Leacuri contra asteniei de primavara

Redactia
Graul

Bobul de grau contine toate elementele necesare bunei functionari a organismului. S-au scris tomuri intregi despre virtutile sale terapeutice. Bineinteles: nu ne intereseaza graul transformat in paine prin macinare si coacere, ci graul in stare pura, grauntele incoltit care da rezultate miraculoase in toate starile grave de demineralizare, anemie, astenie fizica sau intelectuala. Germinatia produce, intr-adevar, uimitoare transformari in grau. Astfel: in vreme ce grauntele normal are 423 mg fosfor, 133 mg magneziu si 45 mg calciu, grauntele incoltit dobandeste 1050 mg fosfor, 342 mg magneziu si 71 mg calciu.
Pregatirea: boabele de grau se spala in doua-trei ape, apoi se pun intr-un vas cu apa care sa le acopere. Se lasa 24 de ore, apoi se clatesc si se aseaza din nou in vas, cu apa cat sa le acopere. Le vom clati in fiecare zi. Graul germineaza (aparitia unui mic punct alb) - in doua zile vara, cel mult in patru zile - iarna. Graul incoltit nu se pastreaza, el trebuie consumat in fiecare zi.
Modul de folosire:
- Trei lingurite pe zi, mancate ca atare, vreme de 15 zile din luna.
- Graul incoltit amestecat cu banane si miere este un remediu extrem e eficient in combaterea anemiei.
- Amestecat in toate salatele de cruditati, inlocuieste painea, dezvoltand energii nebanuite.

LAMAIA

Fruct foarte bogat in glucide, saruri minerale si oligoelemente, vitamine, mai ales B, C, PP, caroten. Are mare forta energizanta si antibacteriana.
Mod de folosire:
- Citronada.
- Suc de lamaie, administrat progresiv, de la 1/2 la 10 1/2 lamai pe zi, cu coborare progresiva, luate intr-un rastimp de 4-5 saptamani.
- Esenta: 5 pana la 10 picaturi de suc de lamaie in miere.
- Lapte prins cu suc de lamaie - se toarna sucul de la o lamaie picatura cu picatura peste 1/2 litru de lapte, amestecand cu o lingura de lemn. Alimentul e gata cand laptele "se taie" si devine granulos. E foarte bogat in vitamine.

MIGDALA

Fruct foarte nutritiv, energetic, mai ales pentru sistemul nervos. Foarte bogat in calorii, in Evul Mediu servea ca hrana de baza in alimentatia calugarilor. Remineralizant, antianemic.
Mod de folosire: migdala, data fiind marea ei putere nutritiva, se consuma cu moderatie, de la 6 la 16 bucati pe zi.
Lapte de migdale: 50 de migdale se inmoaie intr-un litru de apa calduta vreme de cateva minute ca sa se dezghioace coaja. Se piseaza in putina apa rece ca sa se obtina o pasta. Se amesteca cu 50 g de miere. Se adauga restul apei pana la 1 l. Produsul se strecoara prin tifon si se tine la rece. Se iau cate trei linguri pe zi.

MORCOVUL

Prietenul cel mai modest si mai pretios al omului. Mare forta tonica si mineralizanta, spulbera anemiile, sporind numarul globulelor rosii si puterea hemoglobinei. Intareste imunitatea naturala.
Mod de folosire:
- Suc de morcov: doua pahare pe zi, dimineata si seara, pe nemancate.
- Salata de morcov ras, cu untdelemn si lamaie.
Atentie la morcovi! Sa nu fie recoltati din ogoare tratate cu pesticide ori cu ingrasaminte chimice. Devin toxici!