANDREI - Toplita, F. AS nr. 964 - "Sufar de negi genitali. Dupa tratament dispar, dar reapar in alt loc"

Redactia
MIRCEA PEIA - specialist medicina complementara si reflexoterapie - Timisoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24

Prin ele insele, verucile genitale sunt suparatoare datorita caracterului lor recurent (tind sa reapara), fenomen datorat incompletei eliminari a virusului care sta la baza infectiei (HPV-papiloma-virusul uman). Cu alte cuvinte, este nevoie de un tratament medical capabil sa anihileze in totalitate infectia virala, care determina aparitia condyloamelor si, mai ales, evitarea relatiilor sexuale cu persoana (persoanele) care prezinta o astfel de infectie. Asa cum probabil stiti, exista medicamente care se pot aplica direct pe zona (zonele) afectate, tratamentul topic putand cuprinde Imiquimod, Podoxifilina, Acid tricloroacetic sau crema 5% de 5 - fluorouracil. Este bine sa nu folositi fara prescriptie medicamente despre care se spune ca indeparteaza verucile, deoarece ele nu sunt facute sa fie folosite in zona genitala. Alte tratamente pentru verucile genitale presupun indepartarea lor cu ajutorul laserului, criochirurgia (inghetarea cu azot lichid) sau electrocauterizarea. Uneori, indepartarea verucilor mari face necesara interventia chirurgicala, mai ales daca acestea sunt refractare la tratament.
Trebuie stiut ca principiul tuturor tratamentelor pentru veruci este de a distruge tesutul negului, fara a afecta pielea dimprejur. Inainte de aplicarea unui tratament topic, este necesara pilirea suprafetei negului, in asa fel incat pielea sa nu ramana deschisa sau fisurata. Pilirea suprafetei negului se poate realiza cu ajutorul pilei de unghii sau cu piatra ponce.
Tratamentul naturist al verucilor genitale presupune utilizarea urmatoarelor remedii:
* Tuia - puternic antifungic si antiviral, se utilizeaza sub forma de tinctura aplicata pe neg (cateva picaturi), dimineata si seara. Pentru ca efectul sa fie mai rapid, luati, de asemenea, 5 picaturi de tinctura, cu putina apa, de doua ori pe zi.
* Ulei de Arbore de ceai si lamaie - aplicati cu o scobitoare esenta de ulei nediluata, direct pe neg. Acoperiti cu un bandaj adeziv uscat si repetati de cel putin doua ori pe zi. Pentru un efect maxim, alternati uleiurile de Arbore de ceai si lamaie, dupa 2-3 saptamani.
* Marul-lupului - este un remediu remarcabil, in combaterea infectiilor virale (papiloma, herpes, virus hepatic A, B si C), prin actiunea puternic antiinfectioasa, imunostimulanta si stimulanta a fagocitozei. Extractul apos (infuzie) de marul-lupului se aplica de 5-6 ori pe zi, pe zonele afectate, cu ajutorul unui tifon steril.
Alte remedii utile in tratarea verucilor genitale (si nu numai) au la baza extracte de Aloe Vera, Napraznic (puternic antiviral), Rostopasca (tinctura) sau seva de rostopasta proaspat culeasa.
In incheiere, tin sa mentionez ca atat tratamentul alopat, cat si cel naturist (preferabil asociate), trebuie sa se efectueze pe un fond de imunocompetenta ridicata. Numai asa ne putem astepta la o vindecare definitiva, fara risc de recurenta.
In mod sigur, nu Echinacea (remediul care v-a fost prescris) reprezinta imunostimulantul ideal, in cazul verucilor genitale, ci Astragalus (administrare dupa prospect), eventual asociat cu unele ciuperci (Shitake, Corialus, Cordiceps, Agaricus etc.), cu proprietati antivirale demonstrate clinic, atat in cazul infectiilor de diferite etiologii, cat si in cazul infectiilor cu papiloma-virus uman. Sa auzim numai de bine!

R. ANGHEL - asistent farmacist, tel. 0727/32.08.71
"Nepotica mea sufera de anorexie nervoasa"
(Raspuns pentru SPRANCIANU CONSTANTIN - Onesti, F. AS nr. 857)


Anorexia nervoasa este o tulburare de comportament alimentar, o afectiune complexa, care are implicatii de ordin fizic si afectiv. Unii cercetatori indica faptul ca tulburarile de comportament alimentar isi au radacinile in procesele si fenomenele chimice care au loc la nivelul creierului. Ei sustin ca este vorba despre acea parte a creierului in care se afla centrul starilor de dispozitie si cel al apetitului si ca toate acestea explica motivul pentru care antidepresivele sunt uneori eficiente in alinarea simptomelor anorexiei. Unii recomanda psihoterapia, iar altii combinarea ambelor metode. Anorexia poate duce la probleme grave de sanatate, cum ar fi osteoporoza, afectiuni ale rinichilor etc. Faptul de a-ti priva corpul de atat de multe substante nutritive poate fi chiar si fatal, prin malnutritie.
Nepoata dvs. trebuie ajutata sa aiba un respect de sine crescut si un punct de vedere echilibrat cu privire la imaginea propriului corp. Trebuie sa stie ca frumusetea vine din interior. Una din cele mai bune metode pentru a o ajuta sa se insanatoseasca este aceea de a mentine liniile de comunicare deschise cu ea. Ascultati-o mai mult decat vorbiti si nu o intrerupeti atunci cand ea doreste sa va vorbeasca deschis despre anumite situatii care ii creaza stres si despre dezamagirile pe care le are. Uneori veti fi dezamagit de comportamentul ei incapatanat, dar eu va recomand sa aveti rabdare si sa nu incetati sa-i aratati iubire. Este bine, chiar, sa-i scrieti scrisori, in care sa va exprimati dorinta de a o sustine. Daca ea nu se poate destainui in mod direct, va va raspunde, problema va iesi la suprafata, si asa ar putea scapa din acel labirint imaginar. Am luat in calcul si varsta pubertatii, amenoreea de care ati vorbit si doresc sa va recomand un tratament naturist bland, dar care cu siguranta o va ajuta:
* produsul Tonic feminin - reglator al activitatii hormonale.
* Propolis, care prin componentele sale interfera metabolismul neuronal.
* B Natural (Polen+drojdie de bere) - eficient in tulburarile neuroendocrine, in anemii, imunomodulator si antistres.
* Catinovit - vitaminizant.
* Emocalm, armonizator al starilor psihoemotionale, psihostabilizant si anxiolitic.
In masura in care se poate, incercati sa introduceti in alimentatie miere de albine, caise, alge, migdale si arahide neprajite, avocado, telina, curmale, spanac, fasole, orez, soia, nuci, banane, sfecla rosie, grau incoltit, alimente care contin complexul de vitamine B si magneziu.
Ca bun remineralizant se utilizeaza in cure de lunga durata ceaiul de coada-calului (decoct), 4-5 cani pe zi.
Va doresc multa sanatate.

Dr. NICOLETA RUS - specialist reflexoterapie - Carei, jud. Satu-Mare, tel. 0728/18.09.85

"Nu pot scapa de infectia urinara cu Escherichia coli"
(Raspuns pentru CRINA, F. AS nr. 947)


Multe microorganisme diferite pot infecta tractul urinar, dar, de departe, cei mai frecventi agenti sunt bacilii gram-negativi. Escherichia coli determina aproximativ 80% din infectiile urinare acute, anomalii urologice sau calculi. Pentru mentinerea sanatatii sistemului imunitar, exista un supliment alimentar "URX", din compozitia caruia fac parte merisorul, o planta foarte puternica in tratamentul infectiilor urinare. Merisorul contine proautocianidine care inhiba aderarea bacteriei la epiteliul tractului urinar si, astfel, impiedica multiplicarea necesara declansarii infectiei. Un alt produs miraculos este extractul din seminte de grapefruit, care este considerat un antibiotic 100% natural, o substanta antimicotica, antivirala, antiparazitara extrem de eficienta. Preparatul se obtine din samburii fructului si din unele parti carnoase. Substantele active din extract distrug membrana citoplasmatica a microbilor patogeni si, prin aceasta, pur si simplu, ii infometeaza, fara a dauna organismului uman. Dupa procesul metabolic, acest extract se transforma intr-o substanta alcalina, care distruge virusii, bacteriile, fungii, pe cale naturala. De asemenea, recomand reflexoterapie. Va doresc multa sanatate!

PAUL NITU - Aleea Pod Giurgiului nr. 1, bl. 14, ap. 57, sector 5, Bucuresti, tel. 0728/90.33.12, e-mail: paulnitu1573@yahoo.com

"Caut persoane care au avut ruptura de menisc si ma pot sfatui"
(Raspuns pentru C.I.C. - Dragasani, F. AS nr. 970)


Parerea mea este ca in cazul dvs. operatia va fi inevitabila si bine ar fi ca ea sa fie facuta cat mai curand. Cu cat timpul trece, cu atat va fi afectat ligamentul incrucisat, iar aceasta va reprezenta o problema mai delicata, din punct de vedere al refacerii (in jur de 4 luni) si al costurilor (peste 4000 ron). Pe cand operatia, cea de menisc simplu dureaza cam 20 minute, o zi de spitalizare, 2-3 saptamani de recuperare si costuri mult mai mici. In cazul cand va decideti, inainte si la doua saptamani dupa interventia chirurgicala, va sugerez sa va administrati cate 6 capsule pe zi (2 dimineata, 2 la pranz si 2 seara) din suplimentul alimentar Joint Protex. Protejeaza cartilajele si tesuturile conjunctive, reduce durerile la nivelul articulatiilor si inflamatia muschilor, astfel incat sa optimizeze functiile articulatiilor si circulatia sanguina, imbunatatind mobilitatea si flexibilitatea acestora.
In incheiere, va urez multa sanatate si numai bine, iar pentru alte informatii si recomandari, va stau la dispozitie, la numarul de telefon 0728/90.33.12 sau e-mail: paulnitu1573@yahoo.com.