Tratamente cu argila - BOLI NEUROLOGICE

Rodica Demian
- Metoda Lacoste -

Congestie cerebrala

Alimentatie naturala, odihna, aer curat. Bolnavul va sta cu capul ridicat si i se vor aplica pe ceafa cataplasme groase cu argila rece. Le va tine circa doua ore, dupa care vor fi schimbate de cate ori va fi nevoie.
Pentru calmarea suferintei, pe timpul noptii i se vor infasura picioarele (talpile si partea inferioara a gambelor) cu cataplasme groase reci. Iar corpul va fi invelit cu comprese groase de argila rece.
Cand va fi in stare, bolnavul va trebui sa calce zilnic, vreme de 10 minute, in namol de argila.
Tratamentele derivative au drept scop deturnarea sangelui din cap. Pentru aceasta, se vor inmuia mainile si antebratele in namol de argila rece, sau vor fi invelite cu cataplasme groase si reci.

Meningita

Se aplica pe cap cataplasme groase si reci, care se schimba mereu. Bolnavul nu trebuie sa aiba nici retentie de urina, nici constipatie. Se vor pune cataplasme reci si groase pe partea inferioara a spatelui, iar pe abdomen, cataplasme calde. Labele si gambele inferioare vor fi infasurate in cataplasme reci si groase.

Abcesul creierului

Pe zona abcesului se vor face aplicatii de cataplasme reci, care vor fi schimbate de cate ori va fi necesar. In cazuri foarte grave, este recomandabil sa se inceapa cu aplicarea de cataplasme mai subtiri, iar apoi, treptat-treptat, sa se treaca la cataplasme din ce in ce mai groase. In felul acesta se vor evita accidentele regretabile, datorate unei actiuni prea rapide a argilei.

Hemoragie cerebrala

Se pun pe cap cataplasme reci si se schimba pe masura ce se incalzesc.
Cea mai buna metoda este deturnarea sangelui intr-o alta zona a corpului. Pentru aceasta se vor face impachetari reci - tot cu ajutorul cataplasmelor - la nivelul labelor si al gambelor. Si, de asemenea, impachetari ale trunchiului. De indata ce sub cataplasme apare senzatia de caldura, acestea vor fi inlocuite...
Regimul bolnavilor care au suferit o hemoragie cerebrala trebuie sa fie sanatos si in exclusivitate vegetarian. Sunt absolut interzise alcoolul, cafeaua, excitantele in general. Din doua in doua zile, bolnavul va face o baie calda, care sa contina 2 kg de argila.
In momentul unui atac, corpul trebuie eliberat de orice stransoare - cravata, curea etc. Capul bolnavului va fi ridicat mai sus, iar pozitia corpului va trebui schimbata tot mereu, pentru evitarea complicatiilor pulmonare.

Inflamarea maduvei spinarii

Se va face, zilnic, o baie calda cu un adaos de 2 kg de argila.
Corpul va fi impachetat cu comprese caldute, iar sub comprese, pe toata lungimea sirei spinarii, se vor aplica cataplasme calde. Impachetarea si aplicarea de cataplasme se vor face de doua ori pe zi.
Noaptea, trunchiul va fi invelit cu comprese calde, iar picioarele cu cataplasme groase si reci.
Alimentatia va fi vegetariana si substantiala. Se vor exclude excitantele, precum cafeaua si alcoolul.
Pe membrele atinse de paralizie se va pune zilnic o cataplasma groasa si calduta.

Tumora pe creier

Se vor aplica - pe cap - cataplasme reci. La inceputul tratamentului, cataplasma va avea o grosime de 1/2 cm, iar pe parcurs, va fi din ce in ce mai groasa, pana la 2 cm. Labele picioarelor si gambele vor fi infasurate cu cataplasme groase si reci.
Trebuie avut grija ca bolnavul sa nu fie constipat!

Paralizie infantila

Pe piciorul bolnav se vor aplica cataplasme destul de subtiri si caldute.
In caz de congestie la cap, se vor aplica, pe ceafa, cataplasme reci.
Cand copilul incepe sa se refaca, trebuie pus sa paseasca in namol argilos.
Impotriva febrei, se vor face impachetari ale trunchiului cu comprese groase si argiloase.
Pe un membru paralizat se vor face aplicatii cu cataplasme caldute si groase, care vor fi schimbate frecvent: cel putin 4-5 aplicatii in 24 de ore.
Alimentatia va fi usoara si vegetariana si va trebui sa contina multe fructe si legume crude.

Nevralgie

Mai intai trebuie tratata afectiunea fundamentala, care poate fi o boala de stomac, o boala infectioasa, o anemie etc.
Regimul va fi hranitor, dar vegetarian. Toate excitantele sunt interzise. Dupa o boala infectioasa, bolnavul va trebui sa-si refaca fortele, inainte de a spera intr-o vindecare.
Tratamentul local va consta in aplicarea de cataplasme aproape calde pe zona dureroasa. Concomitent, se vor pune - de doua ori pe zi - cataplasme calde si groase, pe toata lungimea coloanei vertebrale.
Este indicata, de asemenea, schimbarea de aer, iar bolnavul va trebui sa aiba o activitate linistita, sa evite orice exces, sa se culce devreme si sa doarma bine. Pe durata somnului, fereastra camerei va trebui sa fie deschisa, indiferent de sezon si de vremea de afara.
Bolnavii predispusi la nevralgii vor trebui sa mearga o ora pe jos, in fiecare zi. Nu plimbare si nici alergatura prin magazine, ci un mers bine ritmat in aer curat, daca se poate. Daca nu, pe artere mai putin circulate.

Sciatica

Sciatica este o forma de nevralgie, ce va trebui tratata ca atare.
Se vor aplica - pe nervul dureros - cataplasme calde si groase, si pe masura ce durerea se va calma, temperatura cataplasmei va fi diminuata.
Persoanele predispuse la sciatica vor trebui sa se "caleasca" mergand zilnic cu picioarele goale prin noroi argilos, si daca se afla la tara, pot inlocui acest mers prin noroi, cu unul prin iarba uda sau pe pamant reavan, udat. Durata: cel mult 10 minute.
Se recomanda, de asemenea, baile complete cu un adaos de 1 kg de argila.

Paralizie faciala

Se vor aplica - pe partea paralizata - cataplasme calde si groase. In plus, se vor masa usor cu noroi de argila muschii gatului. Si se va face zilnic o baie completa cu un adaos de 2 kg de argila.

Crampe

Se vor aplica, pe zona dureroasa, cataplasme groase si calde, care vor fi schimbate pana cand cedeaza durerea.
Noaptea, corpul va fi invelit cu comprese groase, calde. Bolnavii predispusi la crampe ar fi bine sa faca in fiecare zi o baie completa, in care se adauga 1 kg de argila.

Torticolis

Se vor face aplicatii de cataplasme groase si calde pe zona dureroasa. In plus, se vor pune pe toata lungimea coloanei vertebrale cataplasme groase si calde, care vor fi tinute cat mai mult cu putinta.

Nevrite

Bolnavul va trebui sa se odihneasca. Pe zona inflamata se vor pune cataplasme caldute si groase, dupa care, treptat-treptat, se va reduce temperatura argilei, pana cand cataplasmele vor fi, practic, complet reci.
Alimentatia va fi usoara si exclusiv vegetariana.

Migrene

Se recomanda fie mersul pe noroi argilos, fie mersul pe iarba uda. Bolnavul se va culca intr-o camera intunecoasa si linistita. De trei ori pe zi, i se vor aplica pe abdomen comprese groase cu apa argiloasa rece.
Pe zona dureroasa se va pune o cataplasma rece si subtire, de circa 1/2 cm. De asemenea, pe parcursul zilei, bolnavul va putea lua 5-6 boabe de ienupar.

Cefalee

Se va trata, inainte de toate, afectiunea fundamentala, care poate fi: arterioscleroza, o boala de stomac si de intestin, nefrita, diabet etc.
Se recomanda - in special - mersul in noroi argilos. La tara, acest mers fictiv va putea fi inlocuit cu mersul in picioarele goale prin roua, dimineata devreme, sau - si mai bine -, pe un teren moale si noroios. Oricare va fi tipul de mers ales, el nu va dura mai mult de 10 minute.
Se vor aplica pe frunte si pe ceafa cataplasme groase de argila rece. Noaptea, se va pune pe abdomen o cataplasma calduta, de circa 1 cm grosime, care va fi tinuta cat mai mult posibil si care va fi schimbata pe timpul noptii, daca suporta bolnavul. Noaptea, dar si ziua, daca durerea e violenta, se vor impacheta picioarele (talpile si partea inferioara a gambelor) cu cataplasme reci si groase.