Reportajul, sub lupa!

Cititor Formula AS
"Ia-o din loc, romane!"

(Povesti despre oameni care au depasit criza)
(Reportaj semnat de CATALIN MANOLE, F. AS nr. 952)

"Ce facem cu somerii de peste 40 de ani?"

Propun staff-ului minunatei si folositoarei "Formula AS" realizarea unei anchete cu sfaturi pentru cei care au 40 de ani, si nu mai reusesc sa se angajeze. Sunt in aceasta situatie, de la 38 de ani, din plina criza. Ma intalnesc la oficiile de munca cu femei aflate in aceeasi situatie si aflu raspunsuri absurde, de genul: "Ne pare rau, sunteti prea batrana!". Nu vrem pomana! Suntem harnice, creative, serioase, avem experienta in diverse domenii. Invatati-ne sa "pescuim". Idei, interviuri cu angajatori, orice poate duce la obtinerea unui job. Excludeti, va rog, traducerea articolelor din strainatate. Nu se pliaza deloc pe realitatea din Romania. Va multumesc anticipat!
DENIA MOCANU

"Ultimul urmas al lui Vlaicu"
(Text semnat de CATALIN APOSTOL, F. AS nr. 953)

"Faceti ceva pentru acest om singur"

Stimata doamnaa Sanziana Pop,
Aveti o revista exceptionala, o citesc saptamanal, cu sufletul la gura, aveti articole foarte bune, ziaristi buni. M-a impresionat mult articolul "Ultimul urmas al lui Vlaicu", scris de catre d-l Catalin Apostol. Oare in urma lui s-au luat ceva masuri ca sa fie ajutat acest om de 86 de ani, singur si nefericit? S-a incercat sa fie dus la o casa de batrani, sa fie platita o persoana ca sa aiba grija de dansul? Cei care locuiti in case incalzite, cei carora cineva va face mancare, va spala hainele, va face curat, va puteti imagina cum e viata acestui barbat singur? Si iarna aceasta care nu se mai termina... Daca se va intampla sa fie aflat mort de foame in casa, toti care am citit acest articol suntem vinovati ca nu i-am sarit in ajutor, il avem pe constiinta. Va rog pe dvs., cu posibilitatile pe care le aveti, sa faceti ceva pentru dansul. A pus la dispozitia autorului articolului pozele familiei, a incercat sa prezinte pe eroul Aurel Vlaicu, care acum, cu atatea mass-media, a fost uitat, cu toate ca la acea vreme a fost o capacitate, o stea pe cerul Romaniei, dar s-a dus. Iar daca nu puteti, scrieti in revista, si atunci ne vom strange randurile noi, pensionarii, cu putinul nostru, pentru a-l ajuta intr-un fel. Va rog sa-mi iertati indrazneala de a va scrie aceste randuri, dar asa am considerat eu ca trebuie ajutati cei amarati, despre care scrieti.
Cu mult respect,
MURESANU ANA

"M-a impresionat enorm"

Ieri am citit in ultimul numar al revistei "Formula AS", povestea d-lui Aurel Radulescu, despre existenta caruia nici macar nu am stiut, din pacate pentru mine. M-a impresionat enorm. Daca pana acum, din articolele prezentate de dvs. la sectiunea "Societate", mai rasarea o unda de speranta, de data aceasta, nu am simtit decat dorinta de a se sfarsi totul, cat mai curand. M-am gandit ca, din putinul nostru, sa incercam sa facem ceva pentru acest om. Poate un aparat de radio nou, poate o pereche de ochelari, o lupa cu care sa mai poata citi randurile din vechile ziare si scrisori. Acum e iarna, oare este cineva care sa-i atate focul sau sa-i duca o farfurie cu supa calda? Eventual, sa spunem si altora povestea dansului, pe e-mail, pe blog-uri... Stiu si sper ca ar mai fi oameni dispusi sa dea o mana de ajutor. Daca aveti o initiativa in acest sens sau o sugestie, o idee... va rog mult sa ma anuntati. Dvs. ati ajutat multi oameni, indiferent de problemele pe care le-au avut.
Cu multe multumiri si cu speranta unui raspuns din partea dvs.
CRISTINA DUMITRU

"Va felicit!"

Va felicit ca mai faceti astfel de articole. M-a miscat pana la lacrimi. Traim intr-o tara de care-mi este din ce in ce mai rusine. Si avem niste conducatori mizerabili.
MARIA STAN

"Am plans!"

E cutremurator ce se intampla in tara asta. Am plans cu sughituri citind materialul. Cred ca atat ne mai ramane tuturor, sa asteptam... moartea.
ANDRADA

"Doi centimetri de singuratate"
(Reportaj semnat de BOGDAN LUPESCU, F. AS nr. 954)

"Superb articol!"

M-a impresionat foarte puternic, deoarece am rememorat amintiri din copilaria mea. Bunicii mei au fost si ei refugiati din Basarabia si mi-au impartasit povestile lor de viata. Sunt fericita ca am avut parte de asemenea bunici, care m-au si crescut, de altfel, si care si-au gasit odihna vesnica in pamantul Ardealului. Felicitari pentru aceasta pagina de istorie!
MONICA BATRIN

"Romanii au nevoie de astfel de povesti"

Multumim pentru astfel de povesti! Trebuie sa facem tot ce putem incat sa devina cat mai cunoscuta aceasta publicatie. Romanii au nevoie sa stie in numar cat mai mare astfel de povesti, pentru a se intelege pe sine, pentru a intelege unde le este identitatea, unde trebuie sa o caute si de ce si cum au pierdut-o. Multumim si mult succes si fericire in continuare!
ROXANA ILIES

"Cutremurator articol!"

Nu l-am putut citi, decat in etape. Mi-a inghetat sangele in vene, m-a bufnit plansul, m-am infasurat intr-un pled, sa ma incalzesc, si am reinceput lectura. E incredibil cata suferinta a fost pe sarmanii romanii nostri ocupati si deportati. Asemenea intamplari petrecute si indurate de oameni nevinovati ar trebui sa se faca cunoscute mai des, pentru ca multi dintre noi nu le stim, iar altii care le-au trait nu mai au puterea sa le povesteasca. E dureros, si de aceea ar trebui sa fim mai buni, mai concilianti si mai uniti, ca numai asa am putea merge mai departe, pentru ca sa ne fie mai bine.
Multumesc "Formulei AS", care este un balsam pentru suflet! Cu multa consideratie,
JANETA ILIESCU

"Superb!"

Absolut superb!
SORINA NISTOR

"Pictura romaneasca, cu toate panzele sus"
(Text semnat de VALENTIN IACOB, F. AS nr. 955)

"Excelent articol!"

E important ca intr-o societate stresata de zbuciumul cotidian, Arta ne ofera o inaltare spirituala asemanatoare credintei.
TVRART

"Eroina fara cruce - Smaranda Braescu"
(Text semnat de CIPRIAN RUS, F. AS nr. 959)

"Sa nu renuntati in veci la ce faceti"

D-le Ciprian Rus, sunt un infocat cititor al revistei la care domnia ta iti desfasori profesional activitatea. Deci, pentru inceput, va voi oferi merituosul salut "Va multumesc ca existati!", ca apoi sa va multumesc din tot sufletul si pentru ceea ce ne oferiti saptamanal, in paginile publicatiei, dar in mod special pentru reusitul articol "Eroina fara cruce - Smaranda Braescu". Intr-un moment cand in Romania avantul spre aspecte negative si ipocrite a pornit parca fara oprire, domnia ta, prin eforturi nu usoare, redai onoarei si demnitatii noastre, elementele atat de necesare, aratand ca nu va disparea in veci ce este cinstit, adevarat si drept. Ce tristete sa constatam ca procedura murdara, prin care comunistii vechi au distrus elita romaneasca fara nici un scrupul, doar pentru a pune mana pe putere, este folosit si azi, de urmasii comunistilor, spre acelasi scop.
Cat timp exista ziaristi ca domnia ta, nimic nu este pierdut, si trebuie sa nu cedam in a arata lumii ce am fost si ce suntem, pentru a reusi sa fim ce dorim cu adevarat. Sunteti tineri si capabili, sta in puterea domniilor voastre sa faceti o istorie adevarata pentru neamul nostru. Asa sa va ajute Dumnezeu. Doresc sa fiti sanatos si sa nu renuntati in veci la ceea ce si cum faceti.
EUGEN BEJAN